Otvoreni 5. Dani filma Mostar

Peti dani filma

Božo Ljubić je večeras, ispred Hrvatskog narodnog sabora (HNS) kao glavnog pokrovitelja, otvorio 5. Dane filma Mostar. Na prigodnoj svečanosti otvorenja, Ljubo Bešlić, gradonačelnik Mostara, uručio je ključeve grada glumcu Špiri Guberini. Bešlićev kolega, Milan Bandić gradonačelnik Zagreba, nagradu ''Drvo života'' za životno djelo uručio je glumcu Borisu Buzančiću, dok je u ime bolesne Božidarke Frajt, nagradu preuzeo Srećko Šestan.

Pročitaj više...

BAJRMSKA ČESTITKA

U povodu Kurban-bajrama svim sugrađankama i sugrađanima islamske vjeroispovijesti u ime Gradske uprave Mostara i svoje osobno upućujem iskrene čestitke. Želim da ga provedete zajedno sa svojim najbližima u miru, radosti i veselju.

Pročitaj više...

U Sportskom savezu upriličen prijem za članice Sveučilišnog karate kluba „Neretva"

Karatistice

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić i predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Hasan Šišić upriličili su danas prijem za članice Sveučilišnog karate kluba „ Neretva „ koje su osvojile medalje na Svjetskom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore održanom u Maleziji, Tinu Marić,

Pročitaj više...

Održan okrugli stol „Dijalog o dijalogu“

Dijalog o dijalogu

U povodu 25. obljetnice molitvenog susreta za mir pape Ivana Pavla II i predstavnika svjetskih religija u gradu sv. Franje Asizu, sinoć je u HNK Mostar održan okrugli stol pod nazivom "Dijalog o dijalogu", kojem je među ostalim bio nazočan i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić. Kako je u izjavi za Fenu kazao moderator okruglog stola fra Iko Skoko tijekom okruglog stola upriličena je scenska izvedba dijaloga sv. Franje i sultana Malek al-Kamila u režiji Dragana Komadine

Pročitaj više...

Upriličena godišnja izložba radova Društva hrvatskih likovnih umjetnika u FBiH

Umjetnici-godišnja izložba

Društvo hrvatskih likovnih umjetnika (DHLU) u FBiH sinoć je u galeriji Kraljice Katarine u HD Herceg Stjepan Kosača u Mostaru upriličilo 18. godišnju izložbu radova svojih članova. Na izložbi su radove predstavila 43 autora iz Mostara, Livna, Čitluka, Čapljine i Dubrovnika. Florijan Mićković, predsjednik DHLU-a u FBiH zahvalio se Gradu Mostaru na novčanoj potpori

Pročitaj više...

Održan sastanak o strategiji razvoja poduzetništva u HNŽ/K

Strategija razvoja

U Gradskoj upravi Mostara danas je održan sastanak na koje se raspravljalo o načinu pristupanja izradi Strategije razvitka malog i srednjeg poduzetništva u HNŽ-e, kao i temama od važnosti za njezinu izradu. Sastanku su, među ostalima, bili nazočni gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, načelnica Odjela za urbanizam i građenje Marina Deronjić, načelnik Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove Omer Pajić,

Pročitaj više...

Zajednička tiskovna konferencija Veleža i Zrinjskog

Velez-Zrinjski uzvrat kup

U prostorijama Sportskog saveza Mostara održana je zajednička konferencija za tisak dva mostarska kluba povodom revanš utakmice osmine finala Kupa BiH kojoj su nazočili i gradonačelnik Ljubo Bešlić i Dragan Jelonjić, načelnik Policijske uprave Mostar. Posljednji od tri mostarska derbija u posljednjih dvadesetak dana igra se sutra. Nakon dva ogleda pod Bijelim brijegom, sutra će momčadi snage odmjeriti u Vrapčićima.

Pročitaj više...

Mostar uz španjolsku Lorcu i talijansku Aquilu u tri milijuna eura vrijednom projektu

Na prijedlog španjolskih parlamentaraca u Europskom parlamentu pokrenuta je inicijativa za realizacija projekta „Integracija gradova“, a kojeg bi zajednički proveli tri grada iz Bosne i Hercegovine, Italije i Španjolske, Mostar, Aquila i Lorca. Riječ je o gradovima koji imaju bogatu kulturnu baštinu, a koja je bila razorena uslijed ratnih razaranja

Pročitaj više...

Obilježen Dan ružičaste vrpce

Članice Udruge "Novi pogled" danas su na Španjolskom trgu u Mostaru održale manifestaciju pod nazivom "Nismo same-imamo vas" te obilježile Dan ružičaste vrpce čiji je glavni cilj upozoriti na važnost ranog otkrivanja raka dojke. Predsjednica udruge Maja Memić kazala je kako se ovom akcijom želi skrenuti pozornost ženama da vode računa o svom zdravlju i da obavljaju redovito potrebne preglede te ih upoznati s činjenicom da je rano otkriven karcinom dojke u 90 posto slučajeva izlječiv.

Pročitaj više...

Završetak projekta „Parkovi prijateljstva“

Parkovi Prijateljstva

U povodu završetka projekta „Parkovi prijateljstva“, prve faze rekonstrukcije Spomen parka kod Doma zdravlja i partera preko put Gimnazije Mostar, direktor talijanske nevladine udruge „ Peace Games“ Daniele Borghi posjetio je danas Mostar. U Gradskoj upravi Mostara razgovarao je s glavnom savjetnicom gradonačelnika Radmilom Komadinom.

Pročitaj više...

Intervju gradonačelnika Bešlića Dnevnom listu

Gradonačelnik Ljubo Bešlić

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić u intervjuu za Dnevni list govori o stanju u gradu, problemima s kojim se suočava, kao i nastaloj krizi u vlasti. Tvrdi da Grad Mostar uredno izmiruje svoje obveze te da nije prezadužen koliko se navodi. Najveći problem u radu mu predstavlja kuvajtski kredit.

Pročitaj više...

Gradonačelnikova čestitka generalnom konzulu RH u Mostaru u povodu Dana nezavisnosti Republike Hrvatske

Gradonačelnik Ljubo Bešlić

u povodu 8. listopada Dana nezavisnosti Republike Hrvatske, jednog od najvažnijih datuma u novije hrvatske povijesti, u moje osobno i u ime Gradske uprave Mostara primite iskrene i srdačne čestitke.

Pročitaj više...

Susret Bešlić - Sorensen

Bešlić - Sorensen

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić primio je danas u Gradskoj upravi Mostara Petera Sorensena, voditelja Izaslanstva Europske unije u Bosni i Hercegovini i posebnog predstavnika EU u Bosni i Hercegovini. Gradonačelnik Mostara na početku sastanka zaželio je dobrodošlicu novoimenovanom voditelju Izaslanstva Europske unije u Bosni i Hercegovini i posebnog predstavnika EU u BiH te mu zaželio uspješan rad.

Pročitaj više...

Obilježen početak izgradnje zgrade Službe za psihofiziološke i govorne poteškoće

Logopedija

Mostar Prigodnom svečanošću danas je obilježen početak izgradnje nove zgrade Službe za psihofiziološke i govorne poteškoće Doma zdravlja Mostar. Tom prigodom u izjavi za medije ravnatelj Doma zdravlja Mostar Davor Pehar kazao je da je izgradnja nove zgrade Službe za psihofiziološke i govorne poteškoće od iznimne važnosti budući da djelatnici te službe

Pročitaj više...

Čestitka načelnika Bože Ćorića za Dan učitelja

Božo Ćorić

Načelnik Odjela društvenih djelatnosti Gradske uprave Mostara Božo Ćorić uputio je prigodnu čestitku svim učiteljima u prigodi Svjetskog dan učitelja koji se obilježava danas, 5. listopada. „Drage učiteljice i učitelji, u povodu današnjeg Svjetskog dana učitelja, želim Vam u svoje osobno ime i u ime svojih suradnika

Pročitaj više...

Casa Mediteraneo (Mediteranska kuća) i grad Mostar potiču suradnju civilnog društva Španjolske i Balkana

Parrado i Ljubo Beslic su potpisali ugovor za održavanje Foruma civilnog društva Španjolske i Jugoistočne Europe u Mostaru u travnju 2012. Dogovor o organizaciji seminara i gospodarske suradnje aktivnosti usmjerene na djelatnosti poduzetnika, kao i nazočnost na Međunarodnom sajmu u Mostaru.

Pročitaj više...

Grad Mostar sudjelovao u obnavljanju Mostarske i Hercegovačke ulice u Vukovaru

Mostar-Vukovar

Grad Mostar sudjeluje u akciji „Solidarnost za Vukovar" financiranjem radova sanacije Mostarske i Hercegovačke ulice u gradu Vukovaru. Povodom završetka radova vrijednih 290.000 kuna i svečanog otvorenja u Vukovaru je boravilo izaslanstvo Mostara koje su predvodili gradonačelnik Ljubo Bešlić i predsjednik Gradskog vijeća Murat Ćorić.

Pročitaj više...

Gradonačelnikova čestitka

Gradonačelnik Ljubo Bešlić

Svim sugrađanima koji prema židovskom kalendaru obilježavaju početak 5772. godine ovim putem u ime Gradskog uprave Mostara i svoje osobno ime upućujem iskrene čestitke. “Lešana tova tikatevu - Budite upisani u dobru godinu!”

Pročitaj više...

Priopćenje

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić i načelnik Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove Omer Pajić, primili su danas u Gradskoj upravi Mostara Ziada Issau, počasnog konzula Bosne i Hercegovine u Bejrutu, Zlatka Dizdarevića, veleposlanika BiH u Jordanu i Libanonu i Zorana Perkovića, pomoćnika ministra u Ministarstvu vanjskih poslova BiH.

Pročitaj više...

U povodu gradskih derbija sastali se predstavnici Zrinjskog, Veleža, PU Mostar i Grada Mostara

Gradski derbi

U povodu predstojećih susreta u osmini finala Kupa BiH i Premijer lige BiH u kojima će se sastati gradski rival Zrinjski i Velež, danas je u Sportskom savezu Grada Mostara održan, već sad tradicionalni sastanak čelnika spomenutih klubova s predstavnicima Policijske uprave Mostar i gradonačelnikom Mostara Ljubom Bešlić.

Pročitaj više...