BICIKLISTI IZ AUSTRIJE POSJETILI VRTIĆ "SUNČANI MOST"

MOSTAR, 12. rujna (FENA) - Skupina od 20 biciklista iz Austrije posjetila je jutros integrativni vrtić ''Sunčani most'' u Mostaru na svom ''Putovanju mira na biciklima kroz BiH''.  
 Svi sudionici ove akcije su članovi 'Međunarodnog društva za pomirenje' sa sjedištem u Austriji.  Putovanje je započelo 2. rujna iz Beča , a planirano je da završi u Sarajevu 21. rujna na Međunarodni dan mira. 
 "Putovanje mira na biciklima ima tri glavna cilja i to  utemeljiti solidarnost i uspostaviti vezu između ljudi Bosne i Hercegovine i Austrije u Europi, pomoći promoviranju zahtjeva i inicijativa lokalnih mirovnih i ostalih civilnih društava i biti simbol mirnog suživota i ohrabriti volonterski rad vlastitim primjerom", navodi se u priopćenju iz integrativnog vrtića "Sunčani most".
 U pratnji direktorice vrtića Biljane Čelan, biciklisti su obišli prostorije vrtića i upoznali se s programom rada. Osnivač ovog vrtića je austrijska organizacija ''Diakoniewerk''. U svom programu rada vrtić promovira pomirenje  i suživot između djece različitih nacionalnosti. Nakon kratkog predaha uz osvježenje i druženja s djecom, biciklisti su nastavili putovanje mira.
 Na svom putu do sad su u BiH prošli kroz Banju Luku, Jajce, Donji Vakuf, Prozor i Jablanicu. Nakon Mostara, nastavljaju putovanje kroz Konjic, Srebrenicu, Zvornik, Tuzlu, Žepče, Zenicu i Sarajevo.
 
(Fena) gp

Natrag