Damir Beljo i Lana Džidić najbolji sportaši Mostara u 2011.

Izbor sportaša 2011. godine

Karatašica Lana Džidić (SKK Neretva) i boksač Damir Beljo (BK Zrinjski), državni prvaci i sudionici brojnih međunarodnih natjecanja, najbolji su sportaši Mostara u 2011. godini.
Odlučio je tako Sportski savez u tradicionalnom izboru. Proglašenje najboljih pojedinaca i kolektiva upriličeno je večeras u Hotelu "Ero".
Predsjednik Skuptšine Sportskog saveza, Vojo Višekruna, pohvalio je u uvodu sve sportaše za ostvarene uspjehe izrazivši nadu da će uskoro imati bolje uvjete za treniranje te da će sport dobiti mjesto koje zaslužuje.
Čestitavši najboljima, gradonačelnik Ljubo Bešlić nije najavio skori završetak dvorane, ali je izrazio nadu da će gradski vijećnici, dio kojih je nazočio večerašnjoj svečanosti, u gradskom proračunu izdvojiti veća sredstva za mostarske sportaše.
Sukladno običaju, osim najboljih pojedinaca nagrađeni su i najbolji kolektivi. Najbolja momčad u 2011. godini je Sveučilišni karate klub (SKK) Neretva, čiji je trener Miroslav Klepić drugu godinu uzastopno proglašen najboljim trenerom Mostara.
Prvi čovjek džudo kluba Borsa, Željko Zadro, najbolji je sportski radnik u Mostaru za 2011.
Najbolja mlada momčad nogometaši su Zrinjskog, dok su za najbolju mladu ekipu izabrane rukometašice Lokomotive.
Za najboljeg sportaša juniora ocijenjivački žiri Sportskog saveza izabrao je Franju Zadru (Judo klub Borsa), dok je najbolja juniorka članica plivačkog kluba Velež, Amina Kajtaz.

sportas2011_1  sportas2011_2

I najbolji kadet dolazi iz obitelji Zadro i gore spomenutog džudo kluba, priznanje je, naime, dobio Petar Zadro. Najbolja kadetkinja je Tina Marić (SKK Neretva). Tenisač Andrej Grubišić (TK Mostar) najbolji je mlađi kadet, dok je u konkurenciji mlađih kadetkinja najboljom u 2011. proglašena Marija Zelenika (Borsa).
Priznanja za izuzetne sportske uspjehe u 2011. dobili su Ivona Ćavar (SKK Neretva), Andrea Begić (TK Cro Star), te Mostarske mažoretkinje, Plesni studio MO Stars, Teniski klub Mostar i Karate klub Mostar.
Posthumno su za svoje sportske uspjehe nagrađeni Tarik Rahimić (MNK Mostar SG) i Ante Marijanović (Cro Star).
Nagradu za životno dobio je Enver Marić, kojem će priznanje biti uručeno naknadno.
Na koncu spomenimo i da su priznanjima, za dobrinos uspješnoj organizaciji sportskih manifestacija, darivani pripadnici policije. Priznanja su dobili čelnici Policijske uprave Mostar - Centar, Policijske stanice Sjever i Specijalne policije MUP-a HNŽ-a.

Natrag