Obilježen svjetski dan susjeda

Dan susjeda 2011

U povodu obilježavanja 24. svibnja, "Svjetskog dana susjeda", danas je u Mostaru upriličeno prigodno druženje građana ispred Narodnog pozorišta i ispred Mjesne zajednice Avenija. U ime Agencije lokalne demokracije (LDA) Mostar Maja Vezović-Voloder kazala je kako je današnje druženje prilika za građane da uz topli napitak i prikladan program provedu vrijeme zajedno kako bi se bolje upoznali i gradili dobrosusjedske odnose.

Pročitaj više...

Održana sjednica Savjeta prostornog plana Grada Mostara

Urbanistički savjet

Danas je u Gradskoj upravi Mostara održana konstituirajuća sjednica Savjeta prostornog plana Grada Mostara. Na sjednici je usvojen poslovnik o radu Savjeta, a članovi upoznati su različitim studijama koje su potrebe za izradu prostornog plana Grada Mostara. Savjet broj 20 članova, stručnjaka iz različitih oblasti, a predsjednik Savjeta je gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić. Iduća sjednica Savjeta prostornog plana Grada Mostara održat će se u prvoj polovini idućeg mjeseca.

Pročitaj više...

Za Guinnessa plesalo 240 mostarskih maturanata

Mostarski maturanti iz svih srednjih škola, njih 240, plesali su danas, točno u podne, na platou ispred Gimnazije Mostar, najveći ples maturanata na svijetu, pod nazivom „Maturantska parada“, pod dirigentskom palicom Emila Tojage iz Plesnog studija Rondo, koji je bio organizator ovogodišnjeg plesa. Prigodnim riječima maturantima, ali i velikom broju prisutnih građana, obratio se gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, poželjevši da danas obore Guinnessov rekord.

Pročitaj više...

Prijem za proslavljenog nogometaša Hajduka Ivana Gudelja

Ivan Gudelj

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić i voditeljica Službe za kulturu Inga Mikulić Dragoje primili su danas u Gradskoj upravi proslavljenog nogometaša HNK Hajduk Ivana Gudelja i Martina Artukovića, predsjednika Povjerenstva HNK Hajduk u Osjeku. Gudelj i Artuković upoznali si gradonačelnika Bešlića s promocijom knjige „Ivan Gudelj - Hajdučka priča“ - autora sportskog novinara i publiciste Blaža Duplančića, koju žele idućeg mjeseca organizirati i u Mostaru.

Pročitaj više...

Gradonačelnikova čestitka Pozorištu lutaka Mostar

Gradonačelnik

u povodu osvajanja nagrade "Grand prix" na Međunarodnom lutkarskom festivalu "Zlatna iskra" u Kragujevcu, za predstavu "Pinocchio", primite u moje ime i uime Gradske uprave Mostara iskrene čestitke. Posebice što je to priznanje izboreno na međunarodnom planu i uz sudjelovanje lutkarskih kazališta iz Turske, Slovenije, Sremske Mitrovice, Kine, Irana, Zagreba, Portugala, Poljske, Niša i Subotice. Vama i svim glumcima i djelatnicima želim da ustrajete u promicanju najsadržajnije civilizacijske stečevine na dobrobit umjetnosti i kulture u našem gradu i izvan njega.

Pročitaj više...

Bešlić: sustavom parkinga želimo ubiti ''tri muhe'', a ne zbrinuti višak zaposlenika

Vijeće-parking

Gost RDV-a bio je mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić, koji je odgovarao na najčešća pitanja građana vezana uz uvođenje sustava naplate parkiranja u Mostaru. Gradonačelnik se na početku požalio na konstantno odbijanje gradskih vijećnika, koji još nisu usvojili Plan naplate i sustav funkcioniranja poduzeća "MO Parking", ali nisu ni uputili konstruktivne amndamane, koji bi pomogli da se čim prije postigne svima prihvatljiva opcija.

Pročitaj više...

IZASLANSTVO ANTALIJE U POSJETU MOSTARU

Antalija posjeta

Predsjednik Gradskog vijeća Mostara Murat Ćorić, načelnik Odjela za društvene djelatnosti Gradske uprave Božo Ćorić i predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Hasan Šišić primili su danas u Gradskoj upravi Mostara izaslanstvo Grada Antalije iz Turske. Izaslanstvo Grada Antalije boravi u višednevnoj posjeti Mostaru, ostvarajući posebne veze između gradova na područjima društvenih djelatnosti.

Pročitaj više...

GRADSKO VIJEĆE MOSTARA DONIJELO ODLUKU O PRIVREMENOM KORIŠTENJU JAVNIH POVRŠINA

Gradsko vijeće Mostara na današnjem nastavku 26. sjednice donijelo Odluku o privremenom korištenju javnih površina na području Grada Mostara. Ovom odlukom određuju se javne površine koje se mogu privremeno koristiti, njihova namjena, uvjeti i postupak dodjele, način korištenja, naknada za korištenje javne površine te nadzor nad provođenjem ove odluke.

Pročitaj više...

Obilježen Dan Europe

Dan Europe

U povodu 9. svibnja Dana Europe danas je u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače održana svečana sjednica Gradskog vijeća Mostara. Vijećnicima i gostima obratili su se gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić i predsjednik gradskog vijeća Mostara Murat Ćorić, a u glazbenom dijelu programa nastupili su zborovi Pavarottia i Muzičke škole l i ll stupnja.

Pročitaj više...

Polog spomen obilježje 2011

Polog 2011

U povodu 20-te obljetnice zaustavljanja tenkova JNA u mjestu Polog na granici između Mostara i Širokog Brijega danas je održana prigodna svečanost, položen vijenac za poginule branitelje te otkriven spomenik autora Anđelka Mikulića. U ime organizatora općine Široki Brijeg brojnim gostima i uzvanicima, među kojima su bili i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, ministar pravde BiH Bariša Čolak, saborski zastupnik Rade Bošnjak, predsjednik GO HDZ-a Mostara Denis Lasić te predstavnici crkve i sudionici svibanjskih događaja 1991. godine,

Pročitaj više...

Predstavnici Grada Mostara u posjeti Kragujevcu

Kragujevac (iz arhive)

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović i predsjednik Skupštine grada Saša Milenić, sa suradnicima organizirali su u petak povodom dana grada Kragujevca prijem za izaslanstva – goste grada Kragujevca. Prijemu je prisustvovalo i izaslanstvo Grada Mostara sa kojim je Povelja o bratimljenju potpisana daleke 1976. godine. Uz Predrag Šupljeglava, načelnik Odjela za organizaciju, pravne poslove i opću upravu, prijemu su bili nazočni i Radmila Komadina - glavna savjetnica i Omer Pajić - načelnik Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove.

Pročitaj više...

Vuco i Taz s pjesmom ''Sveta zemlja'' pobjednici Melodija Mostara 2011

Melodije Mostara 2011

Siniša Vuco i Taz Soldo s pjesmom ''Sveta zemlja'' pobjednici su 17. izdanja festivala zabavne glazbe Melodije Mostara. Ljubo Bešlić, gradonačelnik Mostara uručio im je prvu nagrada žirija Grand Prix, Zlatno sunce Mostara, dok je prvu nagradu publike, drugu godinu zaredom, osvojio Berny sa skladbom ''Idi varaj''. Njemu je nagradu, Srebreno sunce Mostara uručio Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba.

Pročitaj više...

Intervju gradonačelnika Bešlića magazinu START

Intervju Start

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić u svom gradu najviše voli Rondo jer je tu odrastao i odgojen, pa je i posebno vezan za taj dio grada. Posebno se, ipak, ponosi Starim mostom koji je na UNESCO-voj listi kulturne baštine i parkom u neposrednoj blizini Rondoa za koji je, kaže, on lično najviše zaslužan. - Htio sam napraviti nešto za djecu iz cijelog grada i njihove majke i počeo sam bez novca, skupljajući donacije od tvrtki širom Mostara. A sada su svi ponosni na ovaj park koji vri od djece, ima diskretnu i nevidljivu kontrolu 24 sata dnevno i u koji se ne uvode ljubimci i ne unosi piće. Lijep je, brinemo o njemu i ponosim se tim projektom - priča Bešlić.

Pročitaj više...

Gradonačelnik Bešlić uputio čestitku novinarima

Ovim putem ime Gradske uprave i svoje osobno upućujem čestitke svim novinarkama i novinarima u povodu 3. svibnja Dana slobode medija. Odgovornost medija i novinara u današnjem društvu od velike je važnosti kako u informiranju javnosti tako i u izgradnji demokratskog društva te promoviranju ljudskih prava i sloboda. Nažalost, u svijetu i kod nas još uvijek postoje pritisci i prijetnje na slobodu i neovisnost medije i novinara. Takve pojave su za svaku osudu i svi trebamo u svojoj domeni raditi na njihovu sprječavanju.

Pročitaj više...

GRADSKI VIJEĆNIK: CIJENA PARKINGA SKUPLJA OD KOMUNALNIH USLUGA

Parking

Gradsko vijeće Mostara odlučilo je da i na idućoj sjednici nastavi današnju raspravi o organizaciji i načinu naplate parkiranja kao i o korištenju javnih parkirališta i visine naknade na području Mostara. Do iduće sjednice gradonačelnik Ljubo Bešlić vijećnicima će dostaviti pročišćen tekst prijedloga odluka u svezi ove tematike, a na sjednici će sudjelovati i članovi menadžmenta uprave javnog poduzeća Mostar parking koji će vijećnike detaljnije upoznati s rješenjima mirujućeg prometa na području Mostara.

Pročitaj više...

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić dao je intervju za BNT, Bugarsku nacionalnu televiziju.

BNT Intervju

Novinar Boyko Vassilev razgovarao je s gradonačelnikom za politički magazin „PANORAMA“, koji je najgledaniji i najutjecajniji politički magazin u Bugarskoj. Tema koju obrađuje emisija koja je na programu BNT-a četvrtkom je Bosna i Hercegovina, odnosno stanje u bIh danas 15 godina nakon rata i kakva je budućnost i perspektiva BIH, a u tom kontekstu Mostara, kao grada koji je bio podijeljen i razrušen.

Pročitaj više...

OTVOREN FESTIVAL KOMEDIJE "MOSTARSKA LISKA 2011"

Mostarska Liska 2011

Deveti međunarodni festival komedije "Mostarska liska 2011" (posvećen glumici Sonji Povšić) otvoren je srijedu u Narodnom pozorištu Mostar. "Mostarsku lisku" je otvorio gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, koji je tom prilikom zahvalio svima onima koji su pomogli da se ovaj kulturni događaj održi u Gradu Mostaru. Nakon otvaranja, izvedena je predstava "Kidaj od svoje žene" R. Cooneya, u izvođenju Kazališta Marina Držića iz Dubrovnika i u režiji Sulejmana Kupusovića. U predstavi igraju Branimir Vidić,

Pročitaj više...

Obavijest

Na sjednici Kolegija gradonačelnika Mostara ponovo je raspravljano o zauzimanje javnih površina i postavljanju stolova na te površine. Na kolegiju je zaključeno kako će službenici Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove i Odjela za urbanizam i građenje u idućem razdoblju vršiti pojačan nadzor zauzimanja javnih površina te da će se osobama koje zauzimaju javnu površinu posljednji put dati mogućnost da podnesu zahtjev za zakonito postavljanje stolova.

Pročitaj više...

SRETAN USKRS

Pripremajući se za Uskrs, prošli smo kroz razne obile pokore, nastojali biti bolji ljudi i bolji kršćani. Samo uz snažnu vjeru, žrtvu i odricanje možemo odgovoriti različitim životnim izazovima i brojnim kušnjama koje su svakodnevno pred nama, uči nas uskrsli Isus. Kako katolici i pravoslavci ove godine Uskrs obilježavaju istoga dana, svim građanima Mostara i Bosne i Hercegovine katoličke i pravoslavne vjeroispovijesti želim sretan Uskrs sa željom da ga provedu u miru i radosti.

Pročitaj više...

Ministar vanjskih poslova Novog Zelanda u posjetu Mostaru

Delegacija iz Novog Zelanda

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić primio je jučer poslijepodne ministra vanjskih poslova Novog Zelanda Hon Murraya McCullyja sa saradnicima. Ministar McCully boravio je u posjetu Hrvatskoj, a tijekom jučerašnjeg dana sastao se s gradonačelnikom Mostara Ljubom Bešlićem. U pratnji ministra bio je i novozelandski veleposlanik u Rimu Dr. Trevor Matheson. Gradonačenik Bešlić upoznao je visoke goste s političkim prilikama u Mostaru,

Pročitaj više...