• Grad Mostar
  • Početna
  • 14. obljetnica završetka obnove Staroga mosta i upisa Mostara na UNESCO listu zaštićene svjetske kulturne baštine

14. obljetnica završetka obnove Staroga mosta i upisa Mostara na UNESCO listu zaštićene svjetske kulturne baštine

Povodom obilježavanja Europske godine kulturne baštine te 14. obljetnice završetka obnove Staroga mosta i upisa Mostara na UNESCO listu zaštićene svjetske kulturne baštine organiziramo konferenciju za novinare koja će se održati

u četvrtak, 19. 7. 2018. godine, u Gradskoj vijećnici s početkom u 10 sati.

Novinarima će se obratiti gradonačelnik Ljubo Bešlić te članovi Tima "Mostar EPK 2024" i Foruma 2024 Senada Demirović Habibija i Dalibor Nikolić. Moderator je Mustafa Alendar.

Obilježavanje ovih važnih obljetnica održat će se u okviru Fenomena (FEstivala NOve Mostarske ENergije) pod motom "Gdje prošlost susreće budućnost" nastupom Simfonijskog orkestra Mostar i Mladena Vojčića Tife, na platou ispod Starog mosta 22. 7. 2018. Ovaj koncert je poklon Grada Mostara svim građanima i ulaz je besplatan.

Dnevni program obilježavanja Europske godine kulturne baštine realiziramo s našim mladim sugrađanima, i u suradnji s EU info centrom u BiH, kroz besplatnu umjetničku radionicu pod nazivom "Nasljeđe – prostor slobode". Radionica, čija je koordinatorica arhitektica Senada Demirović Habibija, koncipirana je na način da dopušta svakom pojedincu izraziti shvaćanje, doživljaj i osjećaj o tome što za njega predstavlja kulturna baština, a realizirat će se kroz tri paralelna programa:

Likovni: Light motiv radionice „Stari most“ obrađen grafičkim i slikarskim tehnikama prema izboru voditelja radionice akademskog kipara Dalibora Nikolića

Dramsko-književni: Književni dio koji obuhvaća čitanje i tumačenje pjesme „Emina“ Alekse Šantića (voditelj profesor i književnik Mirko Božić) i dramski dio koji se odnosi na interpretaciju i kontekstualizaciju pročitanog teksta u sadašnjem vremenu kroz interakciju voditelja radionice i djece (voditeljica dramska pedagoginja Adela Lerić)

Zanatski: Izrada tradicionalnog servisa za kafu – ukrašavanje ornamentom tehnikom graviranja (voditelj radionice u ime Udruženja ZanART Edin Pandur).

--

Mostar 2024

Grad kandidat za Europsku prijestolnicu kulture 2024. godine

Grad kandidat za Evropsku prijestonicu kulture 2024. godine

Град кандидат за Европску пријестоницу културе 2024. године

European Capital of Culture Candidate City 2024

 

E: info@mostar2024.ba

I: www.mostar2024.ba

FB: www.facebook.com/mostar2024

 

 

Natrag