UVOĐENJA REDUKCIJE NA JAVNU RASVJETU

MOSTAR, 7. septembra (FENA) – Služba za komunalne poslove i okolinu Grada Mostara poduzela je mjere redukcije na javnu rasvjetu na području grada i prigradskih naselja kako bi smanjila potrošnju električne energije.
Dogovoreno je da se redukcija na području grada provodi smanjivanjem efektivnog vremena javne rasvjete ugradnjom astro satova koji omogućavaju smanjenje praznog hoda efektivnog rada javne rasvjete i potrošnje električne energije.
Također je dogovoreno da se javna rasvjeta u prigradskim naseljima pali putem astro satova te da se vrijeme gašenja ograniči do 2,30 sati iza ponoći. Do sada je ugrađeno 145 astro satova na području grada i prigradskih naselja.
Inače, Služba za komunalne poslove i okolinu planira nastaviti uvođenje redukcije u ovisnosti od financijskih mogućnosti. S obzirom da u gradskom proračunu nije predviđena stavka za nabavku i ugradnju astro satova, sredstva se osiguravaju iz stavke "održavanje javne rasvjete" zbog čega je intenzitet održavanja smanjen, dok se naglasak daje na uvođenje redukcije, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Gradske uprave Grada Mostara.

(Fena) rg

Nazad