Izaslanstvo Azerbajdžana u radnom posjetu Mostaru i HNŽ-u

Izaslanstvo Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) na čelu s predsjednikom Vlade Nevenkom Hercegom, održalo je u petak u Mostaru sastanak s diplomatsko-gospodarskim izaslanstvom Republike Azerbajdžan, predvođeno veleposlanikom Republike Azerbajdžan Eldarom Hasanovim, koji iz Budimpešte pokriva jugoistok Europe i BiH.

Na sastanku se razgovaralo o prijateljstvu dviju zemalja i njegovom proširenju ali i poslovnom ambijentu, sigurnosnom okruženju i budućim ulaganjima u BiH, posebice u Hercegovini.

- Iskazali smo interese za nekoliko značajnih projekata, a posebice u segmentu turizma, poljoprivrede i obnovljivih izvora energije - izjavio je nakon sastanka predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg.

On je podsjetio kako je posjet azerbajdžanskog izaslanstva priprema za posjet azerbajdžanskog predsjednika BiH i uzvratnog posjeta člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića Azerbajdžanu.

Hasanov je istaknuo kako su u razgovorima sudjelovali predstavnici velikih kompanija koje su prisutne na Balkanu, odnosno u jugoistočnoj Europi, a koje su zainteresirani za područje Hercegovine, posebice Mostar.

- Ono što je najvažnije je da postoji pozitivna atmosfera i iskreno prijateljstvo dviju zemalja i siguran sam da je ovaj sastanak početak multilateralne i bilateralne suradnje - komentirao je azerbajdžanski veleposlanik.

Domaćin sastanka, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić istaknuo je kako Azerbajdžan daje velike mogućnosti za zajedničku suradnju na određenim projektima koji bi stvorili bolje uvjete za život i pridonijeli bržem razvoju i Mostara i BiH.

- Iskazana je iskrena želja između dvije strane da se napravi iskorak i siguran sam da će se ovi razgovori nastaviti i polučiti rezultate - ocijenio je Bešlić.

Podsjetio je da je Mostarski sajam gospodarstva, također, mjesto na kojem bi se ubuduće trebali susresti gospodarstvenici dviju zemalja te kako se nada da će im se priključiti i gospodarske komore te resorna ministarstva.

 

Natrag