• Grad Mostar
  • Početna
  • Gradonačelnik Bešlić neće danas komentirati prvostupanjsku sudsku presudu

Gradonačelnik Bešlić neće danas komentirati prvostupanjsku sudsku presudu

Općinski sud u Sarajevu u pravnoj stvari tužitelja Investicijska banka D.D. Sarajevo protiv tuženog Grada Mostara, radi naplate novčanog potraživanja po Kuvajtskom kreditu donio je presudu kojom se usvaja tužbeni zahtjev.
Njime se obvezuje Grad Mostar da tužitelju Razvojnoj banci FBiH isplati neplaćeni dug od 3.517.826,01 KM po dospjelim obvezama po glavnici, sa stanjem na dan 25. 4. 2011. godine, te 2.640.245,10 KM dospjele kamate.
Ovo je samo prvi utuženi dio kreditne obveze u visini od 15 milijuna KM, bez kamata, a Grad Mostar uložit će priziv Županijskom sudu u Sarajevu u roku od 30 dana od dana donošenja presude.
Kuvajtski krediti podigle su bivše tri mostarske gradske općine Stari Grad, Jugoistok i Sjever 1999. godine s rokom otplate od 20 godina, a s namjenom saniranja putova Gornja Drežnica-Donja Drežnica, Potoci-Rasoje-Vrapčići.
Još u srpnju 2005. godine tadašnji visoki predstavnik Paddy Ashdown je obećao kako će riješiti pitanje Kuvajtskog kredita, ali to obećanje nije ispunio ni on ni njegovi nasljednici na toj funkciji.

Ured za odnose s javnošću

Natrag