• Grad Mostarb
  • Početna
  • Prezentirano Izvješće o poduzetim aktivnostima službi zaštite i spašavanja Grada Mostara

Prezentirano Izvješće o poduzetim aktivnostima službi zaštite i spašavanja Grada Mostara

Pod predsjedanjem komandanta Štaba civilne zaštite Grada Mostar gradonačelnika Ljube Bešlića danas je održana je redovita sjednica Štaba civilne zaštite Grada Mostara.

Na sjednici je prezentirano Izvješće o poduzetim aktivnostima službi zaštite i spašavanja Grada Mostara za vrijeme trajanja nepogode uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID-19). Nakon rasprave članovi Štaba civilne zaštite jednoglasno su usvojili Izvješće.

Također, u informaciji o epidemiološkoj situacije naglašeno je kako je potrebno poštovati preporuka Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine za sve one na koje se preporuke odnose.

U cilju prevencije širenja korona virusa na sjednici je donesen zaključak kako je potrebno pojačano vršiti i nadzor rada ugostiteljskih objekata i poštivanja radnog vremena.

Štab civilne zaštite Grada Mostar apelira sugrađankama i sugrađanima: ne okupljajte se u velim skupinama, držite fizičku distancu, koristite zaštitne maske u zatvorenom prostoru i javnom gradskom prijevozu, poštujte naputke vezane uz higijenu ruku i dezinfekciju, te u svakoj prilici postupajte savjesno i primjereno okolnostima.

Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je važan jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Napominjemo kako su službe zaštite i spašavanja Grada Mostara bile aktivne tijekom cijelog trajanja COVID krize te će također i dalje svakodnevno nastavit pratit epidemiološku situaciju i po potrebi djelovati.

 

Nazad