• Grad Mostarb
  • Početna
  • Održan sastanak Lokalne dijaloške platforme –LDP sa područje Grada Mostara u sklopu druge faze Projekta „ Dijalog za Budućnost“

Održan sastanak Lokalne dijaloške platforme –LDP sa područje Grada Mostara u sklopu druge faze Projekta „ Dijalog za Budućnost“

Grad Mostar  učestvuje u realizaciji projekta “Dijalog za budućnost” koji zajednički implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine. Projekat „Dijalog za budućnost” se finansira sredstvima Ureda Ujedinjenih nacija za podršku izgradnji mira / Fonda za izgradnju mira (PBF).

Projekt se realizuje u 28 partnerskih općina/opština širom Bosne i Hercegovine, s ciljem omogućavanja adolescentima i mladima, nevladinim udruženjima, udruženjima žena i neformalnim grupama žena, prilika da izgrade svoje kapacitete za konstruktivan dijalog u zajednici, te da zajedno sa drugima, kroz lokalne dijaloške platforme identificiraju prioritete za poboljšanje društvene kohezije u zajednici, preporuče provodiva rješenja za njih i predstave ih lokalnim vlastima.

Dana 26.02.2019. godine sa početkom u 09:00 sati u Velikoj Sali Odjela za društvene djelatnosti Grada Mostara, održan je treći sastanak Lokalne dijaloške platforme –LDP sa područje Grada Mostara u sklopu druge faze  Projekta  „ Dijalog za Budućnost“.

Sa neformalno organizovanom LDP održane su 3 trening/obuke i 3 radna sastanka. Na trećem sastanku kako je to projektno planirano, rad lokalne dijaloške platforme - LDP je formalizovana i ista je imenovana od strane Grada. Također je prezentiran i usvojen predloženi „Okvir za djelovanje lokalne dijaloške platforme“ dokument o saradnji i budućim planovima rada LDP na području Grada Mostara.

 

Nazad