Održan maraton "Od Madrida do Balkana"

madrid balkan utrka

Veleposlanstvo BiH u Madridu je dala svoj doprinos organizaciji maratona koji je održan u Madridu 6. ožujka 2011. godine pod nazivom "Od Madrida do Balkana" čime je Ministarstvo odbrane Kraljevine Španjolske simbolično obilježilo kraj osamnaestogodišnjeg angažmana španjolskih vojnih trupa na području Jugoistočne Europe.

Više od 800 sudionika sudjelovalo je u maratonu pretrčavši 5 kilometara u srcu središnjeg gradskog parka Retiro. Na cilju je organizirana ceremonija dodjele nagrada, koje su između ostalih, pobjednicima dodijelili veleposlanica BiH Željana Zovko i ministar-savjetnik Zlatan Burzić. Brojni sudionici maratona i posjetitelji manifestacije imali su priliku posjetiti tematske pultove koje su organizirali veleposlanstva BiH, Srbije i Hrvatske. Na bh pultu prezentirani su turistički i ekonomski potencijali zemlje, promotivni spotovi, te je distribuiran veliki broj turističkih brošura i reklamnog materijala.

Španjolska vojna misija na Balkanu otpočela je u listopadu 1992, a završila u studenoga 2010. godine. Više od 46.000 vojnog osoblja obavljalo je svoj rad na području Balkana tijekom 18 godina, a 22 vojnika i jedan prevoditelj izgubili su živote tijekom mirovne misije.

Ured za odnose sa javnošću

Nazad