STANJE U MOSTARU POLAKO SE NORMALIZIRA

Načelnik Stožera Civilne zaštite grada Mostara Ljubo Bešlić održao je danas u Mostaru konferenciju za novinare na kojoj je bilo riječi o zaključcima sa sinoćnje sjednice Stožera te aktivnostima koje su provedene jučer i koje će se danas provoditi. Tom prigodom Bešlić je naglasio kako se stanje u Gradu polako normalizira. Većina gradskih prometnica očišćena je

Pročitaj više...

SCZ Grada Mostara – pomoć Gorskim službama spašavanja

SCZ tiskovna konferencija

Stožer civilne zaštite Grada Mostara nakon sinoć održane sjednice danas je nalogom predsjednika Stožera civilne zaštite Grada Mostara Ljube Bešlića odobrio akontacijsku uplatu po 5000 KM za Gorsku službu spašavanja Mostar i Hercegovačku gorsku službu spašavanja, čiji su pripadnici proteklih dana angažirani u različitim aktivnostima spašavanja i pomoći ljudima koji su ugroženi zbog vremenskih neprilika.

Pročitaj više...

Priopćenje SCZ

Na sjednici Stožera civilne zaštite Grada Mostara koja je održana večeras u 21 sat podneseno je izvješće o danas poduzetim aktivnostima. Od aktivnosti na čišćenju snijega, smještaju i opskrbi hranom i lijekovima različitih kategorija, do akcija spašavanja te dopremanja hrane ugroženima, kao i dostava lijekova i pružanja liječničke pomoći, u kojima su sudjelovali pripadnici HGSS i GSS Mostar, Crvenog križa Mostar.

Pročitaj više...

Gradonačelnik Mostara u Drežnici prilikom odlaska putnika koji su bili sješteni u hotelu Ero

Predsjednik Stožera civilne zaštite Grada Mostara Ljubo Bešlić ispratio je danas poslijepodne od Mostara do Drežnice kolonu vozila i autobusa, za koje je Stožer civilne zaštite Grada Mostara osigurao smještaj u hotelu Ero. U toj koloni bio je i autobus s odbojkašicama iz Brčkog koje u bile smještene u hotelu Bevanda u Mostaru.

Pročitaj više...

Poziv SCZ – opskrba el. energije

Stožer civilne zaštite Grada Mostara upućuje hitan poziv radno sposbnim građanima da se jave u pred kapiju J.P. Komos u Opinama i pomognu na iznošenju neophodnog materijala i opreme za postavljanje konstrukcije električnih stupova 110 kw kabla bez kojeg se ne može uspostaviti opskrba elektičnom energijom za građane Mostara u dijelu grada koji se opskrbljuju strujom putem Elektroprivrede BiH.

Pročitaj više...

Obavijest iz SCZ-javni prijevoz

Odlukom Stožera civilne zaštite Grada Mostara od sutra, srijeda, 8. 2. 2012. godine JP „Mo Bus“ uvodi dvije linije javnog prijevoza na kojima će prometovati autobusi MO busa u vremenu u 10 sati do 18 sati. a prvoj liniji autobus polazi u 10 sati ispred Hercegovina auta – FDM - Razvitak - Željeznička stanica- Zalika, a povratak je preko Željezničke stanice, Razvitka, Musale, Španjolskog trga, Bulevara do Hercegovina auta.

Pročitaj više...

Spašeni putnici iz autobusa na Žovnici

Svih sedam putnika iz autobusa koji su bili i Globtourovom autobusu koji se uslijed velikih snježnih nanosa danas zaglavio na Žovnici, na prometnici Mostar-Široki Brijeg, su intervencijom Stožera civilne zaštite Grada Mostara spašeni i dovezeni na sigurno u Mostar. Dvoje putnika koji su bili iz Čapljine odmah su prevezeni svojim kućama u na području čapljinske općine.

Pročitaj više...

Zapovijed SCZ Grada Mostara

U skladu s odlukama Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Vlade Hercegovačko-neretvanske županije/ kantona od 5.2.2012. godine, Zapovjednik Stožera Civilne zaštite na sjednici održanoj dana 6.2.2012. godine, donosi slijedeću: Z A P O V I J E D / N A R E D B U 1. Zapovijeda/naređuje se da operativni dio Stožera/Štaba Civilne zaštite nastavi aktivno dežurati 24 sata na dan u tri smjene.

Pročitaj više...

Poplavljeni uredi Gradske uprave Mostara

Uslijed velikih količina snijega na krovu zgrade Gradske uprave u Cernici, došlo je do plavljena ureda u istočnom krilu na prvom i drugom katu zgrade. U ovom trenutku spašava se oprema i dokumentacija kako bi šteta bila što manja.

Pročitaj više...

U TIJEKU AKCIJA IZVLAČENJA OSOBE KOJOJ JE HITNO POTREBNA DIJALIZA

U mostarskom prigradskom naselju Raštani u tijeku je akcija čišćenja oko 150 metara puta kako bi se stiglo do osobe kojoj je hitno potrebna dijaliza, doznaje FENA u Stožeru Civilne zaštite Grada Mostara. Akciju provode pripadnici Gorske službe spašavanja Mostar. Iz Civilne zaštite ističu da ima još mnogo gradskih i prigradskih naselja koji su zatrpani snijegom,

Pročitaj više...

STOŽER CZ MOSTARA OŠTRO REAGIRAO NA NAVODE IZ ALUMINIJA

Stožer Civilne zaštite Mostar oštro je reagirao na današnje priopćenje mostarskog Aluminija u kojem se navodi kako prometnicu od Mostara do tog poduzeća prohodnom održavaju isključivo tvornički strojevi. Iz Stožera Civilne zaštite Mostar priopćili su kako se put do Aluminija održava i čisti zahvaljujući angažiranosti strojeva koje su stavljene u službu Stožera Civilne zaštite Grada Mostara, a ne strojevima iz Aluminija.

Pročitaj više...

PETERO PACIJENATA HELIKOPTERIMA PREBAČENO U MOSTAR

Završena je helikopterska akcija transporta pacijenata u zdravstvene ustanove u Mostaru, u sklopu koje je helikopterom Eufora i helikopterom Oružanih snaga BiH prebačeno ukupno pet osoba. Na dijalizu na Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar prebačena je žena iz Nevesinja i mladić iz Drežnice, te dvije osobe iz Kruševa.

Pročitaj više...

APEL VLASNICIMA AUTOMOBILA DA BEZ VELIKE POTREBE NE IZLAZE NA GRADSKE PROMETNICE

Stožer civilne zaštite Grada Mostara obavještava građane Mostara da će danas, nakon što je jučer većina raspoložive mehanizacije i ljudstva bila usmjerena na izvlačenje putnika zametenih na prometnicama oko Mostara, te snage biti prebačene na čišćenje gradskih ulica. Upozoravaju se svi vlasnici osobnih automobila da, osim u krajnjoj nuždi, sa svojim vozilima ne izlaze

Pročitaj više...

Poziv SCZ Grada Mostara vlasnicima pekarnica i trgovačkih radnji

Stožer civilne zaštite Grada Mostara poziva sve vlasnike pekarskih i trgovačkih radnji koji će raditi sutra da se jave na brojeve telefona: 036: 334 294 i 036: 334 295. Po primitku tih informacija građani će putom medija biti obaviješteni gdje mogu nabaviti kruh i ostale potrepštine, kako bi Služba civilne zaštite blagovremeno mogla osigurati prohodnost putova do tih pekarnica i radnji.

Pročitaj više...

PRIOPĆENJE SCZ GRADA MOSTARA

Na izvanrednoj sjednici Stožera civilne zaštite Grada Mostara, koja je danas održana pod predsjedanjem gradonačelnika Grada Mostara Ljube Bešlića, proglašeno je stanje elementarne nepogode. Sa stožera je upućen pozivi svim vlasnicima strojeva i mehanizacije da se jave brojeve telefona: 036 334 294 i 036: 334 295 kako bi se angažirali na raščišćavanju snijega i normaliziranja prometa u gradu.

Pročitaj više...

APEL GRAĐANIMA I VLASNICIMA DA OČISTE SNIJEG ISPRED SVOJIH OBJEKATA

Služba za komunalne i inspekcijske poslove u suradnji sa Službom za inspekcijske poslove Grada Mostara apelira na građane i vlasnike poslovnih prostora da ispred svojih objekata očiste snijeg. Pored toga Policijska uprava Mostar apelira na vozače da ne koriste motorna vozila bez zimske opreme kako bi se izbjegli zastoji. Javnom poduzeću Komunalno je povjereno zimsko održavanje grada.

Pročitaj više...

Potpisan ugovor za projekt zaštite izvorišta Bune

Ugovor-projekt izvorište Bune

U Zgradi federalnih institucija u Mostaru danas je potpisano 15 ugovora za ekološke projekte koji se financiraju iz sredstava Fonda za zaštitu okoliša FBiH. Radi se o infrastrukturnim projektima iz oblasti vodoopskrbe i kanalizacije, projektima zaštite vodotokova i znanstveno-istraživačkim projektim

Pročitaj više...

Susret predstavnika Microsofta BH i Grada Mostara

Gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić i glavna savjetnica Gradonačelnika Radmila Komadina primili su danas u Gradskoj upravi Lejlu Zukić-Krivdić, direktoricu Microsofta BiH, Omara Krivošiju, menadžera za ključne klijente i Vadrana Šolaju, marketing menadžera u Microsoftu BiH. Predstavnici Microsofta BIH upoznali su gradonačelnika s organizacijom

Pročitaj više...

PRIJEM ZA ČLANOVE ALPINISTIČKE EKSPEDICIJE HPD "PRENJ 1933" I TINU MARIĆ

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić i predsjednik Sportskog saveza grada Mostara Hasan Šišić primili su danas u prostorijama tog saveza članove Alpinističke ekspedicije HPD "Prenj 1933", koji su nedavno osvojili vrh Afrike – Kilimandžaro. Tom prilikom uručeno je priznanje i Tini Marić, svjetskoj kadetskoj prvakinji, koje je dobila od Sportskog saveza BiH

Pročitaj više...

INICIJATIVA ZA USPOSTAVLJANJE MEĐUSOBNE SARADNJE PRIVREDNE KOMORE I GRADA MOSTARA

Privredna komora Grada Mostara, kao udruženje građana koje okuplja uspješne poduzetnike, uputila je Gradskoj upravi i Gradskom vijeću Mostara pismo namjere s ciljem uspostavljanja partnerskih odnosa u realizaciji više kapitalnih projekata, saopćeno je iz te privredne komore. Ova komora, kako je navedeno, u perspektivi želi podići javno-privatno partnerstvo u Mostaru na višu razinu,

Pročitaj više...