Зимски град

Град Мостар ове године неће организирати Зимски град Wинтервилле. До задњег тренутка смо се надали како ћемо, барем у мањем обиму него ранијих година,[нбсп] ипак организирати Wинтервилле и поставити кућице на Шеталишту и клизалиште у Градском парку.

Међутим с обзиром на сталан раст броја заражених у Мостару те најновије епидемиолошке мјере које су на снази, тешка срца одгађамо Wинтервилле јер не желимо да ова манифестација утјече на још брже ширење вируса и доведе до још тежег оптерећења здравственог система у Мостару.

Вјерујемо како ће наши суграђани разумјети разлоге због којих смо донијели ову одлуку те да ће она придонијети тому да брже побиједимо пандемију.

Настојимо у околностима које нам диктирају активности, донијети предблагданско расположење у наш град па ће Мостар ове године бити украшен љепше него свих претходних година. Креативни тим који окупља мостарске умјетнике осмислио је активности које можемо провести у складу с постојећим епидемиолошким мјерама.
Академски кипар Далибор Николић води радионицу са мостарском Удругом за Доwн Синдром, штићеницима ове удруге повјерена је израда овогодишњих Божићних јаслица у Мостару. Ове јаслице бит ће изложене на Тргу хрватских великана (Рондоу), а с обзиром на труд и љубав коју дјеца с Доwн синдромом мјесецима улажу у израду јаслица сигурни смо како ће Мостар имати јединствене јаслице с најљепшом благданском поруком.

Желимо свим нашим суграђанкама и суграђанима добро здравље и радосне благдане у кругу породице са надом како ћемо у идућој години у Мостару моћи организирати неколико манифестација на којима ћемо се, без ограничења и епидемиолошких мјера, сви заједно радовати.

Градска управа Мостара

Иди назад