Dopis veleposlaniku Japana

Japanski veleposlanik

Poštovana ekscelencijo,

kao najviši predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Grada Mostara, gradonačelnik i predsjednik Gradskog vijeća, te u ime svih građana Mostara želimo Vam uputiti najiskrenije izraze sućuti za sve stradale u velikom potresu u Vašoj zemlji.

Ovim putem želimo iskazati i svoje divljenje i poštovanje Vašem narodu za dostojanstvo i organiziranost koju je iskazao prilikom ove velike i strašne tragedije koja je zadesila Vaš narod i Vašu zemlju, kao i napore koje čini Vaša Vlada da šteta umanji, pomogne unesrećenima, organizira pomoć i koliko toliko normalan život, te spriječi nuklearna katastrofa s nesagledivim posljedicama.

Vaša zemlja je nakon rata nebrojeno puta pomagala narodima u BiH i napose Gradu Mostaru kroz različite donacije i projekte.

Mi smo jednoglasno na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća Mostara donijeli odluku o izdvajanju 30 000 KM za pomoć nastradalima u Japanu. Znamo da to nisu velika sredstva, s obzirom na materijalne štete koje ste pretrpjeli, a o ljudskima da i ne govorimo, ali na taj način još jednom želimo iskazati svoju zahvalnost Vama i Vašoj zemlji koju ste pružali nama, te solidarnost s narodom Japana u najtežim trenutcima.

S poštovanjem !

 

Predsjednik Gradskog vijeća Mostara              Gradonačelnik Mostara

Murat Ćorić                                                    Ljubo Bešlić

Natrag