Postani dio velikog studentskog projekta

Otvoren je aplikacijski proces za delegate za jedan od najvećih studentskih projekata u Bosni i Hercegovini, MOSTIMUN 2018.

Ove godine MOSTIMUN obilježava deset godina postojanja projekta. MOSTIMUN je konferencija koja ugošćuje više od 100 studenata/ica iz više od 15 zemalja, koji pokazuju ogromno zanimanje za sudjelovanje na konferenciji te time stječu širok raspon vještina, od korištenja engleskog jezika, razvijanja argumentacije, debatiranja. govorničkih sposobnosti i još mnogo toga. Također,sudionici će dobiti certifikat UN-a, upoznati mnogo ljudi, sklopiti nova prijateljstva, a očekuju ih i odlične zabave u noćnim klubovima u Mostaru.

Projekt već deset godina organiziraju studenti/ce sa Sveučilišta u Mostaru i sa Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, kako bi predstavili Mostar, ali i Bosnu i Hercegovinu u pravome svjetlu.

Funkciju delegata čine studentice i studenti od 18-25 godina, kao i srednjoškolci. MOSTIMUN je simulacija rada UN-a, tako da će delegati biti podijeljeni u četiri vijeća, gdje svaka osoba predstavlja stav jedne države, imajući po dvije teme o kojima razgovaraju i nude riješenja o gorućim pitanjima, aktualnim problemima i sl.

Konferencija sama po sebi ima velik značaj, ne samo za grad Mostar i BiH, nego je i prepoznatog međunarodnog značaja.

S obzirom na zajedničku suradnju Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru i Sveučilišta u Mostaru, konferencija se premješta između dva sveučilišta te se ove godine održava na Univerzitetu.

Poziv je otvoren do 4. marta 2018. godine. Svi zainteresovani mogu se prijaviti putem web linka: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfW5fZGEDsiaxk9D3OHXokGtoLNQia8lIE77oXf5nF8dlyeBw/viewform .

Nazad