Gradonačelnik Bešlić sa predstavnicima Narodnog pozorišta Mostar

Sastanak Grad-Narodno pozorište

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, načelnik Odjela društvenih djelatnosti Božo Ćorić i voditeljica Službe za kulturu Inga Mikulić Dragoje primili su danas u Gradskoj upravi Šerifa Aljića, direktora Narodnog pozorišta Mostar i članove Upravnog odbora NP Mostar iz reda uposlenika.
Tema sastanka bila je nezavidna financijska situacija u kojoj se našlo Narodno pozorište, zbog činjenice da Hercegovačko-neretvanska županija već četiri mjeseca ne uplaćuje proračunska sredstva namijenjena Narodnom pozorištu Mostar, kao i Hrvatskom narodnom kazalištu.
Naime, oni su upoznali gradonačelnika kako je HNŽ smanjila mjesečne dotacije četiri puta, i umjesto 20 000 KM sada doznačava samo 4300 KM. Na sastanku je istaknuto kako djelatnici Narodno pozorišta Mostar već mjesecima primaju samo dotacije od Grada Mostara.
Gradonačelnik Bešlić je kazao kako punjenje gradskog proračuna nije na očekivanoj razini, ali da će Grad Mostara nastaviti ispunjavati svoje obveze prema Narodnom pozorištu Mostar.
Direktor Aljić upoznao je gradonačelnika i njegove suradnike kako će sutra o svemu upoznati javnost na konferenciji za novinare.

Srdačan pozdrav !

Ured za odnose s javnošću

Natrag