Dan narcisa

Tradicionalna manifestacija posvećena oboljelima od raka – Dan narcisa pod ovogodišnjim sloganom "Jedan narcis – jedan život" organizirana je danas na središnjem gradskom trgu u Mostaru.

Cvijet narcis nije slučajno izabran, jer on simbolizira buđenje života, vjeru i nadu za sve bolesnike oboljele od malignih oboljenja, istaknula je članica Udruge Novi pogled Maja Memić.

Volonterka Udruge "Novi Pogled", koja je i organizator manifestacije, Tanja Goluža navodi kako se spomenuta manifestacija organizira u svrhu podizanja svijesti o karcinomu dojke, koji je jedna od bolesti na prvom mjestu kad su u pitanju ženu.

Dan_narcisa  dan_narcisa

Glede karcinoma dojke držimo zdravlje u svojoj ruci jer redovitim samo pregledom dojke jedanput mjesečno i pregled ultrazvukom jednom godišnje mogu se rano prepoznati znakove bolesti, kada je bolest izlječiva - istaknula je Goluža.

Ovdje smo radi upozorenja svim ženama Mostara da brinu o svom zdravlju, a mlade djevojke  da što ranije počnu sa samo pregledom dojki jednom mjesečno- poručila je Memić.

U Udruzi ističu kako nemaju točne brojke o oboljelima, ali da po broju žena koje obolijevaju i one koji se javljaju Udruzi "Novi pogled" znaju da je oboljenje od karcinoma dojke u porastu.

Inače, svake godine sredstva koja se prikupe prodajom narcisa idu za potrebe žena oboljelih od karcinoma dojke jer kroz Novi pogled oni dobivaju različite vrste pomoć od liječnika, psihologa do radionica i međusobnog druženja. Kao i svake godine kupnjom narcisa, potporu ovoj akciji dali su brojne Mostarske i Mostarci, ali i generalni konzul RH u Mostaru Velimir Pleša, ravnatelj Doma zdravlja Mostar dr. Damir Pehar te gradski vijećnici.

Ured za odnose sa javnošću

Natrag