ЗАВРШЕН ПРОЈЕКТ ОДРЖАВАЊА ЗАТВОРЕНОГ РУКАВЦА РАДОБОЉЕ

Čišćenje radobolje

Градоначелник Мостара Љубо Бешлић посјетио је данас локалитет "Торлине куће" у Старом граду, гдје се изводе радови на пројекту одржавања затвореног рукавца ријеке Радобоље.
У изјави за новинаре градоначелник Бешлић је казао како споменути пројект има велику важност за стари дио града, будући да његовим завршетком неће више долазити до плављења тог подручја за вријеме јесени и зиме.
"Вјерујемо како након изградње овог сустава више неће долазити до поплава што је јако добра вијест за грађане Мостара, а посебице за туристе који долазе, јер више неће имати проблема и неће морати газити по води како би дошли до Старог моста", казао је Бешлић.
По ријечима директора Агенције Стари град Миралема Фајића, у склопу радова на текућем одржавању затвореног рукавца ријеке Радобоље изведено је чишћење затрпаног дијела наткривеног рукавца Радобоље од разног материјала, затим санација зидова и свода наткривеног рукавца, и то зазиђивање недостајућих камених елемената те "дерсовање" зидова и свода канала кречним малтером, а израђене су и уграђене табластне клапне од жељезних цијеви и лима.
Такођер, извршена је санација постојећих зидова од камена код хотел Руже (бетонирање дијела темеља, зидање зида од камена те "дерсовање" истог кречним малтером), као и насипање шљунчаног материјала у корито ријеке Радобоље.
Вриједност радова споменутог пројекта је 46 тисућа конвертибилних марака, инвеститор је Град Мостар, Агенција Стари град Мостар. Радове је извела фирма Г.Д. "Бишина" д.о.о. Мостар.

Иди назад