Održana rasprava o radu žena u zakonodavstvu

Foram - USA

Veleposlanstvo SAD u BiH, u suradnji s nevladinim udruženjem Forma F, organizirala je u Mostaru prezentaciju i raspravu s Maurom, Keefe, voditeljicom ureda Jeanne Shaheen, američkom senatoricom i članicom Odbora za inozemne poslove američkog Senata. Tijekom prezentacije, Keefe je govorila o radu učinkovitih žena u zakonodavstvu, suradnji političkih stranaka, a navela je i primjere uspostave partnerskih odnosa

Pročitaj više...

Održana sjednica Stožera civilne zaštite Grada Mostara

Sjednica SCZGM

Pod predsjedanjem gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića, zapovjednika Stožera, danas je u Gradskoj upravi Mostara održana druga sjednica Stožera civilne zaštite Grada Mostara. Na sjednici Stožera razmatrana je informacija o proglašenju elementarne nepogodne na području tri mjesne zajednice, Vrapčići, Kruševo i Blagaj. Stožer je jednoglasno donio odluku kako nema elemenata za proglašenje elementarne nepogode. Temeljen toga konstatirano je kako komisija za procjenu šteta neće izlaziti na teren.

Pročitaj više...

Novi sustav grijanja u Gimnaziji Mostar

Gimnazija Mostar

USAID-ov projekt Ekonomija energetske efikasnosti (3E), zajedno sa UNDP-om i Gradom Mostarom, potpisuje Pismo obaveze o zajedničkoj provedbi projekta za energetsko efikasnu obnovu Gimnazije u Mostaru. Potpisivanje će biti upriličeno u ponedjeljak, 27. lipnja 2011.g. u prostorijama Gradske uprave u Mostaru, u 12 sati. USAID 3E i UNDP će obnoviti sustav grijanja, instalirati sustave za mjerenje potrošnje lož ulja, vanjske i unutarnje temperature,

Pročitaj više...

Otvorena filijala PBS u Mostaru

PBS Mostar, otvaranje

Privredna banka Sarajevo d.d. Sarajevo od danas je bogatija za još jednu poslovnicu u Mostaru, koju je u sudjelovanje klijenata, predstavnika institucija i lokalne zajednice svečano otvorio gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić. Uvijek mi je zadovoljstvo kada se otvara poslovni objekt u Mostaru, jer otvorit će se i nova radna mjesta. Ova banka ima tradiciju i vjerujem da njeno ime kod nekih budu i određenu nostalgiju. Međutim nalazimo se u vremenu kada je vrlo malo vremena za sentiment, posebice u bankarstvu i poslu uopće.

Pročitaj više...

Mostar - grad za pješaka

MO-parking

Zadnjih nekoliko godina, svjedoci smo velikog povećanja gradskog prometa što uzrokuje potrebe za prometnim površinama koje većina gradova ne može zadovoljiti. Upravo na to asocira medijska kampanja Mostar – grad za pješaka koju je vizualno osmislila agencija SMART iz Mostara. Naime, kampanja je uvod za mjesec kolovoz kada bi se u Mostaru trebala uvesti naplata parkiranja po zonama, odlučila je Gradska uprava. Budući da Mostar nema dovoljna broj parking mjesta, što godinama predstavlja problem i vozačima, ali i pješacima, a izgradnja je preskupa za gradski proračun, odlučeno je da će se upravo sredstvima prikupljenim od naplate financirati izgradnja.

Pročitaj više...

Mostar 5. na listi od 66 najljepših gradova u Europi

Grad je relativno veliko i stalno urbano naselje u kojem većina populacije živi. Mnogi ljudi se zbog stresa i brzog života u velikim gradovima sele u manje gradiće ili na sela. Manji gradovi zrače smirenošću, šarmantnošću, ljepotom i imaju svoj neki poseban duh. Flexy Journej blog je objavio listu najljepših gradova u Europi, između šezdesetišest najljepših gradova, i to na petom mjestu, našao se Mostar. Navesti ćemo prvih pet gradova, samo radi dobrog plasmana Mostara.

Pročitaj više...

Potpisan ugovor za izgradnju 15 kuća za Rome

Ugovor za 15 romskih kuća, potpisivanje

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, Peter Amhof, glavni izaslanik Caritasa Švicarske za BiH i Bakir Omukić, projekt asistent švicarskog Caritasa, potpisali su danas u Gradskoj upravi Mostara korisnički ugovor za projekt „Izgradnja naselja za stambeno zbrinjavanje Roma u Mostaru 2010-2011 – I Faza”. Svečanosti potpisivanju bili su nazočni i Mustafa Alikadić predstavnik Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, Šemsi Supnaj, predsjednik romske zajednice u Mostaru.

Pročitaj više...

Čestitka

Bešlić, Pleša, Staničić

u povodu Dana državnosti Republike Hrvatske u ime Gradske uprave Mostara i svoje osobno ime Vama i svim hrvatskim državljanima u našem gradu, upućujem iskrene i srdačne čestitke. U proteklih dvadeset godina Hrvatska je prošla kroz nametnuti rat i agresiju te kasnije doživjela brojne kušnje u izgradnji stabilnog demokratskog društva.

Pročitaj više...

Održan gospodarski forum

Gospodarski forum

S ciljem nastavka započete suradnje gospodarstvenika Hercegovine i njemačke regije Heilbronn-Franken, a namjera je foruma potaknuti stvaranje poslovnog okružja za konkretnu poslovnu suradnju gospodarstvenika dvaju regija te korištenje fondova Europske unije, u Mostaru je danas održan Ekonomski forum gospodarstvenika Hercegovine u organizaciji Grada Mostara i Gospodarske komore Mostar u osnivanju.

Pročitaj više...

Beethovenova “Deveta simfonija” izvedena prvi put u Mostaru

Deveta simfonija

Po prvi put, sinoć je u Mostaru izvedena Beethovenova čuvena “Deveta simfonija”, u katedrali Marije Majke Crkve. Na koncertu je nastupilo oko 150 glazbenika, a kao solisti nastupili su Adela Golac-Rilović (sopran), Sonja Runje (alt), Domagoj Dorotić (tenor), Matija Meić (bas). Nastupio je i Akademski pjevački zbor Sveučilišta u Mostaru (zborovođa Katja Krolo-Šarac), Katedralni oratorijski zbor (zborovođa Dragan Filipović), Zbor Glazbene škole Ivana pl. Zajca (zborovođa J. Bendo) i Dubrovački simfonijski orkestar.

Pročitaj više...

Puštena u rad mjerna postaja

Mjerna postaja

Prorektor za znanost Sveučilišta u Mostaru Ivo Čolak pustio je danas u rad na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti tog sveučilišta mjernu postaju s uređajima za mjerenje koncentracije ozona, dušikovih oksida i krutih čestica prašine u zraku. Tom prilikom obavljeno je i prvo službeno očitovanje koncentracije štetnih plinova i čestica prašina u zraku.

Pročitaj više...

Predstavljena knjiga "Ivan Gudelj - Hajdučka priča"

Promocija knjige „Ivan Gudelj - Hajdučka priča"

U prepunoj Galeriji kraljice Katarine Kosača u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, pod pokroviteljstvom Gradske uprave Mostara, sinoć je pedstavljena knjiga "Ivan Gudelj - Hajdučka priča", autora Blaža Duplančića. Uz glazbeni uvod mostarske klape Hrvoje, prikazan je trinaestominutni film s golovima i isječcima najboljih trenutaka velikog igrača i čovjeka koji je u naponu zbog bolesti prekinuo svoju bogatu sportsku karijeru. Ono što je bilo jako zanimljivo je činjenica da je svaka akcija i svaki pogodak s video zida bio popraćen pljeskom i ovacijama prisutnih.

Pročitaj više...

Prvi radovi na Španjolskom trgu krajem srpnja

Španjolski trg

Sva projekta dokumentacija za obnovu Španjolskog trga u Mostaru konačno je završena i u potpunosti kompletirana. Natječaj je gotov i bit će objavljen u ponedjeljak ili utorak na službenim stranicama UN-a i u dnevnom tisku. To je za Dnevni izjavio viši programski predstavnik u Bosni i Hercegovini i viši programski časnik UNESCO-a Siniša Šešum. Radovi počinju krajem srpnja S obzirom na vrijednost ugovora i dugo čekanog projekta, kako je objasnio, tender će zakonskim odredbama biti raspisan mjesec dana.

Pročitaj više...

SA SJEDNICE GRADSKOG VIJEĆA MOSTARA

Gradsko vijeće Mostara na današnjoj je sjednici usvojilo Odluku o kriterijima i postupku raspodjele sredstava granta namijenjenog za projekte mladih iz gradskog proračuna i u nacrtu razmatralo odluku o načinu i kriterijima za stipendiranje studenata, priopćeno je iz mostarskog Gradskog vijeća. Tako je Gradsko vijeće Mostara u Proračunu za 2011. godinu predvidjelo posebnu proračunsku stavku "Izdaci za mlade" u sklopu koje će, za projekte za mlade, biti izdvojeno 10 000 konvertibilnih maraka.

Pročitaj više...

UPRILIČENE PREZENTACIJE U SKLOPU PROJEKTA "CREDO HERCEGOVINA"

U sklopu projekta "Konkurentni regionalni ekonomski razvoj u Hercegovini- CREDO Hercegovina", koji provodi Regionalna razvojna agencija (REDAH), a financira ga Švedska agencija za međunarodnu suradnju (SIDA), danas je u Mostaru upriličena prezentacija dvije studije "Temeljni studij - Najdinamičniji sektori malih i srednjih poduzeća u Hercegovini" i "Integralnoj studiji - Paketi podrške malim i srednjim poduzećima u Hercegovini".

Pročitaj više...

Mostar traži podršku Olimpijskog odbora da bi se kandidirao za Mediteranske igre

MOO Mostar

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić zatražio je potporu Olimpijskog odbora Bosne i Hercegovine da se taj grad zajedno s Kotorom i Dubrovnikom kandidira za Mediteranske igre 2021. godine. Bešlić je danas na sastanku u Olimpijskom odboru BiH obavijestio o tome potpredsjednike Sinišu Kisića i Marijana Kvesića. Tri grada pod zaštitom UNESCO-a bi sportom i organizacijom velikih sportskih natjecanja promovirala ideju zajedništva, pomirenja i olimpijskih vrijednosti.

Pročitaj više...

BEŠLIĆ ČESTITAO MOSTARSKIM MAŽORETKINJMA NA OBRANI TITULE NAJBOLJIH

Mazoretkinje

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić čestitao je mostarskim mažoretkinjama na obrani titule najboljih na Držanom prvenstvu mažoretkinja FBiH koje je završeno sinoć u Mostaru, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Grada Mostara. Na natjecanju su, uz mažoretkinje iz Mostara, sudjelovale mažoretkinje iz Kiseljaka, Žepča, Glamoča, Širokog Brijega, Gruda, Tomislavgrada i Uskoplja.

Pročitaj više...

OBAVIJEST

Završna javna sjednica Natječajnog povjerenstva u postupku javne nabave usluga-Izrada idejnog, glavnog i izvedbenog projekta "Uređenje ulice Braće Fejića", održat će se u petak, 10.6.2011. godine, s početkom u 15:30 sati, u prostorijama Centra za kulturu na, adresi Rade Bitange br. 13 u Mostaru.

Pročitaj više...

P R I O P Ć E N J E

Spasojević, oproštajni posjet

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić primio je danas u Gradskoj upravi u oproštajni posjet Grujicu Spasojevića, srbijanskog veleposlanika u Bosni i Hercegovini. Na sastanku je istaknuo obostrano zadovoljstvo suradnjom u proteklom razdoblju, posebice činjenicom da je tijekom mandata veleposlanika Spasojevića Srbija bila zemlja partner na Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru.

Pročitaj više...

Zatvoreni XII. Dani Matice hrvatske 2011

Ljubo Bešlić, gradonačelnik

Izvrsnom predstavom osječkog HNK-a "Leda" Miroslava Krleže sinoć je u Mostaru u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače završilo Mostarsko proljeće- XIII. Dani Matice hrvatske 2011. I ove godine Mostarsko proljeće je opravdalo je epitet jednog od najvažnijih kulturnih događanja u BiH te je ponudilo bogat i raznovrstan kulturni program.

Pročitaj više...