UTEMELJEN AEROKLUB MOSTAR

Aero klub

Nakon osamnaest godina, Zrakoplovni klub i Aeroklub utemeljili su Aeroklub Mostar. Simboličan čin utemeljenja dva kluba u jedan podržao je Visoki predstavnik Valentin Inzko. Pored osnivača kluba, gosti su bili visoki predstavnik Valentin Inzko, koji je proglašen za počasnog člana AK Mostar, gradonačelnik grada Mostara Ljubo Bešlić, predstavnici veleposlanstava Srbije i Hrvatske, predstavnici federalnih ministarstava, izbornici reprezentacija i brojni drugi gosti i uzvanici.

Pročitaj više...

Čestitka

Poštovani generalni vikaru i novoimenovani oče biskupe, u povodu Vašeg imenovanja za biskupa vojnog ordinarija u Bosni i Hercegovini od strane svetog Oca Benedikta XVI, u ime Gradskog poglavarstva Mostara i moje osobno ime, primite iskrene i srdačne čestitke. Taj čin važan je kako za Vas osobno, biskupiju Mostarsko-duvanjsku i Trebinjsko-mrkanjsku, katolički puk u Bosni i Hercegovini kao i za Crkvu u Hrvata.

Pročitaj više...

Održan sastanak Stožera CZ

Danas je u Gradskoj upravi Mostara pod predsjedanjem gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića, zapovjednika Stožera civilne zaštite Grada Mostara održana konstituirajuća sjednica Stožera civilne zaštite. Članovi Stožera CZ GM usvojili su Poslovnik o radu gradskog stožera civilne zaštite, te Program rada, a dali su i pozitivno mišljenje na Prijedlog plana opremanja u 2011. godini.

Pročitaj više...

Održan gospodarski forum

gospodarski forum

S ciljem uspostavljanja poslovne suradnje gospodarstvenika Hercegovine i njemačke regije Heilbronn-Franken te poticanje stvaranja poslovnog ambijenta za konkretnu poslovnu suradnju, kao i korištenje fondova Europske unije, Grad Mostar i REDAH organizirali su danas u Mostaru gospodarski forum za gospodarstvenike iz regije Hercegovine. Forumu su uz gospodarstvenike, sveučilišne profesore ekonomske struke sudjelovali i načelnici i gradonačelnici Livna, Jablanice, Trebinja i Mostara te predstavnici Industrijske i trgovinske komore regije Heilbronn-Franken iz Njemačke.

Pročitaj više...

Oliver Mandarić i Klaudija Marić ponovno najbolji sportaši Grada Mostara

Sportaš 2011

Večeras je u mostarskom hotelu "Ero" upriličen tradicionalni izbor najboljih sportaša Mostara za proteklu godinu. Organizator manifestacije ponovno je bio Sportski savez grada Mostara koji je dodijelio priznanja najboljima u 16 kategorija. Predsjednik skupštine Sportskog saveza, Vojo Višekruna, u uvodu je izrazio zadovoljstvo ostvarenim rezultatima u protekloj godini, kazavši kako su se posebice oni sportaši u individualnim sportovima približili vrhunskim rezultatima.

Pročitaj više...

Položeni vijenci na židovskom groblju

U povodu Međunarodnog dana holokausta predstavnici Gradske uprave i Gradskog vijeća Mostara, zajedno s Ernom Danon Cipra, predsjednicom Židovske općine Mostar, na židovskom su groblju jutros položili vijenac i zapalili svijeće. Ovom prilikom šaljemo poruku cijelom svijetu, u kome se i danas dešavaju pojave rasizma i stradanja-kazala je između ostalog predsjednica Židovske općine Mostar Danon Cipra, te poručila kako je to opomena za da se takve stvari ne smiju događati.

Pročitaj više...

P R I O P Ć E N J E

Stefan sannin

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić primio je danas u Gradskoj upravi Mostara Stefana Sanina, zamjenika generalnog direktora u Generalnoj direkciji EU za proširenje, a koji ovih dana boravi u posjeti Bosni i Hercegovini.Gradonačelnik Bešlić upoznao je Sanina sa svojim viđenjem političkih prilika u Mostaru i Bosni i Hercegovini.

Pročitaj više...

„Ekonomski forum privrednika/gospodarstvenika Hercegovine“

U hotelu Ero u ponedjeljak 31.siječnja 2011. godine s početkom u 11 sati bit će održan „Ekonomski forum privrednika/gospodarstvenika Hercegovine“ Grad Mostar u saradnji s Regionalnom razvojnom agencijom za Hercegovinu REDAH ugostit će predstavnika Industrijske i trgovinske komore regije Heilbronn-Franken SR Njemačke i zastupnika u parlamentu SR Njemačke – Bundestagu.

Pročitaj više...

Albanski veleposlanik u posjetu Mostaru

Albanski veleposlanik

Albanski veleposlanik Flamur Gashi posjetio je danas Mostar. U Gradskoj upravi Mostara primio ga je mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić. Na sastanku se razgovaralo o potpsivanju sporazuma o prijateljstvu i suradnji između gradova Mostara i Berata, kao i o gospodarskoj, kulturnoj i turističkoj suradnji između Mostara i pojedinih gradova u Albaniji.

Pročitaj više...

Potpisan ugovor o izgradnji Španjolskog trga

spanjolski trg ugovor

Predstavnici UNDP-a i Grada Mostara, uz nazočnost predstavnika UNESCO-a, Španjolskog veleposlanika u BiH i predsjednika Gradskog vijeća Mostara, potpisali su danas Sporazum o izgradnji i uređenju Španjolskog trga u Mostaru. Projekt rekonstrukcije središnjeg gradskog trga provesti UNDP, a njegov završetak očekuje se u drugoj polovici ove godine. Radovi na projektu počet će nakon revizije projekta i raspisivanja međunarodnog natječaja za izvođenje radova.

Pročitaj više...

Prijem za trenera i čelnike NK Dinama u SSGM

dinamo posjeta

Vahid Halilhodžić, šef stručnog stožera NK Dinama i Zoran Mamić, sportski direktor NK Dinama bili su danas gosti Sportskog saveza grada Mostara i gradonačelnika Mostara. Raduje svaki susret sa sportašima Mostara, koji su potekli iz našeg grada, koji su napravili sjajnu karijeru i stekli svjetsku slavu i s ovim činom, želimo da potaknemo mlade ljude Mostara i da im kažemo da vrijedi dobro raditi. Izuzetno je zadovoljstvo pozdraviti Vahida, koji je napravio blistavu igračku,

Pročitaj više...

Borjana Krišto se družila sa štićenicima Los Rosalesa i Svete obitelji

Već tradicionalno predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine predblagdansko vrijeme koristi za posjete i druženja sa štićenicima različitih ustanova. Tako je danas, kao i prethodnih godina, sa gradonačelnikom Grada Mostara Ljubom Bešlićem posjetila Centar za djecu s posebnim potrebama Los Rosales i Caritasovu ustanovu Sveta obitelj u Mostaru i tom se prigodom družila s njihovim štićenicima i uručila im prigodne poklone.

Pročitaj više...

Održana sjednica Stožera civilne zaštite Grada Mostara

Danas je u Gradskoj upravi Mostara održana sjednica Stožera civilne zaštite Grada Mostara. Predstavnici Civilne zaštite upoznali su stožer s Informacijom o stanju vodostaja HE na Neretvi, te angažiranosti ljudi i sredstava na zaštiti od poplava za razdoblje od 29. studenoga do 3. prosinca ove godine.

Pročitaj više...

Neretva prijeti i Starom mostu

poplave 2010

Iako se vodostaj Neretve na području Mostara smanjuje, stanovnici naselja uz rijeku i dalje žive u velikom strahu od poplava. Iz prigradskog naselja Bakijina luka iseljeno je 8, a iz Donje Mahale 6 obitelji. U blizini zgrade poduzeća Žitopromet, pala je, uslijed potkopavanja terena, stopa konstrukcije novog mosta, Avenija – Sjeverni logor, a željezna konstrukcija završila je u rijeci. Stotinjak metara sjeverno od hotela „Bristol“, u samom središtu grada, pod vodom je i jedna obiteljska kuća, a voda je potopila prizemlje gradilišta hotela „Neretva“ i zgrade ispod gradskog kupatila.

Pročitaj više...

Posjet predstavnika Grada Mostara Montegrotu

Montegroto

Suradnja između dva grada prijatelja, Mostara i Montegrotta, započeta još za vrijeme rata u BiH, nastavit će se kroz nove socijalne, gospodarske i sportske projekte. Novi projekti suradnje na tim poljima bili su tema razgovora predstavnika Mostara i humanitarnog udruženja „Auser“ iz Montegrotta u Italiji, koju već 18 godina različitim socijalnim, kulturnim, školskim i bolničkim ustanovama u Mostaru pruža ta humanitarna udruga. Božo Ćorić, načelnik Odjela društvenih djelatnosti, Miroslav Landeka, savjetnik za odnose s javnošću i Silvio Nardo, predsjednik humanitarne udruge „Auser“ iz Montegrotta, grada prijatelja Mostara

Pročitaj više...

Zvonko Stanić: Ograđujem se od stava Emira Topuza

Zvonko Stanic

Zamjenik predsjednika sindikata uposlenika Gradske uprave Mostara Zvonko Stanić izjavio je za Fenu kako se ograđuje od stava predsjednika toga sindikata Emira Topuza, a koji je kako navodi Stanić u svoje osobno ime iznio negativan stav na rang listu namještenika koji se raspoređuju na radna mjesta po prijedlogu komisije.

Pročitaj više...

Mišljenje na način i postupak raspoređivanja namještenika unutar Gradske uprave Grada Mostara, te utvrđenu listu prekobrojnih namještenika

Emir Topuz

Na osnovu Odluke o utvrđivanju rasporeda i Liste prekobrojnih namještenika Gradske Uprave Grada Mostara br.02-36-12658/10 od 22.11.2010.godine, a nakon razmatranja prijedloga poslodavca, Sindikalni odbor je utvrdio da je na radna mjesta unutar Gradske uprave Grada Mostara raspoređeno 129 Hrvata, 98 Bošnjaka, 6 Srba i 7 Ostalih, na osnovu čega daje sljedeće primjedbe:

Pročitaj više...

Bajramska čestitka

U povodu Kurban Bajrama svim sugrađanima islamske vjeroispovijesti u ime Gradske uprave Mostara i svoje osobno, upućujem iskrene čestitke sa željom da ga provedete u zdravlju, miru i veselju.

Pročitaj više...

Priopćenje

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić primio je danas u Gradskoj upravi Mostara Predraga Praštala, predsjednika Europskog pokreta u Bosni i Hercegovini. Tema razgovora bila je suradnja Europskog pokreta u BiH i Grada Mostara, a predsjednik EP u BiH Praštalo je kazao kako cijeneći aktivnosti gradonačelnika i Gradske uprave Mostara ne može se govoriti o europeizaciji bosanskohercegovačkog društva bez Mostara.

Pročitaj više...

Priopćenje

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić primio je danas u Gradskoj upravi Mostara u nastupni posjet dr. Salema Finnira, veleposlanika Libije u Bosni i Hercegovini. Veleposlanik se interesirao o stanju i političkim prilikama u Mostaru, a posebice je bilo riječi o uspostavi gospodarske suradnje, mogućem ulaganju bratimljenju Mostara s jednim od libijskih gradova

Pročitaj više...