Europska prijestolnica kulture 2024. godine

Mostar trenutno gradi najvažniji most, most povjerenja i budućnosti u kojoj je „sve premostivo“. U srijedu 25.9.2019. bit će objavljeno koji će grad postati Europska prijestolnica kulture 2024. godine! Ceremonija proglašenja Europske prijestolnice kulture za 2024. godinu bit će izravno emitirana na Facebook stranici Creative Europa s početkom u 11:30. Bez obzira na rezultat, Mostar ima razloga za slavlje jer je već svojevrsni pobjednik. Ljudi koji su okupljeni oko Foruma i Tima Mostar 2024 pokrenuli su procese i projekte koji mijenjaju naš grad u kulturnom i umjetničkom smislu. 

Slogan „Sve je premostivo“ na najbolji način govori o viziji ovoga projekta. Stvoren je okvir koji je dovoljno širok i uvažava sve naše različitosti, pružajući im priliku da razviju sav svoj potencijal te sinergijom svih komadića naprave harmoničan mozaik u kojem svaki pojedinac i kolektivitet imaju svoj integritet i mjesto. 

Uvjereni smo kako je sve premostivo i da upravo ovakvi kakvi jesmo, možemo puno bolje ako svatko od nas učini samo jedan korak u razumijevanju drugoga, što će zasigurno dovesti do izgradnje modernog i zdravog grada. Odlučni smo u našoj namjeri da provedemo projekte koji Mostaru znače svjetliju budućnost. Zato u petak 27.9.2019. organiziramo koncert „Sve je premostivo“ kojim ćemo obilježiti našu odlučnost za izgradnju ljepšeg Mostara. Izvođači su mostarski glazbenici: Simfonijski orkestar, Rock škola i Zoster!

Koncert će se održati na igralištu iza Gimnazije s početkom u 20 sati, a ulaz je besplatan!

Natrag