Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić dao je intervju za BNT, Bugarsku nacionalnu televiziju.

BNT Intervju

Novinar Boyko Vassilev razgovarao je s gradonačelnikom za politički magazin „PANORAMA“, koji je najgledaniji i najutjecajniji politički magazin u Bugarskoj. Tema koju obrađuje emisija koja je na programu BNT-a četvrtkom je Bosna i Hercegovina, odnosno stanje u bIh danas 15 godina nakon rata i kakva je budućnost i perspektiva BIH, a u tom kontekstu Mostara, kao grada koji je bio podijeljen i razrušen.

Pročitaj više...

OTVOREN FESTIVAL KOMEDIJE "MOSTARSKA LISKA 2011"

Mostarska Liska 2011

Deveti međunarodni festival komedije "Mostarska liska 2011" (posvećen glumici Sonji Povšić) otvoren je srijedu u Narodnom pozorištu Mostar. "Mostarsku lisku" je otvorio gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, koji je tom prilikom zahvalio svima onima koji su pomogli da se ovaj kulturni događaj održi u Gradu Mostaru. Nakon otvaranja, izvedena je predstava "Kidaj od svoje žene" R. Cooneya, u izvođenju Kazališta Marina Držića iz Dubrovnika i u režiji Sulejmana Kupusovića. U predstavi igraju Branimir Vidić,

Pročitaj više...

Obavijest

Na sjednici Kolegija gradonačelnika Mostara ponovo je raspravljano o zauzimanje javnih površina i postavljanju stolova na te površine. Na kolegiju je zaključeno kako će službenici Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove i Odjela za urbanizam i građenje u idućem razdoblju vršiti pojačan nadzor zauzimanja javnih površina te da će se osobama koje zauzimaju javnu površinu posljednji put dati mogućnost da podnesu zahtjev za zakonito postavljanje stolova.

Pročitaj više...

SRETAN USKRS

Pripremajući se za Uskrs, prošli smo kroz razne obile pokore, nastojali biti bolji ljudi i bolji kršćani. Samo uz snažnu vjeru, žrtvu i odricanje možemo odgovoriti različitim životnim izazovima i brojnim kušnjama koje su svakodnevno pred nama, uči nas uskrsli Isus. Kako katolici i pravoslavci ove godine Uskrs obilježavaju istoga dana, svim građanima Mostara i Bosne i Hercegovine katoličke i pravoslavne vjeroispovijesti želim sretan Uskrs sa željom da ga provedu u miru i radosti.

Pročitaj više...

Ministar vanjskih poslova Novog Zelanda u posjetu Mostaru

Delegacija iz Novog Zelanda

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić primio je jučer poslijepodne ministra vanjskih poslova Novog Zelanda Hon Murraya McCullyja sa saradnicima. Ministar McCully boravio je u posjetu Hrvatskoj, a tijekom jučerašnjeg dana sastao se s gradonačelnikom Mostara Ljubom Bešlićem. U pratnji ministra bio je i novozelandski veleposlanik u Rimu Dr. Trevor Matheson. Gradonačenik Bešlić upoznao je visoke goste s političkim prilikama u Mostaru,

Pročitaj više...

Čestitka

Ljubo Bešlić, gradonačelnik

U povodu najvećeg židovskog blagdana Pesaha svim građanima Mostara židovske vjeroispovijesti ovim putem upućujem najiskrenije čestitke. Provedite ga u radosti, miru i blagostanju, te radost Pesaha podijelite sa svojim prijateljima i sugrađanima.

Pročitaj više...

OTVORENO "MOSTARSKO PROLJEĆE 2011.-XIII. DANI MATICE HRVATSKE"

Dani atice Hrvatske 2011

Intendant Dubrovačkih ljetnih igara Ivo Prlender prigodnim govorom večeras je u Hrvatskom domu "Herceg Stjepan Kosača" u Mostaru otvorio "Mostarsko proljeće 2011. - XIII. Dani Matice hrvatske". Kada sam prije deset godina pozvan u ovaj matičarski krug sve sam mogao slutiti samo ne da će to postati trajno prijateljstvo, te da će u ovom čudesnom gradu zasjati jedna nova festivalska zvijezda na europskom nebu.

Pročitaj više...

USKRSNI KONCERT 27. TRAVNJA

Uskrsni koncert

U Galeriji kraljice Katarine u Mostaru održat će se 27. travnja Uskrsni koncert, u organizaciji Udruge "Note", Hrvatskog kulturnog društva Napredak - Glavna podružnica Mostar i Simfonijskog orkestra Mostar.. Na koncertu će nastupiti solisti: Katarina Kikić, Mario Zovko i Karlo Miličević uz pratnju Simfonijskog orkestra iz Mostara, a pod ravnanjem maestra Damira Bunoze.

Pročitaj više...

P R I O P Ć E N J E

Bandić Bešlić

Gradonačelnici Mostara i Zagreba Ljubo Bešlić i Milan Bandić sastali su se jutros u Mostaru te tom prilikom razgovarali i proširenju dobre suradnje dva prijateljska grada, posebice na sportskom planu. Naime, Sportski savez Grada Mostara poslao je gradonačelniku Bandiću inicijativu za uspostavljanjem suradnje između dva sportska Saveza. Cijeneći i uvažavajući veličinu Zagrebačkog športskog saveza gradonačelnik Bešlić dao je potporu toj suradnji.

Pročitaj više...

PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA ZAUZIMANJE JAVNIH POVRŠINA

Iz Gradske uprave Mostara pozvali su sve zainteresirane građane da do 15. travnja 2011. godine ponesu zahtjev za zauzimenje javne površine za postavljanje stolova. Nakon tog roka neće se primati zatijevi, osim u slučaju otvaranja novih objekata. Zahtjev se može podnijeti samo jednom godišnje, a u njemu se mora naznačiti rok u kojem će se zuzimati javna površina, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću mostarske Gradske uprave.

Pročitaj više...

Putovanje kroz Hercegovinu. Priče o hrani i seljanima

prica o hrani

U sklopu Međunarodnog sajma u Mostaru, 7. travnja 2011.god., jučer je u Sali 3, paviljona 2 održana prezentacija vodiča “Putovanje kroz Hercegovinu. Priče o hrani i seljanima”, koji su realizirali Oxfam Italia i Regija Toskana u saradnji sa Udruženjem “Okusi Hercegovinu”, u okviru integriranog projekta PRICES – APQ Balkan, financiranog od strane talijanskog Ministarstva za razvoj privrede i Ministarstva vanjskih poslova te italijanskih Regija. Izdavač vodiča je Bybook.

Pročitaj više...

Čestitka gradonačelnika Bešlića u povodu Dana HVO-a

Dan HVO-a

Poštovani gospodine brigadiru Lasić! u povodu 19. obljetnice utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane primite moje najiskrenije i srdačne čestitke. Ovaj datum ostat će zauvijek upisan zlatnim slovima u povijesti hrvatskog naroda kao datum spomena, ponosa i prkosa. Ostat će ubilježen i kao dan velike tuge i najsvetije uspomene na sve njegove poginule pripadnike i najbolje sinove koji su dali svoj život za opstojnost i slobodu hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

Pročitaj više...

POČELO USKLAĐIVANJE PRORAČUNA HNŽ-A I GRADA MOSTARA

Predstavnici Gradskog vijeća Mostara i predstavnici Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) učinili su prve korake na usklađivanju proračuna kad je riječ o izdvajanjima za kulturu, sport i dio socijalne oblasti, priopćeno je iz mostarskoga Gradskog vijeća. U vezi s tim, zaključeno je kako prvenstveno treba ispoštovati federalne i državne zakone, po kojima je županijska razina vlasti dužna dodjeljivati sredstva za sport gradskim i općinskim savezima te institucijama kulture.

Pročitaj više...

Devastacije zgrada koje su u postupku obnove

Pojedine zgrade, na kojima je završena prva faza obnove, već se počinju devastirati. Tako su u zgradi Bulavar br.31 počupani svi kablovi elektroinstalavija i razbijeno staklo na ulaznim vratima. Također su počupani kablovi na zgradama A.Šantića br.66. , A.Šantića br.36 i Bulevar br.33. Na zgradama na Buni su razbijena stakla na prozorima.

Pročitaj više...

Otvoren sajam gospodarstva Mostar 2011.

sajam 2011

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor otvorila je u utorak u prostorijama Slobodne zone Hercegovina 14. međunarodni sajam gospodarstva "Mostar 2011". U svom obraćanju premijerka Kosor je čestitala organizatorima na uspješno organiziranoj sajamskoj priredbi te istaknula kako je Sajam u Mostaru važna gospodarska priredba. Naglasila je i ovom prigodom kako Hrvatska i dalje snažno podupire Bosnu i Hercegovinu na euroatlantskome putu.

Pročitaj više...

POTPISAN UGOVOR O IZGRADNJI SPORTSKOG CENTRA

Na Sajmu gospodarstva u Mostaru danas je potpisan ugovor između Grada Mostara, direkcije za izgradnju kulturno-sportskog centra Mostar i "Energoinvesta". Ugovor su potpisali gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, direktor Direkcije za izgradnju kulturno-sportskog centra Mostar Edin Prašo, direktor " Energoinvesta" Džemail Vlahovljak i direktor sektora za inženjering te tvrtke Edin Bukvić. "Drago mi je da smo danas ovdje kako bi konačno završili fazu projektiranja dvorane

Pročitaj više...

ZA BISKUPA ZAREĐEN MONS. TOMO VUKŠIĆ, PRVI VOJNI ORDINARIJ U BIH

Ređenje biskupa Vukšića

Biskupsko ređenje mons. Tome Vukšića prvim vojnim ordinarijem u BiH upriličeno je danas na svečanom euharistijskom slavlju u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve. Biskupski red podijelio mu je glavni zareditelj, vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, uz dvojicu suzareditelja, mostarsko-duvanjskog biskupa Ratka Perića i banjolučkog biskupa Franju Komaricu. Biskup Tomo Vukšić za svoje biskupsko geslo izabrao je Isusove riječi "Mir vam svoj dajem" (Iv 14,27). Ovo geslo navješćuje pastoralni plan biskupa Vukšića koji se, u svojoj ulozi vojnog ordinarija Bosne i Hercegovine, želi predstaviti kao podupiratelj mira i sloge među narodima koji žive u ovom dijelu Europe.

Pročitaj više...

FIRME IZ REGIJE ABRUZZO, ITALIJA NA MOSTARSKOM SAJMU

U okviru 14. Međunarodnog sajma gospodarstva koji se održava od 05.04. do 09.04.2011. godine u Mostaru, svoje proizvode i proizvodne djelatnosti predstavit će firme iz Regije Abruzzo, Italija. Grad Mostar, kao partner Regije Abruzzo poziva sve zainteresirane firme koje žele ostvariti kontakte sa talijanskim partnerima da posjete štand Grada Mostara u paviljonu 1 (broj štanda E-6) gdje mogu dobiti sve potrebne informacije o talijanskim izlagačima i ostvariti kontakte s istima.

Pročitaj više...

OTVOREN PODRUČNI URED UNDP-A ZA HERCEGOVINU

Otvaranje ureda UNDP-a

U prostorijama Agencije Stari grad u Mostaru danas su gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić i predstavnik UNDP-a u BiH Yuri Afanasiev svečano otvorili ured UNDP-a za Hercegovinu. Tom prigodom Afanasiev je istaknuo kako bi ovaj ured trebao da pokriva teritoriju od Trebinja do Mostara i šire te da će se program uglavnom usredotočiti na ekonomska pitanja, turizam, poljoprivreda, obnova kulturnog naslijeđa. Trenutno se u ovu regiju ulaže oko 2 milijuna dolara te da za sam Grad Mostar rade na obnovi povijesnih spomenika, kao što je pravoslavna crkva i obnova Španjskog trga.

Pročitaj više...

Priopćenje

Pravobranitelj i zamjenica

Senad Droce i Iris Jahić, nakon provođenja javnog natječaja i izbora kao najuspješnijeg kandidata i kandidatkinje na natječaju za izbor javnog pravobranitelja i zamjenice javnog pravobranitelja jutros su dali svečanu izjavu pred gradonačelnikom Mostara Ljubom Bešlićem. Čestitavši im na preuzimanju odgovornih dužnosti javnog pravobranitelja i zamjenice javnog pravobranitelja Grada

Pročitaj više...