• Grad Mostarb
  • Početna
  • Gradonačelnik Ljubo Bešlić uručio novčane nagrade najboljim sportašima Grada Mostara

Gradonačelnik Ljubo Bešlić uručio novčane nagrade najboljim sportašima Grada Mostara

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić sa suradnicima primio je u utorak najuspješnije mostarske sportaše kojima je čestitao na ostvarenim rezultatima te uručio posebna priznanja za postignuti uspjeh.

- Iznimno sam ponosan na rezultate sportaša Grada Mostara koji su ostvareni u prethodnoj godini, a imati ovoliko prvaka države, čak i europskih prvaka, velika je čast za ovaj grad. Sportaši nam pronose ime grada po Evropi i na taj način pokazuju da ima puno dobrih stvari koje se događaju u Gradu Mostaru - kazao je mostarski gradonačelnik.    

Evropski prvak u karateu Ivan Klepić istaknuo je kako je već ostvario veliki rezultat, no da želi da postigne uspjeh koji Bosna i Hercegovina još nije vidjela, a to je da donese evropsku medalju iz Tokija 2020. godine.

Među najboljim koji su se istaknuli te postigli zapažene rezultate su: HŠK "Zrinjski" (nogometni prvaci BiH u sezoni 2017./18.), MNK "Mostar SG Staklorad" (prvaci BiH u futsalu za sezonu 2017./2018.), HKK "Zrinjski" (prvaci BiH u košarci za sezonu 2017./2018.), Stolnoteniski klub "Mostar" (osvajači Kup-a BiH i prvaci države), Ivan Klepić – SKK "Neretva" (prvo mjesto na Evropskom prvenstvu u karateu), Ivona Klepić – SKK "Neretva" (treće mjesto na Evropskom prvenstvu u karateu), Emil Markić – BK Mostar (svjetski prvak u boksu poluteška kategorija po WBF verziji), te Boćarski klub "Ante Rozić" (državni prvaci i osvajači kupa BiH u sezoni 2017./2018.). Ukupno sportskim klubovima i pojedinicima za nagrade je dodijeljeno 70 000 KM.

Uz predstavnike Grada Mostara prijemu su prisustvovali i predstavnici Sportskog saveza Grada Mostara, predvođeni glavnom tajnicom Mirjanom Bošnjak.

PR GM

 

Nazad