III. Simpozij primalja s međunarodnim sudjelovanjem u Mostaru

Marela Odak, majka petoro djece iz Čitluka proglasila je otvorenim III. Simpozij primalja s međunarodnim sudjelovanjem naslovljen Sigurnost majke i novorođenčeta u sustavu perinatalne skrbi. Održava se nakon jučerašnjih radionica u SKB Mostar u multimedijalnoj dvorani Hrvatskoga doma Kosača u organizaciji Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru, Klinike za ginekologiju i porodiljstvo SKB –a Mostar i Komore primalja/babica HNŽ-a Mostar.

Ove godine tema je Sigurnost majke i novorođenčeta u sustavu perinatalne skrbi, a sudjeluje preko 150 sudionika iz BiH, susjedne Hrvatske i Srbije.

Na svečanosti otvorenja nazočne su pozdravili: mr.sc. Olivera Perić, predsjednica Organizacijskog odbora, Radmila Komadina, glavna savjetnica Grada Mostara, prof.dr.sc. Izabela Dankić, prorektorica Sveučilišta u Mostaru za međunarodnu suradnju, prof.dr.sc. Vajdana Tomić, predstojnica Klinike za ginekologiju i porodiljstvo SKB-a Mostar, prof.dr.sc. Herman Haller, predstojnik Klinike za ginekologiju i porodiljstvo KBC Rijeka i mr.sc. Mario Kordić, ravnatelj Doma zdravlja Mostar.

Uz ostalo, savjetnica Komadina u svom obraćanju istaknula je kako su Grad Mostar i njegova Uprava uvijek podupirali one koji rade u službi očuvanja ljudskoga zdravlja i obitelji, a posebice primalje za koje to nije posao nego poziv i misija.

 

Natrag