• Grad Mostarb
  • Početna
  • Obavijest o početku evidentiranja postojećeg stanja adresa u Gradu Mostaru

Obavijest o početku evidentiranja postojećeg stanja adresa u Gradu Mostaru

Obavještavaju se vlasnici ili korisnici nekretnina (kuća, stanova/poslovnih prostora), na području Grada Mostara da će se od 13.7. do 30.9.2020. godine vršit evidentiranje postojećih adresa (Ulica i kućni broj). Evidentiranje će vršit  povjerenici mjesnih zajednica u saradnji s djelatnicima Gradske uprave i Uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove HNŽ/K.

Evidentiranje adresa provodi se u svrhu uspostve adresnog registra, što će u konačnici omogućit korištenje podataka o adresama u svakodnevnom životu (hitna pomoć, vatrogasci, dostava pošte, taxi služba, mogućnost GPS navigacije itd.), kao i kod različitih admnistrativnih procedura, primjerice prijave prebivališta građana.

Ovim putem pozivamo vlasnike ili korisnike nekretnina na saradnju s povjerenicima mjesnih zajednica u smislu pristupa objektima kao i davanja potrebnih informacija koje će biti tražene od njih kako bi oni mogli pravilno izvršiti evidentiranje adresa sukladno Zakonu o načinu označavanja i evidenciji naseljenih mjesta, ulica, trgova i kućnih brojeva („Narodne novine HNŽ/K“ br. 7/13 i 12/16).

 

Nazad