Затворени XIII. Дани Матице хрватске 2011.

Ljubo Bešlić, gradonačelnik

Изврсном представом осјечког ХНК-а "Леда" Мирослава Крлеже синоћ је у Мостару у Хрватском дому херцега Стјепана Косаче завршило Мостарско прољеће- XИИИ. Дани Матице хрватске 2011.
И ове године Мостарско прољеће је оправдало је епитет једног од најважнијих културних догађања у БиХ те је понудило богат и разноврстан културни програм.
Гласноговорнице ДМХ-Мостарског прољећа Мисијане Бркић Милинковић, изјавила је како је у протеклих 45 дана, од 15. травња до 1. липња, одржано је око 25 програма, а наступали су умјетници из готово цијелог свијета, од САД-а, Шпањолске, Њемачке, Русије, Мађарске, Туниса, Малте, Хрватске и Србије.
Предсједник Матице хрватске Мостар Јосип Муселимовић у изјави новинарима је казао како нису добили подршки ни од Града ни од Херцеговачко-неретванске жупаније.
Дане Матице хрватске службено је затворио мостарски градоначелник Љубо Бешлић казавши при том како је Мостар у протеклих мјесец и пол дана био сједиште и сјециште културе.
Наравно, заслуге да је то тако прије свега припадају људима који воде Матицу Хрватску у Мостару, институцију која наставља свијетле традиције овог најстаријег културног друштва у Хрвата. Искрено вјерујем, да ће тако бити и у будућности и да ће нас Матица хрватска Мостар сваке године изнова почастити новим врхунским културним садржајима-казао је Бешлић.

Уред за односе са јавношћу

Иди назад