Održan gospodarski forum

Gospodarski forum

S ciljem nastavka započete suradnje gospodarstvenika Hercegovine i njemačke regije Heilbronn-Franken, a namjera je foruma potaknuti stvaranje poslovnog okružja za konkretnu poslovnu suradnju gospodarstvenika dvaju regija te korištenje fondova Europske unije, u Mostaru je danas održan Ekonomski forum gospodarstvenika Hercegovine u organizaciji Grada Mostara i Gospodarske komore Mostar u osnivanju.
Uz gospodarstvenike iz Mostara i Hercegovine, na forumu su sudjelovali i predstavnik Industrijske i trgovinske komore regije Heilbronn-Franken iz Njemačke Oliver Durst, zastupnik u parlamentu Njemačke (Bundestag) Josip Juratović te stručnjak za menadžment kvalitete Joachim Amann.
Na konferenciji za novinare koja je organizirana u prostorijama Mostarskog sajma sudjelovali si gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić te gosti iz Njemačke i predstavnik GK Mostara.
Bešlić je kazao kako je svrha foruma uvidjeti kako i na koji način regiju Hercegovinu što bolje povezati, te je na takav način približiti europskim integrativnim procesima, kako bi ta dobra suradnja dala one rezultate "koje mi svi očekujemo, a to je prije svega približavanje BiH Europskoj uniji".

BiH ima perspektivu, ali se nalazimo u teškom političkom stanju i treba tražiti najbolja moguća rješenja. Želimo Hercegovinu kao regiju sa sjedištem u Mostaru promovirati i dati jedan poseban naglasak na ovo područje, koje ima velike resurse, kazao je Bešlić te zahvalio gostima na iznimnoj suradnji.
Zastupnik u Bundestagu,  Juratović istaknuo je kako mu je cilj da se ovdje stvara jedna pozitivna i dobra klima, da se razvija jedno društvo koje je demokratski utemeljeno i koje u svakom slučaju treba svoju organizaciju koja je jako bitna za stvaranje i klime i daljnjeg ekonomskog razvoja. On je izrazio želju i nadu da će uz zajedničku suradnju napraviti pozitivno ozračje u Hercegovini za ulaganje.
Dugotrajan proces je ispred vas, morate izgraditi, odnosno pojačati, vašu ekonomiju, a što se tiče Industrijsko trgovinske komore regije Heilbronn-Franken, čija je tradicija duga oko 150 godina, mi pozorno slušamo vaše potrebe, primjedbe, zahtjeve i na osnovi tih zaključaka definiramo naše zadatke", kazao je Durst naglasivši kako regija Hercegovina ima ogromnu potporu Industrijske i trgovinske komore regije Heilbronn-Franken.
Tijekom foruma, koji je u tijeku, paralelno se održavaju dvije radionice i jedan okrugli stol na kojima sudjeluje veliki broj domaćih gospodarstvenika kao i političkih predstavnika.

Ured za odnose s javnošću

Nazad