USKRSNI KONCERT 27. TRAVNJA

Uskrsni koncert

U Galeriji kraljice Katarine u Mostaru održat će se 27. travnja Uskrsni koncert, u organizaciji Udruge "Note", Hrvatskog kulturnog društva Napredak - Glavna podružnica Mostar i Simfonijskog orkestra Mostar.. Na koncertu će nastupiti solisti: Katarina Kikić, Mario Zovko i Karlo Miličević uz pratnju Simfonijskog orkestra iz Mostara, a pod ravnanjem maestra Damira Bunoze.

Pročitaj više...

P R I O P Ć E N J E

Bandić Bešlić

Gradonačelnici Mostara i Zagreba Ljubo Bešlić i Milan Bandić sastali su se jutros u Mostaru te tom prilikom razgovarali i proširenju dobre suradnje dva prijateljska grada, posebice na sportskom planu. Naime, Sportski savez Grada Mostara poslao je gradonačelniku Bandiću inicijativu za uspostavljanjem suradnje između dva sportska Saveza. Cijeneći i uvažavajući veličinu Zagrebačkog športskog saveza gradonačelnik Bešlić dao je potporu toj suradnji.

Pročitaj više...

PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA ZAUZIMANJE JAVNIH POVRŠINA

Iz Gradske uprave Mostara pozvali su sve zainteresirane građane da do 15. travnja 2011. godine ponesu zahtjev za zauzimenje javne površine za postavljanje stolova. Nakon tog roka neće se primati zatijevi, osim u slučaju otvaranja novih objekata. Zahtjev se može podnijeti samo jednom godišnje, a u njemu se mora naznačiti rok u kojem će se zuzimati javna površina, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću mostarske Gradske uprave.

Pročitaj više...

Putovanje kroz Hercegovinu. Priče o hrani i seljanima

prica o hrani

U sklopu Međunarodnog sajma u Mostaru, 7. travnja 2011.god., jučer je u Sali 3, paviljona 2 održana prezentacija vodiča “Putovanje kroz Hercegovinu. Priče o hrani i seljanima”, koji su realizirali Oxfam Italia i Regija Toskana u saradnji sa Udruženjem “Okusi Hercegovinu”, u okviru integriranog projekta PRICES – APQ Balkan, financiranog od strane talijanskog Ministarstva za razvoj privrede i Ministarstva vanjskih poslova te italijanskih Regija. Izdavač vodiča je Bybook.

Pročitaj više...

Čestitka gradonačelnika Bešlića u povodu Dana HVO-a

Dan HVO-a

Poštovani gospodine brigadiru Lasić! u povodu 19. obljetnice utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane primite moje najiskrenije i srdačne čestitke. Ovaj datum ostat će zauvijek upisan zlatnim slovima u povijesti hrvatskog naroda kao datum spomena, ponosa i prkosa. Ostat će ubilježen i kao dan velike tuge i najsvetije uspomene na sve njegove poginule pripadnike i najbolje sinove koji su dali svoj život za opstojnost i slobodu hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

Pročitaj više...

POČELO USKLAĐIVANJE PRORAČUNA HNŽ-A I GRADA MOSTARA

Predstavnici Gradskog vijeća Mostara i predstavnici Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) učinili su prve korake na usklađivanju proračuna kad je riječ o izdvajanjima za kulturu, sport i dio socijalne oblasti, priopćeno je iz mostarskoga Gradskog vijeća. U vezi s tim, zaključeno je kako prvenstveno treba ispoštovati federalne i državne zakone, po kojima je županijska razina vlasti dužna dodjeljivati sredstva za sport gradskim i općinskim savezima te institucijama kulture.

Pročitaj više...

Devastacije zgrada koje su u postupku obnove

Pojedine zgrade, na kojima je završena prva faza obnove, već se počinju devastirati. Tako su u zgradi Bulavar br.31 počupani svi kablovi elektroinstalavija i razbijeno staklo na ulaznim vratima. Također su počupani kablovi na zgradama A.Šantića br.66. , A.Šantića br.36 i Bulevar br.33. Na zgradama na Buni su razbijena stakla na prozorima.

Pročitaj više...

Otvoren sajam gospodarstva Mostar 2011.

sajam 2011

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor otvorila je u utorak u prostorijama Slobodne zone Hercegovina 14. međunarodni sajam gospodarstva "Mostar 2011". U svom obraćanju premijerka Kosor je čestitala organizatorima na uspješno organiziranoj sajamskoj priredbi te istaknula kako je Sajam u Mostaru važna gospodarska priredba. Naglasila je i ovom prigodom kako Hrvatska i dalje snažno podupire Bosnu i Hercegovinu na euroatlantskome putu.

Pročitaj više...

POTPISAN UGOVOR O IZGRADNJI SPORTSKOG CENTRA

Na Sajmu gospodarstva u Mostaru danas je potpisan ugovor između Grada Mostara, direkcije za izgradnju kulturno-sportskog centra Mostar i "Energoinvesta". Ugovor su potpisali gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, direktor Direkcije za izgradnju kulturno-sportskog centra Mostar Edin Prašo, direktor " Energoinvesta" Džemail Vlahovljak i direktor sektora za inženjering te tvrtke Edin Bukvić. "Drago mi je da smo danas ovdje kako bi konačno završili fazu projektiranja dvorane

Pročitaj više...

ZA BISKUPA ZAREĐEN MONS. TOMO VUKŠIĆ, PRVI VOJNI ORDINARIJ U BIH

Ređenje biskupa Vukšića

Biskupsko ređenje mons. Tome Vukšića prvim vojnim ordinarijem u BiH upriličeno je danas na svečanom euharistijskom slavlju u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve. Biskupski red podijelio mu je glavni zareditelj, vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, uz dvojicu suzareditelja, mostarsko-duvanjskog biskupa Ratka Perića i banjolučkog biskupa Franju Komaricu. Biskup Tomo Vukšić za svoje biskupsko geslo izabrao je Isusove riječi "Mir vam svoj dajem" (Iv 14,27). Ovo geslo navješćuje pastoralni plan biskupa Vukšića koji se, u svojoj ulozi vojnog ordinarija Bosne i Hercegovine, želi predstaviti kao podupiratelj mira i sloge među narodima koji žive u ovom dijelu Europe.

Pročitaj više...

FIRME IZ REGIJE ABRUZZO, ITALIJA NA MOSTARSKOM SAJMU

U okviru 14. Međunarodnog sajma gospodarstva koji se održava od 05.04. do 09.04.2011. godine u Mostaru, svoje proizvode i proizvodne djelatnosti predstavit će firme iz Regije Abruzzo, Italija. Grad Mostar, kao partner Regije Abruzzo poziva sve zainteresirane firme koje žele ostvariti kontakte sa talijanskim partnerima da posjete štand Grada Mostara u paviljonu 1 (broj štanda E-6) gdje mogu dobiti sve potrebne informacije o talijanskim izlagačima i ostvariti kontakte s istima.

Pročitaj više...

OTVOREN PODRUČNI URED UNDP-A ZA HERCEGOVINU

Otvaranje ureda UNDP-a

U prostorijama Agencije Stari grad u Mostaru danas su gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić i predstavnik UNDP-a u BiH Yuri Afanasiev svečano otvorili ured UNDP-a za Hercegovinu. Tom prigodom Afanasiev je istaknuo kako bi ovaj ured trebao da pokriva teritoriju od Trebinja do Mostara i šire te da će se program uglavnom usredotočiti na ekonomska pitanja, turizam, poljoprivreda, obnova kulturnog naslijeđa. Trenutno se u ovu regiju ulaže oko 2 milijuna dolara te da za sam Grad Mostar rade na obnovi povijesnih spomenika, kao što je pravoslavna crkva i obnova Španjskog trga.

Pročitaj više...

Priopćenje

Pravobranitelj i zamjenica

Senad Droce i Iris Jahić, nakon provođenja javnog natječaja i izbora kao najuspješnijeg kandidata i kandidatkinje na natječaju za izbor javnog pravobranitelja i zamjenice javnog pravobranitelja jutros su dali svečanu izjavu pred gradonačelnikom Mostara Ljubom Bešlićem. Čestitavši im na preuzimanju odgovornih dužnosti javnog pravobranitelja i zamjenice javnog pravobranitelja Grada

Pročitaj više...

Priopćenje

U povodu jučerašnje izjave bivšeg ravnatelja Mostarskog teatra mladih“ (MTM) gosp. Seada Đulića, u kojoj je izneseno niz netočnosti na račun Grada Mostara i Upravnog odbora MTM-a, ovim putem dužnost nam je upoznati javnost sa slijedećim činjenicama. Grad Mostar nije nikoga molio da postane javna ustanova, kako je to izjavio gosp. Đulić, već je zadnjeg dana ukidanja gradskih općina bivša općina Stari Grad preimenovala MTM u javnu ustanovu

Pročitaj više...

Promovirana monografija kardinala Puljića

promocija monografije kardinala Puljića

Večernji list, Hrvatsko kulturnog društvo Napredak – Glavna podružnica Mostar i Matica hrvatska - Mostar priredili su sinoć u velikoj dvorani Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača veličanstveno predstavljanje monografije o vrhbosanskom nadbiskupu kardinalu Vinku Puljiću „Kardinal od Vrhbosne“, koja je krajem prošle godine tiskana u nakladi Večernjeg lista, HKD-a Napredak i Udruge Prsten, a povodom 65 godina života, 40 godina misništva i 20 godina biskupstva nadbiskupa Puljića.

Pročitaj više...

SAT ZA PLANETU ZEMLJU

Dva tjedna prije same akcije broj zemalja i gradova koji žele sudjelovati u najvećoj globalnoj volonterskoj akciji „Sat za planetu Zemlju“ već je prerastao prošlogodišnji, kada su svjetla ugašena u 128 zemalja i 4500 gradova, a u akciji je sudjelovalo 1,3 milijarde ljudi. Posljednju subotu u ožujku i građani Bosne i Hercegovine pridružit će se milijunima ljudi koji

Pročitaj više...

Dopis veleposlaniku Japana

Japanski veleposlanik

Poštovana ekscelencijo, kao najviši predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Grada Mostara, gradonačelnik i predsjednik Gradskog vijeća, te u ime svih građana Mostara želimo Vam uputiti najiskrenije izraze sućuti za sve stradale u velikom potresu u Vašoj zemlji. Ovim putem želimo iskazati i svoje divljenje i poštovanje Vašem narodu za dostojanstvo i organiziranost koju je iskazao prilikom ove velike i strašne tragedije koja je zadesila Vaš narod i Vašu zemlju, kao i napore koje čini Vaša Vlada da šteta umanji, pomogne unesrećenima, organizira pomoć i koliko toliko normalan život, te spriječi nuklearna katastrofa s nesagledivim posljedicama.

Pročitaj više...

Odgovor ANTIFA-i

Primili smo Vaše otvoreno pismo u kojem reagirate na ispisivanje grafita na spomenicima na nekoliko lokacija u gradu, spomen parku kod Doma zdravlja, Liska parku, na spomeniku Hrvatskim braniteljima ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, lomljenje dvanaest postaja Križnog puta na Humu, a što smo u više navrata energično osudili te zatražili od policije pronalazak počinitelja, njihovo procesuiranje i kažnjavanje.

Pročitaj više...

Dan narcisa

Tradicionalna manifestacija posvećena oboljelima od raka – Dan narcisa pod ovogodišnjim sloganom "Jedan narcis – jedan život" organizirana je danas na središnjem gradskom trgu u Mostaru. Cvijet narcis nije slučajno izabran, jer on simbolizira buđenje života, vjeru i nadu za sve bolesnike oboljele od malignih oboljenja, istaknula je članica Udruge Novi pogled Maja Memić.

Pročitaj više...

Sa sjednice Gradskog vijeća

Gradska uprava Mostara ima 60 uposlenika označenih kao višak, rečeno je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Mostara. Kako bi nužni proces otpuštanja prekobrojnih namještenika bio što pravičniji, Gradsko vijeće je na današnjoj sjednici zatražilo stalnu suradnju poslodavca i sindikata, priopćeno je iz Gradskog vijeća.

Pročitaj više...