Gradonačelnik Mostara dr. sc. Mario Kordić primio je danas u Gradskoj vijećnici Silvia Narda

Gradonačelnik Mostara dr. sc. Mario Kordić primio je danas u Gradskoj vijećnici Silvia Narda, vijećnika u Gradskom vijeću Montegrotta i počasnog građanina Grada Mostara te osobnog izaslanika gradonačelnika Montegrrotta, u pratnji predstavnike humanitarne organizacije Auser iz prijateljskog talijanskog grada Montegrotta Terme. Na početku sastanka Nardo je čestitao dr. sc. Kordiću na izboru za gradonačelnika Mostara te izrazio riječi zahvale za prijem i prenio čestitke Riccarda Mortandella, gradonačelnika Montegrotta Terme.

Pročitaj više...

U Gradskoj vijećnici predstavnici Udruge 'Novi put' iz Mostara

Gradonačelnik Mostara dr.sc. Mario Kordić i predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić primili su danas u Gradskoj vijećnici predstavnike Udruge 'Novi put' iz Mostara, dobitnika prestižne međunarodne nagrade za 2021. koju dodjeljuje zaklada 'Child10' iz Kraljevine Švedske za borbu protiv trgovine djecom i seksualnog iskorištavanja djece, kao i švedskih nagrada Kraljica Silvija i njezina zaklada 'Briga o djeci'. Predsjednica Udruženja Abida Pehlić upoznala je gradonačelnika Kordića i predsjednika Gradskog vijeća Marića kako je 'Novi put'

Pročitaj više...

U Gradskoj vijećnici predstavnici Sportskog saveza Grada Mostara

Gradonačelnik Mostara dr.sc. Mario Kordić i predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić primili su danas u Gradskoj vijećnici predstavnike Sportskog saveza Grada Mostara, Senada Kevelja, predsjednika Upravnog odbora SSGM i Danku Šulentu, predsjednika nadzornog odbora SSGM. Predstavnici Sportskog saveza Grada Mostara Kevelj i Šulenta zahvalili su na prijemu te upoznali su gradonačelnika Kordića i predsjednika Gradskog vijeća Marića s činjenicom kako je Sportski savez Grada Mostara osnovna sportska organizacija sporta u

Pročitaj više...

Telegram saučešća gradonačelnika Mostara povodom smrti Milana Bandića

Sve nas je zatekla, iznenadila i iskreno ožalostila vijest o smrti Milana Bandića gradonačelnika Grada Zagreba i velikog  prijatelja Grada Mostara. Milan Bandić bio je čest gost u Mostaru i uvijek spreman na svaki način pomoći našem gradu i svim njegovim narodima i građanima. Zbog svega što je učinio vjerujem kako će ostati upamćen kao jedan od najvećih gradonačelnika u zagrebačkoj istoriji. Jer tokom svih godina koliko je bio na čelu hrvatske metropole živio je i radio za svoj grad. Grad Zagreb zasigurno će ga uvijek pamtiti i čuvati uspomenu na njega, a Grad Mostar kao iskrenog i dragog prijatelja.

Gradonačelnik Grada Mostara
Dr. Mario Kordić

Pročitaj više...

Sretan Dan nezavisnosti BiH

Svim građankama i građanima Grada Mostara i cijele Bosne i Hercegovine, najiskrenije čestitke povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, uputili su gradonačelnik Grada Mostara, Mario Kordić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara, Salem Marić. Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obavještava javnost da će u skladu sa Zakonom o proglašenju 1. marta, Danom nezavisnosti Bosne i Hercegovine ("Službeni glasnik RBiH", br. 9/95) državna tijela, kompanije i ostale pravne osobe ne rade na Dan nezavisnosti.

Pročitaj više...

Obilježena 17. godišnjica smrti Borisa Trajkovskog

Polaganjem vijenaca ispred spomen obilježja na brdu Matić kod Stoca obilježena je 17. obljetnica smrti makedonskog predsjednika Borisa Trajkovskog, koji je zajedno sa saradnicima i članovima posade poginuo u avionskoj nesreći po dolasku u Mostar. Vijence su položila izaslanstva iz Vlade Republike Sjeverne Makedonije, Vijeća ministara BiH, Predsjedništva BiH, Ureda predsjednika Republike Sjeverne Makedonije, Parlamentarne skupštine BiH, Ministarstva vanjskih poslova BiH , Armija Republike Sjeverne Makedonije, Vlada FBiH.

Pročitaj više...

Prvi zajednički sastanak sa svim načelnicima gradskih odjela i šefovima službi

Gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić, predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić i dopredsjednici Gradskog vijeća dr. Velibor Milivojević i Ivan Zelenika održali su danas u Gradskoj vijećnici prvi zajednički sastanak sa svim načelnicima gradskih Odjela i šefovima službi. U uvodnom obraćanju gradonačelnik dr. Mario Kordić kazao je kako od načelnika Odjela i šefova službi očekuje transparentnost u radu i pokretanje procesa i projekata koju su bili u zastoju zbog činjenice da nije postojalo Gradsko vijeće. 

Pročitaj više...

Pravi čovjek na pravom mjestu Mario Kordić: Od Doma zdravlja do gradonačelnika Mostara

Vrijeme pandemije koronavirusa otkrilo je mnogo toga. Mi u Mostaru imali smo sreće da smo na čelu Doma zdravlja imali Marija Kordića. Naš portal je tada pisao: “Pravi čovjek na pravom mjestu rekli bi stari ljudi. Odmjeren u svim svojim istupima, a nakon tih istupa mnogi naši sugrađani su mirniji i staloženiji. Njegovo ime je Mario Kordić. On je doktor i direktor je Doma zdravlja Mostar. Njegovi pacijenti i radni kolege o njemu imaju samo riječi hvale. O njemu najviše govore njegova djela, kao i funkcionisanje ustanove kojoj je na čelu.

Pročitaj više...

Udruženje “Novi put” iz Mostara dobitnik prestižne međunarodne nagrade “Child 10” za 2021. godinu

Udruženje “Novi put” iz Mostara dobitnik je prestižne međunarodne nagrade za 2021. godinu, koju za borbu protiv trgovine djecom i seksualnog iskorištavanja djece dodjeljuje fondacija „Child10“ iz Kraljevine Švedske, kao i nagrade njenog veličanstva, švedske kraljice Silvije, i njene fondacije „Briga o djeci“. “Novi put” iz Mostara je jedna od samo deset nagrađenih organizacija, izabranih između preko 90 nominacija iz 27 zemalja širom svijeta. Ova BiH nevladina organizacija je jedina u Bosni i Hercegovini koja je dobila ovu nagradu

Pročitaj više...

Informacija o stanju i provjeri sistema za javno uzbunjivanje i obavještavanje stanovništva na području Grada Mostara

U skladu sa članom 47. Pravilnika o organiziranju i funkcioniranju Operativnih centara civilne zaštite, počevši od 1.3.2021.godine,  svakog 1. u mjesecu  u 12:00 sati  emitiranjem signala “prestanak opasnosti” (jednolični ton u trajanju od 60 sekundi) vršit će se provjera ispravnosti sistema za javno uzbunjivanje  na području Grada Mostara. Za potrebe sistema za javno uzbunjivanje i obavještavanje stanovništva na području Grada Mostara, izvršena je nabavke te instalirano 20 elektronskih sirena marke COMTEL jačine 121, 115  i 106 dB na lokalitetima utvrđenim Glavnim projektom za uspostavljanje jedinstvenog i automatiziranog sistema obavještavanja i uzbunjivanja stanovništva na području Grada Mostara.  

Pročitaj više...

Gradonačelnik svih građana Mostara

Novi mostarski gradonačelnik Mario Kordić ocijenio je u srijedu da će se u svom mandatu više baviti temama koje su važne za svakodnevni život građana, a manje političkim tema te još jednom ponovio da će biti gradonačelnik svih građana Mostara. Smatra kao je pred njim i Gradskim vijećem jako puno posla jer su se, kako kaže, u proteklih 12 godina nagomilali mnogobrojni problemi, od deponija, preko kolektora, do parkinga i vodovoda. - Idemo napraviti jedan new deal za Mostar, odnosno pokrenuti sve ono što stoji svih ovih godina.

Pročitaj više...

Najbolji sportaši Ćorić i Zadro, posebna priznanja Bojanu, Ćamili, Karačiću, Mariću...

Izbor najuspješnijih sportaša, sportskih kolektiva i sportskih radnika u 2020. godini održan je jučer u Gradskoj vijećnici Grada Mostara. Najbolji sportaši Mostara u 2020 godini su Iris Ćorić iz SKK Neretva i Petak Zadro iz JK Borsa. Iris je prvakinja Balkana i brončana na državnom prvenstvu u svojoj kategoriji, dok je Zadro seniorski judo prvak BiH u svojoj kategoriji. Nagrada za najuspješniji mostarski klub pripala je Stolnoteniskom klubu Mostar, najbolja ženska ekipa je Ženski fudbalski/nogometni klub Emina. Alena Ćemalović iz KVS Orka

Pročitaj više...

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić na izboru sportaša Mostara za 2020.

U Mostaru je u tijeku dodjela priznanja najboljim sportašima i sportskim kolektivima Grada Mostara u 2020. godini. Ovo je 19. izbor najboljih sportaša, sportašica i kolektiva u gradu na Neretvi, a manifestaciji prisustvuje i mostarski gradonačelnik Mario Kordić. Organizator ovog događaja kojemu su osim sportaša prisutni i brojni predstavnici političkog, javnog i kulturnog života u BiH je Sportski savez Grada Mostara.

 

 

Pročitaj više...

Grad Mostar dobio novog gradonačelnika i novog predsjednika Gradskog vijeća

Mario Kordić je novi mostarski gradonačelnik. Novi je gradonačelnik osvojio 17 glasova dok je njegov protukandidat Zlatko Guzin osvojio 16. Nevažećih je bilo dva listića koja su pogrešno ispunjena. Bivši gradonačelnik Ljubo Bešlić obraćajući se vijećnicima i novom mostarskom gradonačelniku, uz čestitke, rekao je kako Mario Kordić preuzima vrlo odgovornu dužnost ''vođenja bisera Hercegovine''. Kordiću je čestitao i protukandidat Zlatko Guzin rekavši kako je zadovoljan što on i njegov kolega liječnik nisu upali u politikanstvo.

Pročitaj više...

Gradonačelnik Bešlić čestitao mladoj atletičarki

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić primio je danas u Uredu gradonačelnika u Gradskoj vijećnici Anu Doroteu Markić, atletičaka HAK Zrinjski iz Mostara. Gradonačelnik Bešlić čestitao je mladoj atletičarki HAK Zrinjski i odnedavno seniorskoj reprezentativki Bosne i Hercegovine na ostvarenom sportskom uspjehu i tituli dvoranske viceprvakinje BiH, koja je na natjecanju u Zenici doskočila i svoj novi lični rekord koji trenutno iznosi 11.13 m. Tom prilikom gradonačelnik Bešlić uručio joj je i plaketu Sportskog saveza grada Mostara i monografiju „Mostar u slici i riječi“.

 

Pročitaj više...

Anketiranje će provoditi akreditirani anketari koje angažira Federalni zavod za statistiku

U vremenu od 8.02. 2021. godine u trajanju od 22 dana, uz mogućnost produženja terenskog rada od 7 dana, u okviru projekta „Podrška statističkom sistemu BiH za pripremu glavnog okvira za uzorak“, a u skladu sa Zakonom o statistici BiH i Zakonom o statistici u FBiH na području Grada Mostara provest će se anketiranje domaćinstava za potrebu ažuriranja statističkog okvira uzorka. Anketiranje će provoditi akreditirani anketari koje angažira Federalni zavod za statistiku, a anketiranje će se provoditi u većini općina u BiH prema odabranom uzorku uz garantiranje pune povjerljivosti podataka, kao i uz primjenu preporučenih mjera navedenih u Naredbi Federalnog kriznog štaba.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati Federalni zavod za statistiku.

Pročitaj više...

Podnesena tužba od strane Grada Mostara

Dana 13. 3. 2020 godine Općinski sud u Mostaru donio privremenu mjeru kojom se protivniku osiguranja zabranjuje da poduzima bilo kakve aktivnosti za sprečavanje pristupa, obavljanja redovnih poslova, odvoza i deponiranja komunalnog otpada na Deponiju. Istim rješenjem je zabranjeno protivniku osiguranja Udruženju „Jer nas se tiče „ da poduzimaju bilo kakve aktivnosti koje se ogledaju u sprečavanju pristupa i obavljanja redovnih aktivnosti odlagališta „Deponija“ Navedeno rješenje i privremena mjera osiguranja stupila je na snagu danom donošenja, a ostaje na snazi do drugačije odluke suda. Navedenim rješenjem je određeno da će u slučaju kršenja izrečene mjere rješenje biti dostavljeno nadležnim organima MUP-a radi provođenja privremene mjere osiguranja .

Pročitaj više...

Međunarodni dan holokausta

U povodu Međunarodnog dana holokausta Radmila Komadina, glavna savjetnica Grada Mostara, Amira Trbonja, načelnica Odjela za privredu, komunalne i inspekcijske poslove i Božo Ćorić, načelnik Odjela društvenih djelatnosti, zajedno predstavnicom Židovske zajednice Mostar, položili su danas u ime Grada Mostara vijenac na židovskom groblju «Sutina». U Bosni i Hercegovini u Drugom svjetskom ratu od 15 hiljada Židova njih 12 hiljada stradalo je u brojnim koncentracionim logorima širom zemalja

Pročitaj više...

Rekonstrukcije dječijih igraonica u Gradu Mostaru

Poštovani, povodom Vašeg interesiranja za rekonstrukcije dječijih igraonica u Gradu Mostaru, želim Vas obavijestiti da Odjel za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove provodi rekonstrukciju dječje igraonice u parku Zrinjevac, a ostale rekonstrukcije u nadležnosti su Odjelu za urbanizam i gradnju. Za rekonstrukciju dječije igraonice parku Zrinjevac je proveden postupak Javne nabavke konkurentskim putem, kojim je izabran najpovoljniji ponuđač koji je zadovoljio tehničke uvjete, a to je GLOVIS d.o.o. Zenica,

Pročitaj više...

Obavijest

Iz preduzeća HP Investing d.o.o. Mostar obavještavaju kako su planirali spojiti oborinsku odvodnju na kolektor kod hotela Ero (profil P29). Radovi će se izvesti u subotu 23.1.2021. godine u vremenu od 8 do 16 sati. Zbog obavljanja radova taj dan ulica Ante Starčevića na dijelu od Hotela Ero do Španskog trga bit će zatvorena za saobraćaj vozila.

HP Investing d.o.o. 

Pročitaj više...