Вуковарски градоначелник испунио обећање и угостио мостарске матуранте

МОСТАР – Матуранти Средње економске школе Јозе Мартиновића на позив градоначелника Вуковара Жељка Сабе протекли су викенд посјетили тај град и видјели сву његову културно - повијесну баштину. Ово угодно путовање матурантима је омогућио сам градоначелник Вуковара који је прије два тједна боравио у Мостару и том приликом с градоначелником Љубом Бешлићем потписао споразум о сурадњи и пријатељству Вуковара и Мостара.
Ученици дали донацију

Приликом свог доласка у Мостар Жељко Сабо боравио је у хотелу гдје су матуранти Средње економске школе одржавали своју матуралну забаву. Упознавши их, градоначелник их је одлучио позвати на излет у Вуковар те им омогућили бесплатан боравак. Ученици су с одушевљењем прихватили позив те одлучили посјетити Вуковар. За њихов пријевоз побринуо се градоначелник града Мостара Љубо Бешлић који им је осигурао аутобусе.
- Заиста смо захвални свима који су се потрудили организирати ово путовање и нашим матурантима омогућити посјет Вуковару, казала је Љиљана Шаин, равнатељица Средње економске школе Јозе Мартиновића, која није крила задовољство путовањем својих ученика.
Дводневном посјету тако су назочила 72 ученика, четири професора те равнатељица школе. [нбсп]
Домаћини су се побринули да ученици што боље упознају Вуковар. Уприличен је и пријму у Градској вијећници Вуковара гдје су их примили замјеница градоначелника Данијела Станковић и предсједник Градскога вијећа Томислав Џанак уз назочност градских вијећника који су били на потписивању пријатељског споразума у Мостару 25. маја.
Матуранти су посјетили и вуковарску болницу, Овчару, Меморијално гробље жртава Домовинског рата, вуковарску војарну, криж на ушћу Вуке у Дунав те положили вијенац и запалили свијеће у спомен на све погинуле у Домовинском рату. На крају су обишли и и Мостарску и Херцеговачку улицу, у чијој обнови је судјеловао и Град Мостар.

Уред за односе са јавношћу

 

Иди назад