ZAVRŠEN PROJEKT ODRŽAVANJA ZATVORENOG RUKAVCA RADOBOLJE

Čišćenje radobolje

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić posjetio je danas lokalitet "Torline kuće" u Starom gradu, gdje se izvode radovi na projektu održavanja zatvorenog rukavca rijeke Radobolje.
U izjavi za novinare gradonačelnik Bešlić je kazao kako spomenuti projekt ima veliku važnost za stari dio grada, budući da njegovim završetkom neće više dolaziti do plavljenja tog područja za vrijeme jeseni i zime.
"Vjerujemo kako nakon izgradnje ovog sustava više neće dolaziti do poplava što je jako dobra vijest za građane Mostara, a posebice za turiste koji dolaze, jer više neće imati problema i neće morati gaziti po vodi kako bi došli do Starog mosta", kazao je Bešlić.
Po riječima direktora Agencije Stari grad Miralema Fajića, u sklopu radova na tekućem održavanju zatvorenog rukavca rijeke Radobolje izvedeno je čišćenje zatrpanog dijela natkrivenog rukavca Radobolje od raznog materijala, zatim sanacija zidova i svoda natkrivenog rukavca, i to zaziđivanje nedostajućih kamenih elemenata te "dersovanje" zidova i svoda kanala krečnim malterom, a izrađene su i ugrađene tablastne klapne od željeznih cijevi i lima.
Također, izvršena je sanacija postojećih zidova od kamena kod hotel Ruže (betoniranje dijela temelja, zidanje zida od kamena te "dersovanje" istog krečnim malterom), kao i nasipanje šljunčanog materijala u korito rijeke Radobolje.
Vrijednost radova spomenutog projekta je 46 tisuća konvertibilnih maraka, investitor je Grad Mostar, Agencija Stari grad Mostar. Radove je izvela firma G.D. "Bišina" d.o.o. Mostar.

Nazad