• Grad Mostar
  • Početna
  • Gradonačelnik Bešlić i dopredsjednica GV Gotovac otvorili Vijećnicu Grada Mostara

Gradonačelnik Bešlić i dopredsjednica GV Gotovac otvorili Vijećnicu Grada Mostara

Vijećnica otvaranje

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić i  dopredsjednica Gradskog vijeća Mostara Slađana Gotovac simboličnim su presijecanjem vrpce, otvorili danas Vijećnicu Grada Mostara.
Vrijednost radova na obnovi toga objekta iznosi oko 3,7 milijuna maraka, od čega je 3 milijuna dala Vlada Federacije BiH, 120 000 GAP, a ostatak Grad Mostar.
Mostarski gradonačelnik zahvalio je svima koji su omogućili obnovu objekta te izrazio nadu kako će Gradska vijećnica biti mjesto susreta i dijaloga svih građana.
Nakon toga upriličena je i svečana sjednica Gradskog vijeća, na kojoj nisu nazočili vijećnici iz Kluba Bošnjaka u Gradskom vijeću Mostara.
Mostarski gradonačelnik Bešlić, dopredsjednici Gradskog vijeća Mostara Danijel Vidović i Slađana Gotovac izrazili su žaljenje zbog nedolaska Kluba Bošnjaka na današnje otvaranje i svečanu sjednicu Gradskog vijeća.
"Vjerujem da nedolazak Bošnjaka neće u konačnici pokvariti sliku ove prelijepe građevine, koja je kulturno povijesna baština i koja nosi cijeli Mostar iz prošli vremena", kazao je Bešlić, te dodao kako postavljenim spomen-obilježjem stećkom nikoga nisu htjeli iritirati.
Predsjednik Kluba Hrvata u Gradskom vijeću Mostara Marko Gilja kazao je u izjavi za novinare kako predstavnici hrvatskog naroda nikada nisu izrazili svoje negodovanje na postavljanje spomen obilježja poginulim iz reda bošnjačkog, srpskoga i ostalih naroda, pa ni u konkretnom slučaju nelegalnog postavljanja spomenika na površini u Sjevernom logoru ispred Javnog poduzeća "BH Pošta", a koje je u vlasništvu Vlade Federacije BiH, kao i spomen-obilježja na lokalitetu kod hotela "Ruže" na samom ulazu u staru gradsku jezgru.
Svatko ima pravo iskazati svoju tugu i svoju bol", kazao je Gilja.

Natrag