Konferencija povodom svečanog zatvaranja prvog Sajma srednjih škola

Poštovani predstavnici OESS-a, hercegovačko-neretvanske županije Grada Mostara, cijenjeni ravnatelji, profesori i učenici.
Sa zadovoljstvom smo odlučili podržati ovaj prvi Sajam, na kojem su se predstavile dvadeset i dvije srednje škole Grada Mostara te posebno pozdraviti resornog ministra obrazovanja naše Županije Hadžiomerovića  i predsjednika Vlade Lasića koji su svojim dolaskom ukazali na važnost obrazovanja i naše suradnje na ovom polju.
Važna je činjenica da su sve škole prezentirale svoje aktivnosti, obrazovne smjerove za koje se učenici mogu školovati, nastavna sredstva i metode koje koriste za odgoj i obrazovanje mladih, te mogućnosti koje učenicima pružaju pri nastavku školovanja.
Jer odabir srednje škole za budućnost mladog čovjeka utječe i na budućnost društva i okoline u kojoj borave i u kojoj će sutra raditi.
Iskreno vjerujem da su se sve škole predstavile u najboljem svjetlu kako bi im olakšali izbor i ukazali na prednost koju svaka škola nudi.
Naravno, vjerujem da će sajam biti od koristi kako učenicima tako i školama da nakon ovog sajma korigiraju ili dorade neke stvari kako bi se u budućnosti još kvalitetnije prezentirali svoje mogućnosti i prednosti koje ima.
Želim iskoristiti prigodu i čestitati najboljim timovima za njihove prezentacije istraživačkog rada na temu kulturno-povijesnog naslijeđa.
Završit ću stoga s jednom izrekom, a koja mi se čini prigodom na ovom mjestu, a koja kaže kako je OBRAZOVANJE ONO ŠTO VEĆINA DOBIVA, MNOGI PROSLIJEĐUJU, A MALI BROJ IMA.

Gradonačelnik Mostara
Ljubo Bešlić

Natrag