Čestitka gradonačelnika Bešlića za Dan učitelja

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić uputio je čestitku svim učiteljicama i učiteljima u prigodi Svjetskog dan učitelja koji se obilježava danas 5. listopada/oktobra.

         Drage učiteljice i učitelji,

u povodu Svjetskog dana učitelja,  upućujem Vam svima čestitku i izražavam zahvalnost i poštovanje za znanje koje prenosite  učenicama i učenicima vodeći ih do novih spoznaja i dajući doprinos njihovu odgoju i obrazovanju. 

Naš je zajednički cilj sretno djetinjstvo svakog djeteta, kvalitetno obrazovanje te stvaranje društva u kojem će dječja radost biti najvažnije mjerila uspješnosti naših postignuća. 

A zahtjevi i očekivanja koja se danas postavljaju pred učiteljice i učitelje  veliki su i potrebno je puno umješnosti, entuzijazma, ali prije svega ljubavi za taj rad. 

Stoga je Vaša uloga u društvu od iznimnog značaja i važnosti, a vaš poziv je plemenit i odgovoran i treba biti tako i stoga treba biti primjereno vrednovan i cijenjen.

Želimo Vam sretan Dan učitelja te puno sreće i zdravlja u ovim za sve nas  izvanrednim okolnostima!

 Gradonačelnik

Ljubo Bešlić

Svjetski dan nastavnika proglasio je UNESCO 1994. godine u spomen na isti datum 1966. godine, kada je potpisana Preporuka o statusu nastavnika, a slavi se u više od stotinu zemalja svijeta na 5. listopada/oktobra svake godine.

 

Natrag