• Grad Mostar
  • Početna
  • Kavalec uručila informatičku opremu Gradskom vijeću i stručnoj službi Gradskog vijeća Mostara

Kavalec uručila informatičku opremu Gradskom vijeću i stručnoj službi Gradskog vijeća Mostara

Na prigodnoj svečanosti  u Gradskoj vijećnici voditeljica Misije OESS-a u BiH veleposlanica Kathleen Kavalec, uručila je danas informatičku opremu gradskim vijećnicima i stručnoj službi Gradskog vijeća Mostara.

Uz predsjednika Gradskog vijeća Salema Marića primopredaji 36 laptopa i devet računara prisustvovali su dopredsjednici Gradskog vijeća Ivan Zelenika i Velibor Milivojević te mostarski gradonačelnik Mario Kordić.

U izjavi za medije veleposlanica Kavalec istakla je kako im je drago što su se izbori u Mostaru održali prošle godine, što grad ima novog gradonačelnika, novo Vijeće i novog predsjedavajućeg Vijeća, kao i neku novu energiju.

Dodala je kako su ovom malom, ali nadaju se, značajnom donacijom, htjeli dati podršku procesu poboljšanja u gradu.

- Znamo da građani očekuju da se krene naprijed i da grad počne funkcionirati, tako da smatramo da je ovo jedan doprinos upravo tome, većoj učinkovitosti rada gradskih službi općenito.

 Predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić zahvalio je Misiji OESS-a u BiH na ovoj vrijednoj donaciji te kazao kako će donirana oprema sigurno biti podrška u budućem radu Gradskog vijeća.

- Osim ovog projekta koji smo uspješno završili i dobili ovu donaciju, mi ćemo u idućem razdoblju riješiti i tehničke uvjete za bolji pregled naših sjednica. Cilj nam je otvorenost i potpuna transparentnost Gradskog vijeća - kazao je Marić.

- Drago nam je da je međunarodna zajednica prepoznala rad kako gradonačelnika, tako i Gradskog vijeća Grada Mostara i nadam se da će ovaj entuzijazam, ovo raspoloženje i dosadašnji pozitivan rad trajati cijeli mandat ovog Vijeća - poručio je Marić.

Zahvalu Misiji OESS-a u BiH uputio je i mostarski gradonačelnik Mario Kordić.

- Ovo je jedna mala puzzla u onome što radimo zadnjih par mjeseci, a to je pokušaj digitalne transformacije Grada Mostara. Drago mi je da i kroz Vijeće pratimo taj trend i mislim da će ovo stvarno poboljšati uslove rada gradskih vijećnika. Ostao nam je još jedan mali posao a to je završiti Gradsku vijećnicu tako da i mediji i svi ljudi koji nas prate imaju kvalitetnije prenose i bolje čuju ono što ovdje radimo - poručio je mostarski gradonačelnik. 

Nakon uručenje opreme upriličen je sastanak čelnika Grada Mostara i veleposlanice.

Natrag