• Grad Mostar
  • Početna
  • Civilna zaštita HNŽ-a izdala upozorenje o nadolazećim snježnim padalinama

Civilna zaštita HNŽ-a izdala upozorenje o nadolazećim snježnim padalinama

Uprava za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ-a izdala je upozorenje o nadolazećim snježnim padalinama svim općinskim službama Civilne zaštite u toj županiji, Civilnoj zaštiti Grada Mostara te Ministarstvu prometa i veza HNŽ-a.

Naime, prema podacima dobivenim od Federalnog hidrometeorološkog zavoda, tijekom tjedna, od 9. - 12. siječnja, očekuju se obilnije snježne padaline, u nizinama do pola metra, a na planinama i do visina od jednog metra, kojima će prethoditi i slijediti niske temperature.

Za  očekivati je da će ove padaline i najave niskih temperatura otežavati svakodnevne aktivnosti stanovništva, stoji u upozorenju. 

 U cilju podizanja spremnosti za otklanjanje posljedica koje bi ove padaline mogle izazvati, iz Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ-a preporučili su poduzimanje svih neophodnih aktivnosti, odnosno da se izvrši kontrola resursa i spremnosti službi, ugovornih firmi zaduženih za održavanje putnih komunikacija i putne infrastrukture te upozoravanje pravnih i fizičkih osoba na obvezu čišćenja prostora ispred vlastitih stambenih i poslovnih objekata. 

(FENA) I.B.

Natrag