SEDAM INTERVENCIJA VATROGASNE POSTROJBE

Profesionalna vatrogasna postrojba Mostar danas je imala sedam intervencija. Požari niskog raslinja u Drežnici, Buni, putu za Ruište, Željuši i u Ulici Mile Budaka ugašeni su. Požar u Grabovici također je ugašen, međutim to je samo krak velikog požara koji je nepristupačan za gašenje i moguće je da se ponovo negdje spusti do područja gdje

Pročitaj više...

Međureligijski susret predstavnika religijskih zajednica Mostara i Montegrotta

Na poziv predstavnika Župe Sv. Petra Apostola iz Montegrotto Terme, koju su predstavljali župnik don Roberta Bicciato i kapelana don Luce Boaretto, zajedno s cavaliere (vitez) Silviom Nardom, danas je upriličen zajednički susret s predstavnicima religijskih zajednica u Mostaru i predstavnicima Gradske uprave Mostara.

Pročitaj više...

Gradonačelnik Bešlić na konferenciji u Genevi

Međunarodno udruženje frankofonskih gradonačelnika (AIMF) organizira Konferenciju u Genevi 30. i 31. kolovoza, na kojoj će sudjelovati više od 50 visokih uzvanika. Konferencija se organizira uz potporu Grada Geneve i dva odjela Europskog povjerenstva, (EP) tretirati će tri teme:

Pročitaj više...

VATROGASNA POSTROJBA MOSTAR INTERVENIRALA NA TRI POŽARA

Profesionalna vatrogasna postrojba Mostar od jutros je intervenirala na tri požarišta, i to u Rodoču, Raštanima i Grabovici. Požari u Rodoču i Raštanima, gdje je gorjela trava i nisko raslinje, ugašeni su, a onaj u Grabovici dio je velikoga požara koji gori u nepristupačnom i vjerojatno miniranom području i ne može se u cijelosti ugasiti. Tu se brani magistralna cesta i kamenolom koji je u blizina. Zasad nema izravne opasnosti za bilo koji objekt.

Pročitaj više...

U POŽARU NA PODRUČJU RUJIŠTA TRENUTNO NEMA UGOŽENIH OBJEKATA NITI GRAĐANA

Na područje Rujišta sjeverno od Mostara, pomoć vatrogascima u gašenju požara od jučer pruža specijalizirani ruski helikopter K-32, saopćio je Fedralni operativni centar Civilne zaštite. Kako je rekao zapovjednik Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostara, helikopter je gasio požar cijeli dan, s dva prekida zbog odlaska po gorivo u Sarajevo.

Pročitaj više...

AKTIVNI POŽARI NA RUJIŠTU I KOD ALEKSIN HANA

U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna postrojba (PVP) Mostar imala je 7 intervencija, stoji u priopćenju iz postrojbe. Na lokalitetima Malo Polje, Kočine, Ortiješ, Vrapčići i Sjeverni logor gorjeli su trava i nisko raslinje. Ti požari su ugašeni.

Pročitaj više...

NA PODRUČJU RUJIŠTA POŽAR I DALJE AKTIVAN

Na području Hercegovačko-neretvanskog županije, u gradu Mostaru, na području Rujišta, požar je i dalje aktivan. Danas od 10.00 sati na gašenju po lokalitetu Potporim djeluje ruski helikopter, koji je do 11.15 sati imao šest preleta-djelovanja, nakon čega se uputio na Aerodrom

Pročitaj više...

I dalje aktivan požar na Rujištu

U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna postrojba – jedinica (PVP/J) imala je13 intervencija, i to na lokalitetima Vihovići, Raška Gora, Baćevići, Žitomislić, Međine, ul. Kralja Zvonimira, Ortiješ, Malo Polje, Kosor, Blagaj i u ulici Kardinala Stepinca, gdje je gorio automobil.

Pročitaj više...

IZVJEŠĆE FEDERALNOG OPERATIVNOG CENTRA CIVILNE ZAŠTITE

SARAJEVO, 24. kolovoza (FENA) - Prema posljednjem izvješću Federalnog operativnog centra civilne zaštite situacija na požarom zahvaćenim područjima Hercegovačko-neretvanske županije i dalje je teška. Grad Mostar Tokom protekla 24 sata vatrogasci su intervenirali u mjestima - Ilići (raslinje),

Pročitaj više...

Bešlić obišao opožareno područje na Rujištu

Požarište na Rujištu oko pet sati u četvrtak je s pripadnicima vatrogasne postrojbe posjetio gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić. "Stanje nije dobro, vjetar se pojačava, što povećava požar na vrhu skijališta, stanje je alarmantno. Pomoć još nije stigla" kazao je Bešlić.

Pročitaj više...

GRADSKA UPRAVA MOSTARA: NEĆEMO PRISTATI NA UCJENE SINDIKATA UČITELJA HNŽ-A

MOSTAR, 23. kolovoza (FENA) - Gradska uprava Mostara reagirala je danas na jučerašnju izjavu predsjednika Sindikata učitelja HNŽ-a Slavka Lauša, koji je najavio odgodu početka nastave u svim školama kojima je Grad Mostar osnivač ako im se ne isplate naknade za prijevoz za travanj, svibanj i lipanj ove godine.

Pročitaj više...

Bajramska čestitka

U povodu Ramazanskog bajrama svim sugrađanima islamske vjeroispovijesti u ime Gradske uprave Mostara i svoje osobno upućujem iskrene čestitke, te da prokušani i osnaženi odricanjem u ramazanskom vremenu proslavite ove dane u iskrenoj vjerničkoj sreći.

Pročitaj više...

Lorens Listo i Igor Kazić pobjednici tradicionalnih skokova sa Starog mosta

Prema ocjeni peteročlanog stručnog ocjenjivačkog suda ovogodišnji pobjednici tradicionalnih skokova sa Starog mosta u Mostaru su Lorens Listo u kategoriji skokovi „na glavu“ i Igor Kazić u skokovima „na noge“. Mostarcu Listi je ovo bila šesta pobjeda u kategoriji skokova na glavu, a drugo mjesto u toj kategoriji osvojio je Ilijaz Spasovski.

Pročitaj više...

U nedjelju skokovi sa Starog mosta

Završene su pripreme za tradicionalne visinske skokove sa Starog mosta u Mostaru koji će se održati u nedjelju 29. srpnja s početkom u 16 sati. Još uvijek nije poznat broj skakača koji će sudjelovati na manifestaciji zbog toga jer se prijave zatvaraju na dan skokova.

Pročitaj više...

"Kulturno pamćenje - blago koje nestaje"

U Centru za kulturu sinoć je otvorena izložba nacionalnih spomenika "Kulturno pamćenje - blago koje nestaje. Izložbu je organizirala Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika BiH u suradnji s Muzejom Hercegovine, Agencijom Stari Grad Mostar, a otvorio ju je gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

Pročitaj više...

Mostar dobio najsuvremenije kino

U centru Mepas Mallu uz nazočnost velikog broja uzvanika, veliki vatromet sa brda Hum i prve projekcije filmove za uzvanike, sinoć je otvoreno kino CineStar u Mostaru. Prvo koje Blitz CineStar otvara izvan granica Hrvatske i prvo kino s pet zvjezdica u BiH.

Pročitaj više...

Započeo 10-ti MBF

Nastupom njemačko-izraelskog sastava The Greenbaums i američke pjevačica Sherrie Williams s bendom The Wise Guys, sinoć je u Muzičkom centru Pavarotti u Mostaru započeo 10. Mostar Blues Festival. Bend The Greenbaum, koji svoj stil bazira na glazbi legendarnog gitariste Petera Greena, oduševio je mostarsku publiku, ponudivši fuziju američkog tradicionalnog bluesa s

Pročitaj više...

Izložba "15. Anale crteža BiH - grand prix Mostar 2012"

Nagrade na 15. Analu BiH crteža dodijeljene su sinoć u Centru za kulturu Mostar. Stručni ocjenjivački sud činili u sastavu mr Fikret Libovac akademski kipar, povjesničar umjetnosti mr Ema Mazrak i povjesničar umjetnosti Sanela Nuhanović Grand prix dodijelili su članu ULUBiH-a Salimu Obraliću.

Pročitaj više...

Deseti Mostar Blues Festival

Jubilarni deseti Mostar Blues Festival počinje večeras. Ova smotra koju su producenti uvrstili u europske festivalske karte, počinje koncertom mladog njemačko-izraelskog blues sastava The Greenbaums, koji svoj stil bazira na glazbi legendarnog gitariste Peter Greena i njegovih Fleetwood Mac.

Pročitaj više...

Počeli radovi na polaganju asfalta na Carini

Radnici JP 'Komunalno' Mostar u naselju Carina počeli su radove na polaganju asfalta u ulici Mladena Balorde..Radovi na sanaciji kolnika i nogostupa inače su počeli početkom svibnja, kada je uklonjen stari sloj asfalta, uklonjene stare i postavljene nove kanalizacijske cijevi.

Pročitaj više...