OBAVIJEST

Kako je Služba za opću upravu i gradska područja Gradske uprave Grada Mostara najvećim dijelom svojih nadležnosti okrenuta suradnji s građanima, i za vrijeme kolektivnog godišnjeg odmora, od 23. 7. do 18. 8. 2012. godine, osiguran je njezin kontinuiran rad.

Pročitaj više...

Potpisan ugovor o kupoprodaji zemljišta za izgradnju objekta Doma porodice za mlade iz dječjih domova u Mostaru

Radmila Komadina, glavna savjetnica gradonačelnika Grada Mostara i Castellano Guiseppe, predsjednik i pravni predstavnik Udruženja „Luciano Lama“ NVO, sa sjedištem u Enni (Italia) potpisali su danas Ugovor o kupoprodaji zemljišta za izgradnju objekta Doma porodice za mlade iz dječjih domova u Mostaru.

Pročitaj više...

OBAVIJEST ZA MEDIJE

Obavještavaju se građani i pravne osobe Grada Mostara da se zbog kolektivnog godišnjeg odmora u razdoblju od 23. 7. do 17. 8. 2012., organizira dežura. Služba za inspekcijske poslove može se kontaktirati na telefon broj: 505-521, a Služba za komunalne poslove na telefon broj: 505-511.

Pročitaj više...

Svjetsko priznanje za monografiju Hercegovina zemlja vina

Monografija Hercegovina zemlja vina/Herzegovina Wine Country priređivača i urednika Branimira Martinca objavljena prošle godine u izdanju Galerije Martino iz Mostara osvojila je prestižnu nagradu Prix de l'OIV 2012 koju dodjeljuje Međunarodna organizacija za vinovu lozu i vino (OIV) sa sjedištem u Parizu.

Pročitaj više...

Otvoren Centar za biotehnologiju na Agromediteranskom fakultetu

Zamjenik premijera Republike Turske Bekir Bozdag, premijer Federacije Nermin Nikšić i dekanica Agromediteranskog fakulteta Univerziteta "Džemal Bijedić" Mostar Semina Hadžiabulić svečanim su presijecanjem vrpce otvorili Centar za biotehnologiju koji se nalazi u sklopu mostarskog Univerziteta.

Pročitaj više...

Mostar, najtopliji grad u Europi

Prema podacima na stranicama Crometeo.net, specijalizirane hrvatske stranice za promatranje i prognozu vremena, Mostar je s maksimalnom temperaturom zraka koja je u nedjelju iznosila 40.3 °C, taj dan bio najtopliji grad u Europi.

Pročitaj više...

U Gradskoj upravi Mostara održana sjednica Stožera civilne zaštite Grada Mostara

Pod predsjedanjem gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića, zapovjednika Stožera, danas je u Gradskoj upravi Mostara održana sjednica Stožera civilne zaštite Grada Mostara. Na stožeru je donesena Odluka da se odobri akontacijski iznos od 10 000 KM za potrebe opskrbe pitkom i tehničkom vodom ugroženih gradskih područja.

Pročitaj više...

PRENESENI ČLANAK IZ ABC ESPANA; 1.7. 2012

Postoji više Španjolskih trgova u inozemstvu nego u našoj zemlji. Mnoga od njih su naslijeđe kolonijalne prošlosti. Premda ih ima više od dvadesetak uzemlji, u Argentini i Meksiku ih ima više od deset,a čak možemo naći jedan u Bosni i Hercegovini i na otoku

Pročitaj više...

PUŠTEN U RAD UREĐAJ ZA MAGNETNU REZONANCU "3 TESLA"

MOSTAR, 9. srpnja (Fena) - Na Odjelu za magnetsku rezonancu Sveučilišne bolnice u Mostaru danas je pušten u rad Siemensov uređaj za magnetsku rezonanciju "3 tesla", koji će pacijentima omogućiti da izvrše radiološku dijagnostiku po najsuvremenijoj tehnologiji.

Pročitaj više...

Bandić na kavi u Mostaru

Mostar-8. srpnja 2012. Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić boravio je u neslužbenom posjetu Mostaru. Zajedno sa svojim domaćinom, gradonačelnikom Ljubom Bešlićem. Obišli su staru gradsku jezgru, UNESCO-ov spomenik, Stari most, te popili kavu nam terasi restorana Labirint, a gdje im se pridružio i ministar graditeljstva i prostornog uređenja

Pročitaj više...

Poetskom večeri završile Šantićeve večeri poezije

39. manifestacija Šantićeve večeri poezije završile su sinoć u Muzičkom centru 'Pavarotti' doživjela finale. Domaćin ve Zadnju večer otvorio je duo 'Arkul'. Domaćin večeri Elvedin Nezirović je posebnu zahvalu uputio gostima manifestacije Marku Vešoviću i Željku Bojoviću.

Pročitaj više...

PRIKAZAN FILM "DOŽIVITE ČAROLIJU-DOBRO DOŠLI U MOSTAR"

MOSTAR, 5. srpnja – Film "Doživite čaroliju-Dobro došli u Mostar", koji je osvojio autorsku nagradu za režiju na Međunarodnom festivalu turističkog filma u Lecceu, prikazan je danas u Gradskoj vijećnici Mostara. Spomenuti film urađen je u produkciji Agencije "ZAP" iz Mostara, a tekstopisac i scenarist je Izudin Šahović. U spomenutom filmu Mostar je prikazan kao poželjna mediteransko turističko odredište koja se diči građevinama

Pročitaj više...

Počele Šantićeve večeri poezije

U Pozorištu lutaka Mostar protekle večeri započele su 39. Šantićeve večeri poezije u organizaciji Muzeja Hercegovina i Grada Mostara. Manifestacija je započela sjećanjem na Osmana Đikića, te je upriličen poetsko - scenski kolaž gdje su kroz njegove pjesme mostarski glumci Diana Ondelj - Maksumić i Nedžad Maksumić obilježili 100 godina od smrti mostarskog pjesnika.

Pročitaj više...

Gradonačelnik Bešlić na prijemu u veleposlanstvu SAD-a

Sarajevo- U američkom veleposlanstvu u Sarajevu sinoć je održan svečani prijam povodom 4. srpnja, Dana neovisnosti SAD-a, na kome se okupio diplomatski zbor, javna, politička i vjerska elita Bosne i Hercegovine. Uz brojne goste i uzvanike

Pročitaj više...

Promocija filma „Doživite čaroliju – Dobro došli u Mostar“

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, sa suradnicima, primit će sutra u Gradskoj upravi Mostara predstavnike Agencije ZAP, autore filma „Doživite čaroliju – Dobro došli u Mostar“, koji je osvojio posebnu autorsku nagradu za režiju na 50. Međunarodnom festivalu turističkog filma u Lecceu (Italija).

Pročitaj više...

Preporuke za prevenciju zdravstvenih problema izazvanih vrućinama

Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH preporučuje kroničnim bolesnicima i radno aktivnom stanovništvu preventivne mjere kako bi se zaštitili tijekom visokih temperatura. Kronični bolesnici, starije osobe, djeca i trudnice, predstavljaju rizične grupe stanovništva koje su posebno osjetljive na visoke temperature, zbog čega zahtijevaju posebnu pozornost pri provođenju zaštitnih mjera.

Pročitaj više...

Zračna luka Mostar bilježi rekorde

Mostar - U mjesecu lipnju su na mostarsku Zračnu luku sletjela 11 922 putnika, što je rekordni mjesec po broju putnika. "Najveći broj putnika koji su sletjeli u jednom danu je 29. lipanj, kada su sletjela 2 404 putnika, što je najveća brojka od kada postoji ZLM, a najveći broj charter zrakoplova 14 njih, je sletjelo 22. lipnja", rekao je za Bljesak Marko Đuzel dipl. ing. aeroprometa.

Pročitaj više...

Gradu Mostaru nagrada za film „Doživite čaroliju“

Naime, Vojko Pleština predsjednik INTERSTAS, ITF'CRO, KEA/EFE-CRO i predsjednik I.T.C.O. - Svjetska federacija festivala turističkog filma, te član Središnjeg Odbora 50. INTERNATIONAL TOURFILM FESTIVAL - LECCE (Italy) 2012 obavijestio je gradonačelnika Ljubu Bešlića kako je film "Doživite čaroliju - Dobrodošli u Mostar" dobio nagradu na festivalu u Lecceu koji je održan od 20. do 24. lipnja ove godine. Festival je bio pod visokim

Pročitaj više...

Gradonačelnik Bešlić otvorio Ligu mjesnih zajednica Grada Mostara

Mostar- Na igralištu u Cimu sinoć je započela Malonogometna liga MZ Grada Mostara “Vjekoslav Arapović”. Turnir je otvorio gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić. Prigodnim riječima brojnim prisutnima obratila se i Ivana Arapović, kćerka pokojnog Vjekoslava Arapovića, jednog od idejnih tvoraca ovog natjecanja.

Pročitaj više...

Obiteljska medicina pokretač reforme zdravstvenog sustava

MOSTAR- Ravnatelji domova zdravlja Sarajevo, Zenica, Tuzla i Mostar svečano su potpisali memorandum o suradnji između edukacijskih centara domova zdravlja kojim će se, razmjenom iskustava, znanja i edukacijom doći do jačanja obiteljske medicine. Ravnatelj mostarskog Doma zdravlja dr. Davor Pehar je kazao kako će suradnja između edukacijskih centara u Mostaru, Tuzli, Zenici i Sarajevu omogućiti bolju povezanost i

Pročitaj više...