• Grad Mostar
  • Početna
  • Devetero učenika Gimnazije Mostar primilo je diplome za uspješno pohađanje dvojezične frankofone nastave

Devetero učenika Gimnazije Mostar primilo je diplome za uspješno pohađanje dvojezične frankofone nastave

MOSTAR – Devetero učenika Gimnazije Mostar primilo je diplome za uspješno pohađanje dvojezične frankofone nastave. Učenicima francuskog jezika diplome je uručio veleposlanik Francuske u BiH Roland Gilles, a na svečanoj dodjeli bio je nazočan i gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić. Devet maturanata s različitim je uspjesima završilo obuku francuskog jezika uz još dodatna tri predmeta koja su im bila predavana također francuskom.
Nagrade najboljim učenicima

Primljena diploma daje im prednost upisa na neki do francuskih studija, ukoliko se odluče svoje daljnje školovanje nastaviti u Francuskoj. Njih devet su osim intenzivnog francuskog jezika također imali dodatna tri predmeta koja su pohađali. Radi se o kemiji, informatici i povijesti koji su im također bili predavani na francuskom jeziku.
- Za nas je ovo zaista velika stvar jer se učenicima puno toga pruža nakon završetka ovakvog tipa nastave. Još je zanimljivije to što su ovo učenici i profesori iz Mostara, kazao je Bakir Krpo, ravnatelj Gimnazije Mostar. Važnost samog projekta ovakve nastave leži u činjenici da ga pohađaju učenici koji rade i po bosanskom i po hrvatskom nastavnom planu te zajedno surađuju s francuskom gimnazijom čiji učenici im pomažu.
Veleposlanik Francuske u BiH Roland Gilles, uručivši diplome, učenicima se zahvalio na promicanju francuskog jezika.
- Zaista mi je drago što sudjelujem u ovoj dodjeli diploma. Čestitam vam svima na uspjehu i želim puno sreće u daljnjem školovanju, kazao je Gilles.
Ova četvrta generacija maturanata zaokružila je brojku od 40 dosadašnjih uspješnih maturanata koji su pohađali ovu školu koja postoji od 2005. godine i od tada promiče vrijednost poznavanja  jednog svjetskog jezika u Mostaru, ali i BiH.

 Ured za odnose s javnošću

Natrag