Зрачна веза Мостара и Песцаре

Након недавно успостављене редовите цхартер линије између Мостара и талијанског града Песцаре, затим договорене линије с Перугијом, која би требала до конца љета бити у функцији, у[нбсп]јуну би требала бити успостављена зрачна веза између Мостара - Бариа и то два пута ceдmичнo. Стога је у Мостару боравило изасланство из Италије предвођено вицегувернером регије Бари Trifoneom Altierijem, саборским заступником регије Цампагнија Pietrom Fugliom те бројним други високим дужносницима из регија Пуглиа, Напуљ, Салерна, Авеллина, Бенвентоа те провинције Напуљ. Циљ посјета је туристичко, културно и вјерско повезивање градова.

Добра сурадња
Градоначелник Мостара Љубо Бешлић, предсједник Градског вијећа Мурат Ћорић и директор Зрачне луке Мостар Марин Распудић су пожељели добродошлицу талијанском изасланству у мостарској зрачној луци.
Градоначелник Бешлић је казао како је овај посјет врло важан за све грађане Херцеговине и да вјерује да ће ова сурадња уродити плодом.
- Град Мостар као власник Зрачне луке Мостар учинит ће све да се ова веза одржи и да буде на задовољство свих нас. Република Италија која је земљописно врло близу, због препреке Јадранског мора је релативно удаљена када се возите, а ово је најбољи пут да се те земљописне раздаљине за кратко вријеме премосте, казао је Бешлић. Вицегувернер регије Бари Трифоне Алтиери, захвалио је на гостопримству, казао како из његове регије јако пуно вјерника долази посјетити Херцеговину и зато су овдје да побољшају даљњу сурадњу. – Надам се да ово неће бити само промоција, већ будућност наше даљње сурадње те да ћете се одазвати на наш позив да нас посјетите ускоро, казао је Altieri. Сложивши се с њим заступник регије Цампагнија Pietro Fugli је нагласио како је ово јако битан дан за споменуте регије. - Наше регије имају јако велике сличности и сигуран сам да повезивањем можемо много допринијети туризму. Будући да је Међугорје мјесто гдје долази цијели свијет, желимо бити дио тога. У Пугли је светиште Падре Пија, у Барију светог Николе, када бисмо с вашим светиштем ујединили наша, и у пола сата вожње иста била доступна обострано, то би било јако добро, поручио је Fugli. Након уприличеног састанка с мостарским дужносницима, талијанско изасланство посјетио је Међугорје, обишло Мајчино село, Плави криж, цркву светог Јакова и остале знаменитости Госпина светишта.

Уред за односе са јавношћу

 

Иди назад