Izgradnja povjerenja putem tjelesnog obrazovanja u Bosni i Hercegovini

U suradnji s Japanskom agencijom za međunarodnu suradnju – JICA koja u BiH provodi projekt „Izgradnja povjerenja putem tjelesnog obrazovanja u Bosni i Hercegovini“ danas, u četvrtak, u mostarskoj Gradskoj vijećnici  održan je seminar na temu značaja tjelesne aktivnosti u očuvanju i unapređenju zdravstvenog statusa, kreiranju ambijenta za kretne aktivnosti.

Na seminaru je bilo riječi i o dobrim praksama kako u mostarskim školama tako i praksama u Japanu. Predavanje je namijenjeno za ravnatelje osnovnih i srednjih škola s područja Hercegovačko neretvanske županije.

Prof .dr. Izet Rađo, Olimpijski odbor BiH) govorio je o temi „Uloga i značaj menadžmenta u obrazovanju u kreiranju ambijenta za što kvalitetniju realizaciju kretnih aktivnosti učenika“, doc.dr. Rijad Novaković - vanjski stručni savjetnik JICA projekta "Izgradnja povjerenja putem tjelesnog obrazovanja u BIH", o temi: Važnost tjelesnog vježbanja u odrastanju školske populacije i Tsuji Yasuko, koordinatorica JICA projekta, o temi „ Dobre prakse i karakteristike TZO u Japanu“

Uz njih seminaru su bili nazočni i veleposlanik Japana u Bosni i Hercegovini Nj.E. Hideyuki Sakamoto, predsjednik Toyota adria Kensuke Tsuchiya, ministar obrazovanja, kulture i sporta HNŽ-e Rasid Hadzovic, glavna savjetnica Grada Mostara Radmila Komadina.

U svom obraćanju glavna savjetnica Komadina naglasila je kako je značaj tjelesnog odgoja u formiranju jedne osobe važan, te da je bavljenje sportom preduvjet pravilnog razvoja, odrastanja, koji će u konačnici dati i svoj doprinos razvoju svoje životne zajednice.

Natrag