Gradonačelnik Bešlić gostovao u emisiji „Dobar, loš, zao“

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, zapovjednik Stožera civilne zaštite Grada Mostara danas je bio gost na TV 1 u emisiji Maria Vrankića ''Dobar, loš, zao'', a glavna tema bila je elementarna nepogoda izazvana snijegom te Statut Mostara. Odgovarajući na pitanje što je Grad učinio u prirodnoj nepogodi koja nas je zadesila te je li se spremno krenulo u borbu sa snježnom mećavom koju ne pamte ni najstariji Mostarci, Bešlić je kazao kako je Mostar prvi proglasio izvanredno stanje,

Pročitaj više...

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić obišao Podgorane, Sretnice i Kruševo

Zapovjednik Stožera civilne zaštite i vatrogastva gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić obišao je danas Podgorane, Sretnice i Kruševo

Pročitaj više...

Od utorka 14.02. normalizira se rad uposlenika Grada Mostara i gradskih službi

Odlukom Stožera Civilne zaštite Grada Mostara, koja je donesena sinoć na sjednici Stožera, svi uposlenici Grada Mostara i gradskih službi u ponedjeljak, 13. veljače 2012. godine morali su se javiti na posao. S radom su od sutra trebala početi i tri dječja vrtića: „Jasmin“ u Fejićevoj ulici, „Radobolja“ u Ulici kneza Mihajla Viševića Humskog i „Mrvica“ u TC Piramida.

Pročitaj više...

Distribucija hrane u Međine, Lokve i Gornji Salakovac

Gornji Salakovac

Pripadnici Crvenog križa Mostar jučer su radili na pripremi i distribuciji hrane u Međine i Lokve, a posebice je bila zahtjevna dostava hrane u Gornji Salakovac, gdje je u vrlo teškim uvjetima smješteno 15 starijih osoba i djece, koji su u ingerenciji Federacije BiH.

Pročitaj više...

Posjeta Zapovjednika SCZ Grada Mostara MZ Potoci

Potoci

Odlukom Stožera Civilne zaštite Grada Mostara, koja je donesena sinoć na sjednici Stožera, svi uposlenici Grada Mostara i gradskih službi u ponedjeljak, 13. veljače 2012. godine morali su se javiti na posao. S radom su od sutra trebala početi i tri dječja vrtića: „Jasmin“ u Fejićevoj ulici, „Radobolja“ u Ulici kneza Mihajla Viševića Humskog i „Mrvica“ u TC Piramida. Zbog pogoršanih vremenskih prilika predsjednik Stožera gradonačelnik Ljubo Bešlić

Pročitaj više...

Priopćenje sa sjednice SCZ

Večeras je održana sjednici Stožera Civilne zaštite Grada Mostara na kojoj su bili nazočni zapovjednik Stožera gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, zapovjednik Stožera civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije Amer Zagorčić, voditelji Službi Civilne zaštite i vatrogastva Slavica Aničić i Salko Mehičević, predstavnici javnih gradskih i privatnih poduzeća koja su

Pročitaj više...

Predsjednik SCZ u obilasku terena

Predsjednik Stožera civilne zaštite Grada Mostara gradonačelnik Ljubo Bešlić obišao je danas brojne lokalcije s kojih se uklanja snijeg i gdje se probijaju putovi. Između ostalog, naselja Cim, Rodoč, Jasenice, Opine, kao podrčje pored Saborne crkve. U tijeku su aktivnosti i na pročišćavanju i uklanjanju snijega u Franjevačkoj ulici, koja nije bila do kraja očišćena.

Pročitaj više...

Sjednica SCZ Grada Mostara

Na večeras održanoj sjednici Stožera Civilne zaštite Grada Mostara uz zapovjednika Stožera gradonačelnika Mostara Ljube Bešlić sjednici je bio nazočan i zapovjednik Stožera civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije Amer Zagorčić. Po svim segmentima voditelji su podnijeli izvješća o danas poduzetim aktivnostima

Pročitaj više...

Stožer civilne zaštite Grada Mostrara danas je donio je vožnje na gradskim linijama u dane vikenda.

Stožer civilne zaštite Grada Mostrara danas je donio je vožnje na gradskim linijama u dane vikenda. VRH AVENIJE – RODOČ – JASENICA SUBOTA S Vrha avenije u 7:00; 9:00; 11:00; 13:00; 15:00 Iz Jasenice u 8:00; 10:00; 12:00; 14:00; 16:00 NEDJELJA S Vrha avenije u 7:00; 9:00; 11:00; 15:00 Iz Jasenice u 8:00; 10:00; 12:00; 16:00

Pročitaj više...

Obavijest SCZ – autobusne linije

Odlukom Stožera civilne zaštite Grada Mostara koja je donesena na večerašnjoj sjednici, od sutra (petak 10.2. 2012.godine), pored do sada uvedenih linija javnog gradskog prijevoza, uvode se još dvije linije. Autobusi JP „MO BUS“ prometovat će na relaciji Sjeverni logor-Potoci. Polazak iz Sjevernog logora je u 06:30. Autobusi će polaziti svakih 90 minuta u vremenu do 18 sati. Druga linija je Cim-Vrh Avenije. Polazak je u 07 sati iz Cima, a vozit će svakih 2 sata do 15 sati.

Pročitaj više...

STANJE U MOSTARU POLAKO SE NORMALIZIRA

Načelnik Stožera Civilne zaštite grada Mostara Ljubo Bešlić održao je danas u Mostaru konferenciju za novinare na kojoj je bilo riječi o zaključcima sa sinoćnje sjednice Stožera te aktivnostima koje su provedene jučer i koje će se danas provoditi. Tom prigodom Bešlić je naglasio kako se stanje u Gradu polako normalizira. Većina gradskih prometnica očišćena je

Pročitaj više...

SCZ Grada Mostara – pomoć Gorskim službama spašavanja

SCZ tiskovna konferencija

Stožer civilne zaštite Grada Mostara nakon sinoć održane sjednice danas je nalogom predsjednika Stožera civilne zaštite Grada Mostara Ljube Bešlića odobrio akontacijsku uplatu po 5000 KM za Gorsku službu spašavanja Mostar i Hercegovačku gorsku službu spašavanja, čiji su pripadnici proteklih dana angažirani u različitim aktivnostima spašavanja i pomoći ljudima koji su ugroženi zbog vremenskih neprilika.

Pročitaj više...

Priopćenje SCZ

Na sjednici Stožera civilne zaštite Grada Mostara koja je održana večeras u 21 sat podneseno je izvješće o danas poduzetim aktivnostima. Od aktivnosti na čišćenju snijega, smještaju i opskrbi hranom i lijekovima različitih kategorija, do akcija spašavanja te dopremanja hrane ugroženima, kao i dostava lijekova i pružanja liječničke pomoći, u kojima su sudjelovali pripadnici HGSS i GSS Mostar, Crvenog križa Mostar.

Pročitaj više...

Gradonačelnik Mostara u Drežnici prilikom odlaska putnika koji su bili sješteni u hotelu Ero

Predsjednik Stožera civilne zaštite Grada Mostara Ljubo Bešlić ispratio je danas poslijepodne od Mostara do Drežnice kolonu vozila i autobusa, za koje je Stožer civilne zaštite Grada Mostara osigurao smještaj u hotelu Ero. U toj koloni bio je i autobus s odbojkašicama iz Brčkog koje u bile smještene u hotelu Bevanda u Mostaru.

Pročitaj više...

Poziv SCZ – opskrba el. energije

Stožer civilne zaštite Grada Mostara upućuje hitan poziv radno sposbnim građanima da se jave u pred kapiju J.P. Komos u Opinama i pomognu na iznošenju neophodnog materijala i opreme za postavljanje konstrukcije električnih stupova 110 kw kabla bez kojeg se ne može uspostaviti opskrba elektičnom energijom za građane Mostara u dijelu grada koji se opskrbljuju strujom putem Elektroprivrede BiH.

Pročitaj više...

Obavijest iz SCZ-javni prijevoz

Odlukom Stožera civilne zaštite Grada Mostara od sutra, srijeda, 8. 2. 2012. godine JP „Mo Bus“ uvodi dvije linije javnog prijevoza na kojima će prometovati autobusi MO busa u vremenu u 10 sati do 18 sati. a prvoj liniji autobus polazi u 10 sati ispred Hercegovina auta – FDM - Razvitak - Željeznička stanica- Zalika, a povratak je preko Željezničke stanice, Razvitka, Musale, Španjolskog trga, Bulevara do Hercegovina auta.

Pročitaj više...

Spašeni putnici iz autobusa na Žovnici

Svih sedam putnika iz autobusa koji su bili i Globtourovom autobusu koji se uslijed velikih snježnih nanosa danas zaglavio na Žovnici, na prometnici Mostar-Široki Brijeg, su intervencijom Stožera civilne zaštite Grada Mostara spašeni i dovezeni na sigurno u Mostar. Dvoje putnika koji su bili iz Čapljine odmah su prevezeni svojim kućama u na području čapljinske općine.

Pročitaj više...

Zapovijed SCZ Grada Mostara

U skladu s odlukama Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Vlade Hercegovačko-neretvanske županije/ kantona od 5.2.2012. godine, Zapovjednik Stožera Civilne zaštite na sjednici održanoj dana 6.2.2012. godine, donosi slijedeću: Z A P O V I J E D / N A R E D B U 1. Zapovijeda/naređuje se da operativni dio Stožera/Štaba Civilne zaštite nastavi aktivno dežurati 24 sata na dan u tri smjene.

Pročitaj više...

Poplavljeni uredi Gradske uprave Mostara

Uslijed velikih količina snijega na krovu zgrade Gradske uprave u Cernici, došlo je do plavljena ureda u istočnom krilu na prvom i drugom katu zgrade. U ovom trenutku spašava se oprema i dokumentacija kako bi šteta bila što manja.

Pročitaj više...

U TIJEKU AKCIJA IZVLAČENJA OSOBE KOJOJ JE HITNO POTREBNA DIJALIZA

U mostarskom prigradskom naselju Raštani u tijeku je akcija čišćenja oko 150 metara puta kako bi se stiglo do osobe kojoj je hitno potrebna dijaliza, doznaje FENA u Stožeru Civilne zaštite Grada Mostara. Akciju provode pripadnici Gorske službe spašavanja Mostar. Iz Civilne zaštite ističu da ima još mnogo gradskih i prigradskih naselja koji su zatrpani snijegom,

Pročitaj više...