• Grad Mostarb
  • Početna
  • Gradonačelnik Bešlić s predstavnicima rukometnih saveza o dovršetku izgradnje dvorane

Gradonačelnik Bešlić s predstavnicima rukometnih saveza o dovršetku izgradnje dvorane

Dvorana u Mostar

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, zajedno s načelnikom Odjela društvenih djelatnosti Božom Ćorićem, predsjednikom Sportskog saveza Grada Mostara Hasanom Šišićem i direktorom Agencije za izgradnju kulturno-sportskog centra Edinom Prašom, razgovarao je danas s Leonom Kalinom, predsjednikom Komisije za organizaciju i natjecanja i članom Predsjedništva Međunarodnog rukometnog savez (IHF), te predstavnicima Rukometnog saveza BiH, Smajom Karačićem, glavnim tajnikom RS BiH, Stanislavom Mucićem, članom Izvršnog odbora RS BiH i Draganom Miličevićem, članom izvršnog odbora RS BIH.
 Tema sastanka bila je dovršenje projekta izgradnje Kulturno sportskog centra u Mostaru, odnosno kako zatvoriti financijsku konstrukciju da bi se sportska dvorana završila i bila sprema za Svjetsko juniorsko rukometno prvenstvo 2013. godine, kada bi Grad Mostar bio jedan od gradova domaćina te velike sportske priredbe.
Nakon sastanka zajedno su obišli gradilište gdje su ih predstavnici izvođača radova, tvrtke Hering, i direktor Agencije Prašo upoznali s do sada završenim radovima i dinamikom gradnje.

IHF_dvorana   IHF_dvorana

Gradonačelnik Bešlić skoro je dobio i od Olimpijskog odbora Bosne i Hercegovine potporu da se projekt sportske dvorane, u okviru svojih nadležnosti.
Inače, nova dvorana površine 30.000 metara četvornih treba biti sagrađena prema svim europskim standardima. U sklopu sportske dvorane gradi se i podzemna garaža sa 700 parking mjesta.
Osim garaže, prema idejnom projektu podzemnih etaža, dvorana će imati brojne druge sadržaje. Ovisno od sporta, dvorana bi raspolagala sa tri do pet tisuća mjesta, dok bi tijekom drugih manifestacija raspolagala sa 6.000 sjedećih mjesta. Procijenjena vrijednost cijelog projekta je 35 milijuna KM.

Ured za odnose s javnošću

Nazad