Bešlić obišao opožareno područje na Rujištu

Požarište na Rujištu oko pet sati u četvrtak je s pripadnicima vatrogasne postrojbe posjetio gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić. "Stanje nije dobro, vjetar se pojačava, što povećava požar na vrhu skijališta, stanje je alarmantno. Pomoć još nije stigla" kazao je Bešlić.

Pročitaj više...

GRADSKA UPRAVA MOSTARA: NEĆEMO PRISTATI NA UCJENE SINDIKATA UČITELJA HNŽ-A

MOSTAR, 23. kolovoza (FENA) - Gradska uprava Mostara reagirala je danas na jučerašnju izjavu predsjednika Sindikata učitelja HNŽ-a Slavka Lauša, koji je najavio odgodu početka nastave u svim školama kojima je Grad Mostar osnivač ako im se ne isplate naknade za prijevoz za travanj, svibanj i lipanj ove godine.

Pročitaj više...

Bajramska čestitka

U povodu Ramazanskog bajrama svim sugrađanima islamske vjeroispovijesti u ime Gradske uprave Mostara i svoje osobno upućujem iskrene čestitke, te da prokušani i osnaženi odricanjem u ramazanskom vremenu proslavite ove dane u iskrenoj vjerničkoj sreći.

Pročitaj više...

Lorens Listo i Igor Kazić pobjednici tradicionalnih skokova sa Starog mosta

Prema ocjeni peteročlanog stručnog ocjenjivačkog suda ovogodišnji pobjednici tradicionalnih skokova sa Starog mosta u Mostaru su Lorens Listo u kategoriji skokovi „na glavu“ i Igor Kazić u skokovima „na noge“. Mostarcu Listi je ovo bila šesta pobjeda u kategoriji skokova na glavu, a drugo mjesto u toj kategoriji osvojio je Ilijaz Spasovski.

Pročitaj više...

U nedjelju skokovi sa Starog mosta

Završene su pripreme za tradicionalne visinske skokove sa Starog mosta u Mostaru koji će se održati u nedjelju 29. srpnja s početkom u 16 sati. Još uvijek nije poznat broj skakača koji će sudjelovati na manifestaciji zbog toga jer se prijave zatvaraju na dan skokova.

Pročitaj više...

"Kulturno pamćenje - blago koje nestaje"

U Centru za kulturu sinoć je otvorena izložba nacionalnih spomenika "Kulturno pamćenje - blago koje nestaje. Izložbu je organizirala Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika BiH u suradnji s Muzejom Hercegovine, Agencijom Stari Grad Mostar, a otvorio ju je gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

Pročitaj više...

Mostar dobio najsuvremenije kino

U centru Mepas Mallu uz nazočnost velikog broja uzvanika, veliki vatromet sa brda Hum i prve projekcije filmove za uzvanike, sinoć je otvoreno kino CineStar u Mostaru. Prvo koje Blitz CineStar otvara izvan granica Hrvatske i prvo kino s pet zvjezdica u BiH.

Pročitaj više...

Započeo 10-ti MBF

Nastupom njemačko-izraelskog sastava The Greenbaums i američke pjevačica Sherrie Williams s bendom The Wise Guys, sinoć je u Muzičkom centru Pavarotti u Mostaru započeo 10. Mostar Blues Festival. Bend The Greenbaum, koji svoj stil bazira na glazbi legendarnog gitariste Petera Greena, oduševio je mostarsku publiku, ponudivši fuziju američkog tradicionalnog bluesa s

Pročitaj više...

Izložba "15. Anale crteža BiH - grand prix Mostar 2012"

Nagrade na 15. Analu BiH crteža dodijeljene su sinoć u Centru za kulturu Mostar. Stručni ocjenjivački sud činili u sastavu mr Fikret Libovac akademski kipar, povjesničar umjetnosti mr Ema Mazrak i povjesničar umjetnosti Sanela Nuhanović Grand prix dodijelili su članu ULUBiH-a Salimu Obraliću.

Pročitaj više...

Deseti Mostar Blues Festival

Jubilarni deseti Mostar Blues Festival počinje večeras. Ova smotra koju su producenti uvrstili u europske festivalske karte, počinje koncertom mladog njemačko-izraelskog blues sastava The Greenbaums, koji svoj stil bazira na glazbi legendarnog gitariste Peter Greena i njegovih Fleetwood Mac.

Pročitaj više...

Počeli radovi na polaganju asfalta na Carini

Radnici JP 'Komunalno' Mostar u naselju Carina počeli su radove na polaganju asfalta u ulici Mladena Balorde..Radovi na sanaciji kolnika i nogostupa inače su počeli početkom svibnja, kada je uklonjen stari sloj asfalta, uklonjene stare i postavljene nove kanalizacijske cijevi.

Pročitaj više...

OBAVIJEST

Kako je Služba za opću upravu i gradska područja Gradske uprave Grada Mostara najvećim dijelom svojih nadležnosti okrenuta suradnji s građanima, i za vrijeme kolektivnog godišnjeg odmora, od 23. 7. do 18. 8. 2012. godine, osiguran je njezin kontinuiran rad.

Pročitaj više...

Potpisan ugovor o kupoprodaji zemljišta za izgradnju objekta Doma porodice za mlade iz dječjih domova u Mostaru

Radmila Komadina, glavna savjetnica gradonačelnika Grada Mostara i Castellano Guiseppe, predsjednik i pravni predstavnik Udruženja „Luciano Lama“ NVO, sa sjedištem u Enni (Italia) potpisali su danas Ugovor o kupoprodaji zemljišta za izgradnju objekta Doma porodice za mlade iz dječjih domova u Mostaru.

Pročitaj više...

OBAVIJEST ZA MEDIJE

Obavještavaju se građani i pravne osobe Grada Mostara da se zbog kolektivnog godišnjeg odmora u razdoblju od 23. 7. do 17. 8. 2012., organizira dežura. Služba za inspekcijske poslove može se kontaktirati na telefon broj: 505-521, a Služba za komunalne poslove na telefon broj: 505-511.

Pročitaj više...

Svjetsko priznanje za monografiju Hercegovina zemlja vina

Monografija Hercegovina zemlja vina/Herzegovina Wine Country priređivača i urednika Branimira Martinca objavljena prošle godine u izdanju Galerije Martino iz Mostara osvojila je prestižnu nagradu Prix de l'OIV 2012 koju dodjeljuje Međunarodna organizacija za vinovu lozu i vino (OIV) sa sjedištem u Parizu.

Pročitaj više...

Otvoren Centar za biotehnologiju na Agromediteranskom fakultetu

Zamjenik premijera Republike Turske Bekir Bozdag, premijer Federacije Nermin Nikšić i dekanica Agromediteranskog fakulteta Univerziteta "Džemal Bijedić" Mostar Semina Hadžiabulić svečanim su presijecanjem vrpce otvorili Centar za biotehnologiju koji se nalazi u sklopu mostarskog Univerziteta.

Pročitaj više...

Mostar, najtopliji grad u Europi

Prema podacima na stranicama Crometeo.net, specijalizirane hrvatske stranice za promatranje i prognozu vremena, Mostar je s maksimalnom temperaturom zraka koja je u nedjelju iznosila 40.3 °C, taj dan bio najtopliji grad u Europi.

Pročitaj više...

U Gradskoj upravi Mostara održana sjednica Stožera civilne zaštite Grada Mostara

Pod predsjedanjem gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića, zapovjednika Stožera, danas je u Gradskoj upravi Mostara održana sjednica Stožera civilne zaštite Grada Mostara. Na stožeru je donesena Odluka da se odobri akontacijski iznos od 10 000 KM za potrebe opskrbe pitkom i tehničkom vodom ugroženih gradskih područja.

Pročitaj više...

PRENESENI ČLANAK IZ ABC ESPANA; 1.7. 2012

Postoji više Španjolskih trgova u inozemstvu nego u našoj zemlji. Mnoga od njih su naslijeđe kolonijalne prošlosti. Premda ih ima više od dvadesetak uzemlji, u Argentini i Meksiku ih ima više od deset,a čak možemo naći jedan u Bosni i Hercegovini i na otoku

Pročitaj više...

PUŠTEN U RAD UREĐAJ ZA MAGNETNU REZONANCU "3 TESLA"

MOSTAR, 9. srpnja (Fena) - Na Odjelu za magnetsku rezonancu Sveučilišne bolnice u Mostaru danas je pušten u rad Siemensov uređaj za magnetsku rezonanciju "3 tesla", koji će pacijentima omogućiti da izvrše radiološku dijagnostiku po najsuvremenijoj tehnologiji.

Pročitaj više...