Javna rasprava o prostornom planu općine Mostar

Na temelju Zakona o prostornom uređenju, Statuta Grada Mostara i Odluke o izmjeni Statuta Grada Mostara, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, kao nositelj pripreme za izradu planskih dokumenata donio je Program uključivanja javnosti u procesu izrade i donošenja planskih dokumenata, potvrđeno je iz Gradske uprave Grada Mostara.
Ovim programom utvrđuje se tijek i način uključivanja javnosti u proces izrade i donošenja Izmjena i dopuna Prostornog plana općine Mostar, a tim povodom 27. siječnja u zgradi federalnih institucija u Mostaru bit će upriličena javna rasprava o nacrtu planskog dokumenta, s početkom u 10,30 sati.
Nacrt planskog dokumenta bit će izložen javnosti svakog radnog dana u vremenu od 10 do 14 sati u prostorijama Centra za kulturu Mostar, u prostorijama Odjela za urbanizam i građenje, kao i na web stranici Grada Mostara i web stranici Gradskog vijeća Grada Mostara, od 20.1. do 26.1. 2012. godine.
Postupak provođenja javne rasprave organizirat će i pratiti posebna koordinacijska grupa, koja će evidentirati sve istaknute i pristigle primjedbe, prijedloge i sugestije, te iste, nakon zaključenja javne rasprave, dostaviti nositelju izrade planskog dokumenta.
Izvjestitelj na javnoj raspravi bit će "Zavod za prostorno uređenje" Mostar, kao nositelj izrade planskog dokumenta, a financiranje Programa osigurano je u Proračunu Grada Mostara.

(Fena) ck

Natrag