• Grad Mostar
  • Početna
  • Enver Marić od Sportskog saveza Grada Mostara primio priznanje za životno djelo

Enver Marić od Sportskog saveza Grada Mostara primio priznanje za životno djelo

Legendarni vratar Veleža Enver Marić primio je danas u Mostaru priznanje za životno djelo koje mu je dodijelio Sportski savez Grada Mostara.
Priznanje su mu uručili gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić i predsjednik Gradskog vijeća Murat Ćorić, koji su se zahvalili Mariću na svemu što je učinio u sportu te na promociji Mostara i BiH.
"Vi ste jedan dobar primjer kako se u sportu može uspjeti, a naša je želja da dobrim primjerima pokažemo ljudima da se vrijedi baviti sportom, te se boriti za svoj klub i boje grada", kazao je gradonačelnik Bešlić.
Enver Marić zahvalio je na uručenom priznanju, istaknuvši kako ovo priznanje za njega predstavlja najveće životno dostignuće.
"Ja sam Mostarac i Veležovac i zbog Veleža sam se vraćao u Mostar, pa i u ove stare dane. Vrlo sam sretan jer se veliki broj mojih prijatelja okupio danas na ovome mjestu i tu je radost teško opisati", kazao je Enver Marić, izrazivši žaljenje što na dodjelu priznanja nije mogao doći Dušan Bajević, koji je zajedno s Enverom Marićem i Franjom Vladićem činio poznati BMW trojac.
Enver Marić rođen je 25. 4. 1948. u Mostaru. Sa 12 godina počeo nogometom se počeo baviti u Veležu, a za prvi tim debitirao u sezoni 1967./68. Prvu utakmicu za reprezentaciju bivše Jugoslavije igrao je 1972. godine protiv SSSR-a u Beogradu. Za državni tim je odigrao 32 utakmice, a ubilježio je nastup i na SP-u 1974. godine u Njemačkoj. Marić je 1973. godine proglašen najboljim nogometašem Jugoslavije. Marić je 1976. godine prešao u njemački Schalke. U dresu Veleža odigrao je više od 600, a za Schalke 04 u Bundesligi više od 150 utakmica. Tri puta je branio za reprezentaciju svijeta, odnosno Europe.
Po završetku karijere Marić se okrenuo trenerskoj karijeri a završio ju je u berlinskoj Herti 2010. godine. Nakon 42 godine rada u nogometu otišao je u mirovinu. Živi u Berlinu.

Natrag