Mišljenje na način i postupak raspoređivanja namještenika unutar Gradske uprave Grada Mostara, te utvrđenu listu prekobrojnih namještenika

Emir Topuz

Na osnovu Odluke o utvrđivanju rasporeda i Liste prekobrojnih namještenika Gradske Uprave Grada Mostara br.02-36-12658/10 od 22.11.2010.godine, a nakon razmatranja prijedloga poslodavca, Sindikalni odbor je utvrdio da je na radna mjesta unutar Gradske uprave Grada Mostara raspoređeno 129 Hrvata, 98 Bošnjaka, 6 Srba i 7 Ostalih, na osnovu čega daje sljedeće primjedbe:

Pročitaj više...

Bajramska čestitka

U povodu Kurban Bajrama svim sugrađanima islamske vjeroispovijesti u ime Gradske uprave Mostara i svoje osobno, upućujem iskrene čestitke sa željom da ga provedete u zdravlju, miru i veselju.

Pročitaj više...

Priopćenje

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić primio je danas u Gradskoj upravi Mostara Predraga Praštala, predsjednika Europskog pokreta u Bosni i Hercegovini. Tema razgovora bila je suradnja Europskog pokreta u BiH i Grada Mostara, a predsjednik EP u BiH Praštalo je kazao kako cijeneći aktivnosti gradonačelnika i Gradske uprave Mostara ne može se govoriti o europeizaciji bosanskohercegovačkog društva bez Mostara.

Pročitaj više...

Priopćenje

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić primio je danas u Gradskoj upravi Mostara u nastupni posjet dr. Salema Finnira, veleposlanika Libije u Bosni i Hercegovini. Veleposlanik se interesirao o stanju i političkim prilikama u Mostaru, a posebice je bilo riječi o uspostavi gospodarske suradnje, mogućem ulaganju bratimljenju Mostara s jednim od libijskih gradova

Pročitaj više...

Počela konferencija o borbi protiv siromaštva i socijalne isključenosti

Gradonacelnik

Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru i Zaklada "Marija De Mattias" iz Zagreba organizatori su međunarodne znanstvene konferencije "Socijalni rad i borba protiv siromaštva i socijalne isključenosti - profesionalna usmjerenost zaštiti i promicanju ljudskih prava", koja je jučer počela s radom u Mostaru. Dekanica Filozofskog fakulteta dr. Slavica Juka kazala je kako je problem siromaštva i socijalne isključenosti konstanta za suvremeni svijet, te da je jako važno da se o tome javno govori na znanstven način i da se tim problemom treba profesionalno baviti.

Pročitaj više...

Kreditiraj-volontiraj 2010. godine

Prije odlaska na posao jutros je na Španjolskom trgu  organizirano  okupljanje mladih u sklopu projekta „VOLONTIRAJ-KREDITIRAJ 2010“. Prigodnim riječima obratio im se mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić. On je izrazio zadovoljstvo što se projekt održava i ove godine u Mostaru te da u njemu sudjeluje veliki broj kako učenika i škola tako i institucija i firmi koju daju konkretnu podršku ovom projektu.

Pročitaj više...

Javni poziv Komisije za planiranje potreba razvoja zajednice

Obavještavamo javnost da je Grad Mostar, putem Komisije za planiranje potreba razvoja zajednice, raspisao javni poziv za građane, udruženja, nevladine organizacije, interesne grupe i sve druge aktere civilnog društva da se uključe u proces planiranja i razvoja Grada putem kandidiranja prijedloga razvojnih i infrastrukturnih projekata od značaja za Grad Mostar.

Pročitaj više...

U Mostaru otvorene "Šantićeve večeri poezije"

U organizaciji Gradske uprave Mostara, Muzeja "Hercegovina" i Srpskog prosvjetno-kulturnog društva (SPKD) “Prosvjeta” Mostar, sinoć je otvorena književna manifestacija "Šantićeve večeri poezije". Ova, trideset i sedma po redu manifestacija, započela je polaganjem cvijeća na spomenike mostarskih pjesnika: Alekse Šantića, Hamze Hume i Antuna Branka Šimića.

Pročitaj više...

Gradonačelnik Bešlić na sahrani Bogdana Bogdanovića

bec kremiranje

Predstavnici političkog, kulturnog i javnog života Austrije, kao i diplomate iz Srbije i Bosne i Hercegovine, i predstavnici dijaspore bivše Jugoslavije, oprostile su se, u zdanju za kremiranje na bečkom Centralnom groblju, od Bogdanovića, koji je 18. lipnja preminuo u Beču od posljedica srčanog udara u 87. godini života.

Pročitaj više...

Intervju s Ljubom Bešlićem, gradonačelnikom Mostara-Mjesečnik ZEHRA

U Mostaru je suživot jedino pravo rješenje Mostar je grad podijeljen na dvije strane: Istočnu i Zapadnu, ne samo u teritorijalnom smislu, nego i u institucionalnom. Zida koji bi ih razdvojio ne postoji, ali imaju barijere u mentalnom sklopu ljudi, koje su znatno teže za prevladati. Vremenom, ipak, i one nestaju, pa se sve više Bošnjaka kreće po

Pročitaj više...

Priopčenje

Zbog izvođenja radova na sanaciji vodovodne mreže kao i rekonstrukciji kolnika, u srijedu 12. 5. 2010. godine u vremenu od 08:00 sati, pa do 22. 5.2010 doći će do potpune obustave prometa u kružnom toku odnosno na Trgu hrvatskih velikana iz tri pravca:

Pročitaj više...

Izaslanstvo Baden-Wuerttemberga u Mostaru

Izaslanstvo iz njemačke pokrajine Baden Wuerttemberg tijekom radnog današnjeg radnog posjeta Mostaru razgovaralo je danas s federalnim ministrom razvoja, poduzetništva i obrta Velimirom Kunićem, mostarskim gradonačelnikom Ljubom Bešlićem i premijerom Hercegovačko-neretvanske županije Srećkom Borasom.

Pročitaj više...