• Grad Mostarb
  • Početna
  • Gradonačelnik Mostara dr. sc. Mario Kordić primio je danas u Gradskoj vijećnici Silvia Narda

Gradonačelnik Mostara dr. sc. Mario Kordić primio je danas u Gradskoj vijećnici Silvia Narda

Gradonačelnik Mostara dr. sc. Mario Kordić primio je danas u Gradskoj vijećnici Silvia Narda, vijećnika u Gradskom vijeću Montegrotta i počasnog građanina Grada Mostara te osobnog izaslanika gradonačelnika Montegrrotta, u pratnji predstavnike humanitarne organizacije Auser iz prijateljskog italijanskog grada Montegrotta Terme.

Na početku sastanka Nardo je čestitao dr. sc. Kordiću na izboru za gradonačelnika Mostara te izrazio riječi zahvale za prijem i prenio čestitke Riccarda Mortandella, gradonačelnika Montegrotta Terme.

Ovom prilikom podsjetio je gradonačelnika dr.sc. Kordića na prijateljstvo između dva grada koje traje više od dvadeset i pet godina. Upoznao ga je kako je u planu rada Grada Montegrotta nastavak saradnje na projektu razmjene 50 srednjoškolske djece Mostara i Montegrotta tijekom ljetnog raspusta, a naravno sve će zavisiti od epidemiološke situacije i mjera koje budu na snazi.

Gradonačelnik dr.sc. Kordić zahvalio je na čestitkama te na svemu što je Nardo lično i organizacija Auser te Grad Montegrotto učinio za Grad Mostar i njegove građane tokom proteklih godina i svu humanitarnu pomoć koju su dodijelili, kao i na projektima saradnje s vjerskim zajednicama iz Mostara i na kulturnom planu s društvom sv. Ante iz Cima.

 

Nazad