SA SJEDNICE GRADSKOG VIJEĆA MOSTARA

Gradsko vijeće Mostara na današnjoj je sjednici usvojilo Odluku o kriterijima i postupku raspodjele sredstava granta namijenjenog za projekte mladih iz gradskog proračuna i u nacrtu razmatralo odluku o načinu i kriterijima za stipendiranje studenata, priopćeno je iz mostarskog Gradskog vijeća. Tako je Gradsko vijeće Mostara u Proračunu za 2011. godinu predvidjelo posebnu proračunsku stavku "Izdaci za mlade" u sklopu koje će, za projekte za mlade, biti izdvojeno 10 000 konvertibilnih maraka.

Pročitaj više...

UPRILIČENE PREZENTACIJE U SKLOPU PROJEKTA "CREDO HERCEGOVINA"

U sklopu projekta "Konkurentni regionalni ekonomski razvoj u Hercegovini- CREDO Hercegovina", koji provodi Regionalna razvojna agencija (REDAH), a financira ga Švedska agencija za međunarodnu suradnju (SIDA), danas je u Mostaru upriličena prezentacija dvije studije "Temeljni studij - Najdinamičniji sektori malih i srednjih poduzeća u Hercegovini" i "Integralnoj studiji - Paketi podrške malim i srednjim poduzećima u Hercegovini".

Pročitaj više...

Mostar traži podršku Olimpijskog odbora da bi se kandidirao za Mediteranske igre

MOO Mostar

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić zatražio je potporu Olimpijskog odbora Bosne i Hercegovine da se taj grad zajedno s Kotorom i Dubrovnikom kandidira za Mediteranske igre 2021. godine. Bešlić je danas na sastanku u Olimpijskom odboru BiH obavijestio o tome potpredsjednike Sinišu Kisića i Marijana Kvesića. Tri grada pod zaštitom UNESCO-a bi sportom i organizacijom velikih sportskih natjecanja promovirala ideju zajedništva, pomirenja i olimpijskih vrijednosti.

Pročitaj više...

BEŠLIĆ ČESTITAO MOSTARSKIM MAŽORETKINJMA NA OBRANI TITULE NAJBOLJIH

Mazoretkinje

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić čestitao je mostarskim mažoretkinjama na obrani titule najboljih na Držanom prvenstvu mažoretkinja FBiH koje je završeno sinoć u Mostaru, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Grada Mostara. Na natjecanju su, uz mažoretkinje iz Mostara, sudjelovale mažoretkinje iz Kiseljaka, Žepča, Glamoča, Širokog Brijega, Gruda, Tomislavgrada i Uskoplja.

Pročitaj više...

OBAVIJEST

Završna javna sjednica Natječajnog povjerenstva u postupku javne nabave usluga-Izrada idejnog, glavnog i izvedbenog projekta "Uređenje ulice Braće Fejića", održat će se u petak, 10.6.2011. godine, s početkom u 15:30 sati, u prostorijama Centra za kulturu na, adresi Rade Bitange br. 13 u Mostaru.

Pročitaj više...

P R I O P Ć E N J E

Spasojević, oproštajni posjet

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić primio je danas u Gradskoj upravi u oproštajni posjet Grujicu Spasojevića, srbijanskog veleposlanika u Bosni i Hercegovini. Na sastanku je istaknuo obostrano zadovoljstvo suradnjom u proteklom razdoblju, posebice činjenicom da je tijekom mandata veleposlanika Spasojevića Srbija bila zemlja partner na Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru.

Pročitaj više...

Zatvoreni XII. Dani Matice hrvatske 2011

Ljubo Bešlić, gradonačelnik

Izvrsnom predstavom osječkog HNK-a "Leda" Miroslava Krleže sinoć je u Mostaru u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače završilo Mostarsko proljeće- XIII. Dani Matice hrvatske 2011. I ove godine Mostarsko proljeće je opravdalo je epitet jednog od najvažnijih kulturnih događanja u BiH te je ponudilo bogat i raznovrstan kulturni program.

Pročitaj više...

Nastavljeno uklanjanje nelegalnih objekata na području Mostara

Rušenje bespravnih objekata

U nastavku akcije uklanjanja bespravno sagrađenih i(li) postavljenih objekata na području grada Mostara, jutros je uklonjen kiosk u Ulici kralja Tomislava iza Starog Veležovog igrališta. Objekt je ispražnjen i nakon toga uništen radnim strojem Komosa čiji djelatnici provode uklanjanje nelegalnih objekata na području Mostara.

Pročitaj više...

Ispod Starog mosta u Mostaru održana je akcija čišćenja naše hercegovačke ljepotice Neretve

Čišćenje Neretve

Od jutarnjih sati ronioci udruge GUWAA (Udruga za unaprjeđenje globalne podvodne ekološke svijesti) su izvukli skoro tonu smeća samo u području ispod turističke atrakcije Starog mosta. Izvučeni su i dijelovi nekadašnjeg privremenog mosta. „Nećemo stati na Mostaru, iako se godinama bavimo ekologijom i svaki naš zaron je mini eko akcija. Cilj je podignuti svijest građana, a najviše ćemo se usmjeriti na djecu i mlade!“

Pročitaj više...

Potpisana povelja između umirovljenika Knina i Mostara

Umirovljenici Knin Mostar

Uz nazočnost predstavnika gradskih vlasti Knina i Mostara, predsjednica Udruge umirovljenika Knin i Udruge umirovljenika "Neretva" iz Mostara potpisali su danas u Gradskoj upravi Mostara Povelju o međusobnoj suradnji. Predsjednice Udruge umirovljenika Knin Kosane Raguž u izjavi novinarima kazala je kako je o pokretanju suradnje i potpisivanju povelje potekla je od samih umirovljenika iz Mostara i Knina koji su se susreli na liječenju i rehabilitaciji u hotelu „Reumal“ u Fojnici.

Pročitaj više...

Obilježen svjetski dan susjeda

Dan susjeda 2011

U povodu obilježavanja 24. svibnja, "Svjetskog dana susjeda", danas je u Mostaru upriličeno prigodno druženje građana ispred Narodnog pozorišta i ispred Mjesne zajednice Avenija. U ime Agencije lokalne demokracije (LDA) Mostar Maja Vezović-Voloder kazala je kako je današnje druženje prilika za građane da uz topli napitak i prikladan program provedu vrijeme zajedno kako bi se bolje upoznali i gradili dobrosusjedske odnose.

Pročitaj više...

Održana sjednica Savjeta prostornog plana Grada Mostara

Urbanistički savjet

Danas je u Gradskoj upravi Mostara održana konstituirajuća sjednica Savjeta prostornog plana Grada Mostara. Na sjednici je usvojen poslovnik o radu Savjeta, a članovi upoznati su različitim studijama koje su potrebe za izradu prostornog plana Grada Mostara. Savjet broj 20 članova, stručnjaka iz različitih oblasti, a predsjednik Savjeta je gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić. Iduća sjednica Savjeta prostornog plana Grada Mostara održat će se u prvoj polovini idućeg mjeseca.

Pročitaj više...

Za Guinnessa plesalo 240 mostarskih maturanata

Mostarski maturanti iz svih srednjih škola, njih 240, plesali su danas, točno u podne, na platou ispred Gimnazije Mostar, najveći ples maturanata na svijetu, pod nazivom „Maturantska parada“, pod dirigentskom palicom Emila Tojage iz Plesnog studija Rondo, koji je bio organizator ovogodišnjeg plesa. Prigodnim riječima maturantima, ali i velikom broju prisutnih građana, obratio se gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, poželjevši da danas obore Guinnessov rekord.

Pročitaj više...

Prijem za proslavljenog nogometaša Hajduka Ivana Gudelja

Ivan Gudelj

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić i voditeljica Službe za kulturu Inga Mikulić Dragoje primili su danas u Gradskoj upravi proslavljenog nogometaša HNK Hajduk Ivana Gudelja i Martina Artukovića, predsjednika Povjerenstva HNK Hajduk u Osjeku. Gudelj i Artuković upoznali si gradonačelnika Bešlića s promocijom knjige „Ivan Gudelj - Hajdučka priča“ - autora sportskog novinara i publiciste Blaža Duplančića, koju žele idućeg mjeseca organizirati i u Mostaru.

Pročitaj više...

Gradonačelnikova čestitka Pozorištu lutaka Mostar

Gradonačelnik

u povodu osvajanja nagrade "Grand prix" na Međunarodnom lutkarskom festivalu "Zlatna iskra" u Kragujevcu, za predstavu "Pinocchio", primite u moje ime i uime Gradske uprave Mostara iskrene čestitke. Posebice što je to priznanje izboreno na međunarodnom planu i uz sudjelovanje lutkarskih kazališta iz Turske, Slovenije, Sremske Mitrovice, Kine, Irana, Zagreba, Portugala, Poljske, Niša i Subotice. Vama i svim glumcima i djelatnicima želim da ustrajete u promicanju najsadržajnije civilizacijske stečevine na dobrobit umjetnosti i kulture u našem gradu i izvan njega.

Pročitaj više...

Bešlić: sustavom parkinga želimo ubiti ''tri muhe'', a ne zbrinuti višak zaposlenika

Vijeće-parking

Gost RDV-a bio je mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić, koji je odgovarao na najčešća pitanja građana vezana uz uvođenje sustava naplate parkiranja u Mostaru. Gradonačelnik se na početku požalio na konstantno odbijanje gradskih vijećnika, koji još nisu usvojili Plan naplate i sustav funkcioniranja poduzeća "MO Parking", ali nisu ni uputili konstruktivne amndamane, koji bi pomogli da se čim prije postigne svima prihvatljiva opcija.

Pročitaj više...

IZASLANSTVO ANTALIJE U POSJETU MOSTARU

Antalija posjeta

Predsjednik Gradskog vijeća Mostara Murat Ćorić, načelnik Odjela za društvene djelatnosti Gradske uprave Božo Ćorić i predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Hasan Šišić primili su danas u Gradskoj upravi Mostara izaslanstvo Grada Antalije iz Turske. Izaslanstvo Grada Antalije boravi u višednevnoj posjeti Mostaru, ostvarajući posebne veze između gradova na područjima društvenih djelatnosti.

Pročitaj više...

GRADSKO VIJEĆE MOSTARA DONIJELO ODLUKU O PRIVREMENOM KORIŠTENJU JAVNIH POVRŠINA

Gradsko vijeće Mostara na današnjem nastavku 26. sjednice donijelo Odluku o privremenom korištenju javnih površina na području Grada Mostara. Ovom odlukom određuju se javne površine koje se mogu privremeno koristiti, njihova namjena, uvjeti i postupak dodjele, način korištenja, naknada za korištenje javne površine te nadzor nad provođenjem ove odluke.

Pročitaj više...

Obilježen Dan Europe

Dan Europe

U povodu 9. svibnja Dana Europe danas je u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače održana svečana sjednica Gradskog vijeća Mostara. Vijećnicima i gostima obratili su se gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić i predsjednik gradskog vijeća Mostara Murat Ćorić, a u glazbenom dijelu programa nastupili su zborovi Pavarottia i Muzičke škole l i ll stupnja.

Pročitaj više...

Polog spomen obilježje 2011

Polog 2011

U povodu 20-te obljetnice zaustavljanja tenkova JNA u mjestu Polog na granici između Mostara i Širokog Brijega danas je održana prigodna svečanost, položen vijenac za poginule branitelje te otkriven spomenik autora Anđelka Mikulića. U ime organizatora općine Široki Brijeg brojnim gostima i uzvanicima, među kojima su bili i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, ministar pravde BiH Bariša Čolak, saborski zastupnik Rade Bošnjak, predsjednik GO HDZ-a Mostara Denis Lasić te predstavnici crkve i sudionici svibanjskih događaja 1991. godine,

Pročitaj više...