Gradonačelnik upriličio sastanak s ambasadorima

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić zajedno s glavnom savjetnicom Grada Mostara Radmilom Komadinom i načelnicom Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove Amirom Trbonja, primio je danas ambasaoricu Švicarske u BiH NJ.E. Andrea Rauber Saxer, ambasadoricu Austrije u BiH, Nj.E. Ulrike Hartmann, ambasadora Francuske u BiH Nj.E. Guillaume Rousson i Bojanu Urumova, šeficu Ureda Vijeća Evrope u BiH.

Gradonačelnik Bešlić na sastanku ih je upoznao s gradnjom nekih infrastrukturnih, ali i problemima u svezi s tim, a koji su od velikog značaja za Grad, među njima i deponija Uborak-Buđevci i pročistača otpadnih voda.

Također, tijekom razgovora gradonačelnik je zatražio pomoć u zbrinjavanju mulja s pročistača otpadnih voda te za završetku projekta obnove i opremanja Glazbene škole na Musali, za što je potrebno oko 1 200 000 KM, a za što su ambasadori obećali konkretnu pomoć

Nakon sastanka, održanog na traženje ambasadora, na konferenciji za novinare ambasadorica Andrea Rauber Saxer izrazila je zadovoljstvo sastankom s gradonačelnikom i njegovim saradnicima jer je, kako je istaknula, ustanovljena želja da se riješe problemi vezani za deponiju Uborak, uzimajući u obzir vladavinu prava, primjedbe i nastavljajući dijalog sa svim stranama koje su uključene. Ocijenila je kako su se usuglasili da su spremni podržati sve one koji se zalažu za rješenje problema na svim razinama i iznalaženje konkretnih rješenja.

Nazad