„Ekonomski forum privrednika/gospodarstvenika Hercegovine“

U hotelu Ero u ponedjeljak 31.siječnja 2011. godine s početkom u 11 sati bit će održan „Ekonomski forum privrednika/gospodarstvenika Hercegovine“ Grad Mostar u saradnji s Regionalnom razvojnom agencijom za Hercegovinu REDAH ugostit će predstavnika Industrijske i trgovinske komore regije Heilbronn-Franken SR Njemačke i zastupnika u parlamentu SR Njemačke – Bundestagu.

Pročitaj više...

Albanski veleposlanik u posjetu Mostaru

Albanski veleposlanik

Albanski veleposlanik Flamur Gashi posjetio je danas Mostar. U Gradskoj upravi Mostara primio ga je mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić. Na sastanku se razgovaralo o potpsivanju sporazuma o prijateljstvu i suradnji između gradova Mostara i Berata, kao i o gospodarskoj, kulturnoj i turističkoj suradnji između Mostara i pojedinih gradova u Albaniji.

Pročitaj više...

Potpisan ugovor o izgradnji Španjolskog trga

spanjolski trg ugovor

Predstavnici UNDP-a i Grada Mostara, uz nazočnost predstavnika UNESCO-a, Španjolskog veleposlanika u BiH i predsjednika Gradskog vijeća Mostara, potpisali su danas Sporazum o izgradnji i uređenju Španjolskog trga u Mostaru. Projekt rekonstrukcije središnjeg gradskog trga provesti UNDP, a njegov završetak očekuje se u drugoj polovici ove godine. Radovi na projektu počet će nakon revizije projekta i raspisivanja međunarodnog natječaja za izvođenje radova.

Pročitaj više...

Prijem za trenera i čelnike NK Dinama u SSGM

dinamo posjeta

Vahid Halilhodžić, šef stručnog stožera NK Dinama i Zoran Mamić, sportski direktor NK Dinama bili su danas gosti Sportskog saveza grada Mostara i gradonačelnika Mostara. Raduje svaki susret sa sportašima Mostara, koji su potekli iz našeg grada, koji su napravili sjajnu karijeru i stekli svjetsku slavu i s ovim činom, želimo da potaknemo mlade ljude Mostara i da im kažemo da vrijedi dobro raditi. Izuzetno je zadovoljstvo pozdraviti Vahida, koji je napravio blistavu igračku,

Pročitaj više...

Borjana Krišto se družila sa štićenicima Los Rosalesa i Svete obitelji

Već tradicionalno predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine predblagdansko vrijeme koristi za posjete i druženja sa štićenicima različitih ustanova. Tako je danas, kao i prethodnih godina, sa gradonačelnikom Grada Mostara Ljubom Bešlićem posjetila Centar za djecu s posebnim potrebama Los Rosales i Caritasovu ustanovu Sveta obitelj u Mostaru i tom se prigodom družila s njihovim štićenicima i uručila im prigodne poklone.

Pročitaj više...

Održana sjednica Stožera civilne zaštite Grada Mostara

Danas je u Gradskoj upravi Mostara održana sjednica Stožera civilne zaštite Grada Mostara. Predstavnici Civilne zaštite upoznali su stožer s Informacijom o stanju vodostaja HE na Neretvi, te angažiranosti ljudi i sredstava na zaštiti od poplava za razdoblje od 29. studenoga do 3. prosinca ove godine.

Pročitaj više...

Neretva prijeti i Starom mostu

poplave 2010

Iako se vodostaj Neretve na području Mostara smanjuje, stanovnici naselja uz rijeku i dalje žive u velikom strahu od poplava. Iz prigradskog naselja Bakijina luka iseljeno je 8, a iz Donje Mahale 6 obitelji. U blizini zgrade poduzeća Žitopromet, pala je, uslijed potkopavanja terena, stopa konstrukcije novog mosta, Avenija – Sjeverni logor, a željezna konstrukcija završila je u rijeci. Stotinjak metara sjeverno od hotela „Bristol“, u samom središtu grada, pod vodom je i jedna obiteljska kuća, a voda je potopila prizemlje gradilišta hotela „Neretva“ i zgrade ispod gradskog kupatila.

Pročitaj više...

Posjet predstavnika Grada Mostara Montegrotu

Montegroto

Suradnja između dva grada prijatelja, Mostara i Montegrotta, započeta još za vrijeme rata u BiH, nastavit će se kroz nove socijalne, gospodarske i sportske projekte. Novi projekti suradnje na tim poljima bili su tema razgovora predstavnika Mostara i humanitarnog udruženja „Auser“ iz Montegrotta u Italiji, koju već 18 godina različitim socijalnim, kulturnim, školskim i bolničkim ustanovama u Mostaru pruža ta humanitarna udruga. Božo Ćorić, načelnik Odjela društvenih djelatnosti, Miroslav Landeka, savjetnik za odnose s javnošću i Silvio Nardo, predsjednik humanitarne udruge „Auser“ iz Montegrotta, grada prijatelja Mostara

Pročitaj više...

Zvonko Stanić: Ograđujem se od stava Emira Topuza

Zvonko Stanic

Zamjenik predsjednika sindikata uposlenika Gradske uprave Mostara Zvonko Stanić izjavio je za Fenu kako se ograđuje od stava predsjednika toga sindikata Emira Topuza, a koji je kako navodi Stanić u svoje osobno ime iznio negativan stav na rang listu namještenika koji se raspoređuju na radna mjesta po prijedlogu komisije.

Pročitaj više...

Mišljenje na način i postupak raspoređivanja namještenika unutar Gradske uprave Grada Mostara, te utvrđenu listu prekobrojnih namještenika

Emir Topuz

Na osnovu Odluke o utvrđivanju rasporeda i Liste prekobrojnih namještenika Gradske Uprave Grada Mostara br.02-36-12658/10 od 22.11.2010.godine, a nakon razmatranja prijedloga poslodavca, Sindikalni odbor je utvrdio da je na radna mjesta unutar Gradske uprave Grada Mostara raspoređeno 129 Hrvata, 98 Bošnjaka, 6 Srba i 7 Ostalih, na osnovu čega daje sljedeće primjedbe:

Pročitaj više...

Bajramska čestitka

U povodu Kurban Bajrama svim sugrađanima islamske vjeroispovijesti u ime Gradske uprave Mostara i svoje osobno, upućujem iskrene čestitke sa željom da ga provedete u zdravlju, miru i veselju.

Pročitaj više...

Priopćenje

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić primio je danas u Gradskoj upravi Mostara Predraga Praštala, predsjednika Europskog pokreta u Bosni i Hercegovini. Tema razgovora bila je suradnja Europskog pokreta u BiH i Grada Mostara, a predsjednik EP u BiH Praštalo je kazao kako cijeneći aktivnosti gradonačelnika i Gradske uprave Mostara ne može se govoriti o europeizaciji bosanskohercegovačkog društva bez Mostara.

Pročitaj više...

Priopćenje

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić primio je danas u Gradskoj upravi Mostara u nastupni posjet dr. Salema Finnira, veleposlanika Libije u Bosni i Hercegovini. Veleposlanik se interesirao o stanju i političkim prilikama u Mostaru, a posebice je bilo riječi o uspostavi gospodarske suradnje, mogućem ulaganju bratimljenju Mostara s jednim od libijskih gradova

Pročitaj više...

Počela konferencija o borbi protiv siromaštva i socijalne isključenosti

Gradonacelnik

Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru i Zaklada "Marija De Mattias" iz Zagreba organizatori su međunarodne znanstvene konferencije "Socijalni rad i borba protiv siromaštva i socijalne isključenosti - profesionalna usmjerenost zaštiti i promicanju ljudskih prava", koja je jučer počela s radom u Mostaru. Dekanica Filozofskog fakulteta dr. Slavica Juka kazala je kako je problem siromaštva i socijalne isključenosti konstanta za suvremeni svijet, te da je jako važno da se o tome javno govori na znanstven način i da se tim problemom treba profesionalno baviti.

Pročitaj više...

Kreditiraj-volontiraj 2010. godine

Prije odlaska na posao jutros je na Španjolskom trgu  organizirano  okupljanje mladih u sklopu projekta „VOLONTIRAJ-KREDITIRAJ 2010“. Prigodnim riječima obratio im se mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić. On je izrazio zadovoljstvo što se projekt održava i ove godine u Mostaru te da u njemu sudjeluje veliki broj kako učenika i škola tako i institucija i firmi koju daju konkretnu podršku ovom projektu.

Pročitaj više...

Javni poziv Komisije za planiranje potreba razvoja zajednice

Obavještavamo javnost da je Grad Mostar, putem Komisije za planiranje potreba razvoja zajednice, raspisao javni poziv za građane, udruženja, nevladine organizacije, interesne grupe i sve druge aktere civilnog društva da se uključe u proces planiranja i razvoja Grada putem kandidiranja prijedloga razvojnih i infrastrukturnih projekata od značaja za Grad Mostar.

Pročitaj više...

U Mostaru otvorene "Šantićeve večeri poezije"

U organizaciji Gradske uprave Mostara, Muzeja "Hercegovina" i Srpskog prosvjetno-kulturnog društva (SPKD) “Prosvjeta” Mostar, sinoć je otvorena književna manifestacija "Šantićeve večeri poezije". Ova, trideset i sedma po redu manifestacija, započela je polaganjem cvijeća na spomenike mostarskih pjesnika: Alekse Šantića, Hamze Hume i Antuna Branka Šimića.

Pročitaj više...

Gradonačelnik Bešlić na sahrani Bogdana Bogdanovića

bec kremiranje

Predstavnici političkog, kulturnog i javnog života Austrije, kao i diplomate iz Srbije i Bosne i Hercegovine, i predstavnici dijaspore bivše Jugoslavije, oprostile su se, u zdanju za kremiranje na bečkom Centralnom groblju, od Bogdanovića, koji je 18. lipnja preminuo u Beču od posljedica srčanog udara u 87. godini života.

Pročitaj više...

Intervju s Ljubom Bešlićem, gradonačelnikom Mostara-Mjesečnik ZEHRA

U Mostaru je suživot jedino pravo rješenje Mostar je grad podijeljen na dvije strane: Istočnu i Zapadnu, ne samo u teritorijalnom smislu, nego i u institucionalnom. Zida koji bi ih razdvojio ne postoji, ali imaju barijere u mentalnom sklopu ljudi, koje su znatno teže za prevladati. Vremenom, ipak, i one nestaju, pa se sve više Bošnjaka kreće po

Pročitaj više...

Priopčenje

Zbog izvođenja radova na sanaciji vodovodne mreže kao i rekonstrukciji kolnika, u srijedu 12. 5. 2010. godine u vremenu od 08:00 sati, pa do 22. 5.2010 doći će do potpune obustave prometa u kružnom toku odnosno na Trgu hrvatskih velikana iz tri pravca:

Pročitaj više...